Στα 42 του σήμερα, ο κατά κόσμον Vegard Sverre Tveitan είναι ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς στη Νορβηγία, αναγνωρισμένος τόσο ως τραγουδιστής και συνθέτης, όσο και ως πολυ-οργανίστας. Τη φήμη του την κέρδισε βέβαια μέσα από τη συμμετοχή του στους περίφημους Emperor (ως τραγουδιστής, κιθαρίστας και πληκτράς), τους οποίους και συνίδρυσε το 1991: το ντεμπούτο τους In The Nightside Eclipse (1994) είναι ένα από τα αριστουργήματα της νορβηγικής black metal σχολής.

Ο Ihsahn, όπως είναι γνωστός στο κοινό, καταπιάστηκε με διάφορα σόλο εγχειρήματα μετά την πρώτη διάλυση των Emperor (2001). Τελευταία του προσωπική δουλειά ήταν το Arktis το 2016 (δείτε τι είχε γράψει γι' αυτό ο Χάρης Συμβουλίδης, εδώ), που του απέφερε μια μικρή αναγνώριση στο underground των Η.Π.Α. (#213).

Φέτος, ο Ihsahn επιστρέφει με καινούρια δουλειά και πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ για ένα νέο τραγούδι με τίτλο "Arcana Imperii": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Arcana Imperii" είναι μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο άλμπουμ Àmr, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Candlelight στις 4 του Μάη. Το κλιπ γύρισε ο Richard Oakes της Dark Fable Media, ενώ συμμετέχει ως κιθαρίστας και ο Fredrik Åkesson των Opeth.

{youtube}7Ou6oGFBJsg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured