Στα 85 του σήμερα, ο Dieter Rams από το Wiesbanden της Γερμανίας θεωρείται ευρέως ως θρύλος του industrial design, στο οποίο έδωσε νέο σχήμα και πνοή με το έργο του δουλεύοντας για τη φίρμα Braun, κηρύττοντας το πασίγνωστο πλέον μότο «less is better», που έχει γίνει σλόγκαν στη μοντέρνα ποπ κουλτούρα.

Τώρα, ο Rams γίνεται αντικείμενο ενός νέου ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει ως σκηνοθέτη τον Αμερικανό Gary Hustwit, που το 2007 είχε δώσει το συζητημένο στο underground ντοκιμαντέρ Helvetica.

Η είδηση όμως για τους μουσικόφιλους είναι ότι το soundtrack του Rams (όπως θα λέγεται το ντοκιμαντέρ), έχει αναλάβει ο Brian Eno.

Εδώ, εδώ και εδώ, λοιπόν, μπορείτε να δείτε 3 διαφορετικά trailer (στα γερμανικά, με αγγλικούς υπότιτλους), ακούγοντας (αντίστοιχα) αποσπάσματα από 3 ολοκαίνουριες συνθέσεις του Eno, πιθανώς τιτλοφορούμενες "Less Is Better", "Object" και "Simplicity Mic Drop".

Ακόμα δεν υπάρχει οριστική ημερομηνία κυκλοφορίας του φιλμ και του soundtrack, σίγουρα όμως μιλάμε για μέσα στο 2018.

Ο Eno, εντωμεταξύ, είχε μόλις πέρυσι κυκλοφορήσει 2 διαφορετικά άλμπουμ, το προσωπικό Reflection τον Ιανουάριο (Βρετανία #78) και τη συνεργασία του με τον Tom Rogerson Finding Shore τον Δεκέμβριο.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured