Ο Jeff Ament έμαθε τις μπασογραμμές του από τους δίσκους των Clash και των Ramones ως έφηβος και το 1983 βρέθηκε στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον ως μέλος των Deranged Diction. Από εκεί πέρασε το 1984 στους θρυλικούς πια προπάτορες του κάθε τι grunge Green River και, μετά τη διάλυσή τους, έστησε το 1988 τους Mother Love Bone μαζί με τους  Bruce Fairweather & Stone Gossard. Ο κόσμος, όμως, θα τον μάθαινε στη δεκαετία του 1990 ως συνιδρυτή και μπασίστα των Pearl Jam.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Ament δεν φιλοδόξησε ποτέ να αφήσει τα πλαίσια του συγκροτήματος. Τώρα, όμως, στα 53 του, αποφάσισε να βγάλει σόλο δίσκο. Και το πρώτο δείγμα γραφής που κοινοποίησε, ένα τραγούδι ε τίτλο "Safe In The Car", είχε ως καλεσμένη-έκπληξη την Angel Olsen: ακούστε το μέσω Spotify, εδώ.

Το "Safe In The Car" αποτελεί προπομπό του άλμπουμ Heaven/Hell, που αναμένεται μέσα στο 2018, μα ακόμα δεν έχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Στο κομμάτι παίζουν και άλλα 2 μέλη των Pearl Jam, ο Mike McReady (κιθάρα) και ο Matt Cameron (ντραμς).

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured