φωτογραφία: Bev Davies

Γεννημένος στο ακριτικό Vancouver του Καναδά, ο Randall Archibald ήταν 18 χρονών το 1978, όταν -ως Randy Rampage- συνίδρυσε το ιστορικό hardcore punk σχήμα των D.O.A., των οποίων διατέλεσε μπασίστας στα θρυλικά για το είδος άλμπουμ Something Better Change (1980) και Hardcore '81 (1981). Σήμερα, η ιστορία αποτιμά ότι ήταν αυτές οι δουλειές που, μαζί με εκείνες των Black Flag, Bad Brains και Angry Samoans θεμελίωσαν τον πανκ ήχο που θέριεψε στις Η.Π.Α. κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1980.

Ο Rampage έφυγε από τους D.O.A. μετά το Hardcore '81 και χάθηκε για κάποια χρόνια, πριν φανεί και πάλι το 1989 ως τραγουδιστής των Annihilator στο περίφημο ντεμπούτο τους Alice In Hell, που σήμερα συγκαταλέγεται στους δίσκους αναφοράς για το thrash metal. Ο Rampage έμεινε και για την περιοδεία υποστήριξής του και ύστερα αποχώρησε.

Το διάστημα 2000-2002 και ξανά το 2007-2008 ξαναβρέθηκε στους D.O.A., ενώ ξαναπέρασε από τους Annihilator και την περίοδο 1998-1999. Το 2005, επίσης, βρέθηκε τραγουδιστής των Stress Factor 9, με τους οποίους και ηχογράφησε ένα άλμπουμ.

Πρόσφατα είχε σπάσει τον γοφό του όταν τον χτύπησε ένα μηχάνημα ανύψωσης εμπορευμάτων στον χώρο όπου δούλευε, είχε όμως συνέλθει και είχε επιστρέψει στην εργασία του. Τελικά ήταν η καρδιά του εκείνη που τον πρόδωσε, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας του Vancouver ήταν από καρδιακή προσβολή που βρέθηκε νεκρός, στο σπίτι του. Ήταν μόλις 58 ετών.

{youtube}pTYHYglem-M{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured