news.team

Αν και στην Ελλάδα το θέμα Pussy Riot δεν «τσουλάει» (με εξαίρεση ίσως την επικαιρότητα που έλαβε λόγω των πρόσφατων δράσεών τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας), ο διεθνής μουσικός Τύπος καλύπτει εκτενώς τα όσα αφορούν την καλλιτεχνική αυτή κολεκτίβα, η οποία εδώ και χρόνια κριτικάρει έντονα το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν, με αποτέλεσμα να υφίσταται διώξεις ανήκουστες για τα στάνταρ μιας Δυτικής χώρας.

Ανάλογη είναι όμως και η στήριξη πολλών καλλιτεχνών της Δύσης. Στους τελευταίους προσθέτει τη φωνή της και η Kim Gordon, φιγούρα θρυλική για την παγκόσμια εναλλακτική κουλτούρα λόγω των Sonic Youth (πλέον, μετά τη διάλυσή της, συνεχίσει με τους Body/Head): έγραψε τον επίλογο στο νέο βιβλίο της Nadya Tolokonnikova Read & Riot, έναν οδηγό για τη σύγχρονη, ριζοσπαστική διαμαρτυρία.

Καλλιτέχνιδα δραστηριοποιούμενη στην εννοιολογική τέχνη, αλλά και πολιτική ακτιβίστρια, η 28χρονη Tolokonnikova έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2012, όταν συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης λόγω της αντισυμβατικής performance που έστησαν οι Pussy Riot σε εκκλησία της Μόσχας. Ακόμα περισσότερος κόσμος, βέβαια, την έμαθε το 2015, όταν έπαιξε τον εαυτό της στο δημοφιλές σίριαλ House Of Cards.

Το Read & Riot κυκλοφόρησε στις 9 Οκτωβρίου από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins. Στο μεταξύ, οι Pussy Riot συνεχίζουν και τη μουσική τους δράση, έχοντας βγάλει 3 νέα τραγούδια από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Ένα από αυτά, το "Unicorn Freedom", μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω: είναι αφιερωμένο στη 18χρονη Anya Pavlikova, η οποία κρατείται και αντιμετωπίζει ποινή 10ετούς φυλάκισης λόγω «σχολίων που έκανε σε chat room για πολιτικά θέματα, αγόρια και εξετάσεις».

{youtube}UmceUBd78d0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured