Αν και το rock που έπαιξαν οι Journey στις μέρες της ακμής του δεν είναι της προτίμησης όλων, ακόμα και εχθροί αναγνώρισαν το ταλέντο τους στις μελωδίες και βέβαια τις υπερηχητικές επιδόσεις του τραγουδιστή τους Steve Perry, ο οποίος έμεινε μαζί τους τη δεκαετία 1977-1987 και επέστρεψε για λίγο και το διάστημα 1995-1998.

Γέννημα-θρέμμα Καλιφορνέζος, αλλά παιδί Πορτογάλων μεταναστών (το Perry συντομεύει αμερικάνικα το Pereira), ο Steve Perry μπήκε από μικρός στα μουσικά «βάσανα», αλλά η κρίση που τον οδήγησε να φύγει από τους Journey το 1998 σε συνδυασμό με μια ιατρική διάγνωση για την κατάσταση των κοκάλων του, τον οδήγησε να ψιλο-αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα ύστερα από μια εγχείρηση αντικατάστασης ισχίου. Τελευταία του κατάθεση, ήταν 2 νέα τραγούδια που συνεισέφερε στο soundtrack της ταινίας κινουμένων σχεδίων Quest For Kamelot του Frederik Du Chau (1998).

Έκτοτε η φωνή του εντοπίστηκε μόνο σε σποραδικές συμμετοχές, όμως τον Δεκέμβρη του 2010 δήλωσε ότι δουλεύει ξανά πάνω σε νέα τραγούδια. Ένα ξαφνικό μελάνωμα, ωστόσο, τον οδήγησε σε 2 χειρουργεία, προφανώς καθυστερώντας τη διαδικασία. Τώρα, ωστόσο, είμαστε πια στην τελική ευθεία και ως προπομπός αυτής έχουν δοθεί στη δημοσιότητα 3 καινούρια τραγούδια ονόματι "No Erasin'", "No More Cryin'" και "We're Still Here": μπορείτε να τα ακούσετε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.

{youtube}Oawl9e-tFVM{/youtube}

Και τα 3 κομμάτια προλογίζουν το άλμπουμ Traces, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου από τη Fantasy Records.

{youtube}asOazsx6gIY{/youtube}

Ειδικά για την Αμερική, θα υπάρξει και μια special edition του Traces, με 5 εξτρά τραγούδια. Αυτή, ωστόσο, θα διατίθεται αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων Target.

{youtube}Bb34v_KoMy0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured