77 χρονών σήμερα, η Joan Baez συνεχίζει να έχει πίσω της την αίγλη των εξηλεκτρισμένων folk τραγουδιών του 1960 με τα οποία και καθιερώθηκε, είτε μόνη της, είτε στο πλευρό του Bob Dylan σε εποχές που στις Η.Π.Α. φούντωνε η πολιτική διαμαρτυρία.

Η τραγουδοποιός από το Staten Island της Νέας Υόρκης παραμένει συναυλιακά ενεργή, είχε όμως 10 χρόνια να φανεί στη δισκογραφία με στούντιο ηχογράφηση, από το Day After Tomorrow του 2008 (Η.Π.Α. #128, Βρετανία #100). Πέρυσι, βέβαια, είχε βγάλει σε CD και DVD τη μεγάλη της συναυλία στο Beacon Theatre της Νέας Υόρκης, με την οποία γιόρτασε τα 75α γενέθλιά της.

Για το 2018, όμως, η Joan Baez έχει καθώς φαίνεται μεγάλα σχέδια. Και ως προπομπός τους έρχεται μια διασκευή-έκπληξη στο "Whistle Down The Wind" του Tom Waits, την οποία μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Whistle Down The Wind" προέρχεται από το ομώνυμο νέο άλμπουμ, το οποίο ανακοινώθηκε από την Proper για τις 2 Μαρτίου. Εκτός από τον Tom Waits, θα ακούσουμε σε αυτό και διασκευές σε Anohni και Mary Chapin Carpenter.

Μιλώντας στο Uncut, η Baez άφησε να εννοηθεί ότι ίσως το Whistle Down The Wind να είναι το άλμπουμ με το οποίο θα κλείσει την καριέρα της: «είναι δύσκολο να δω πέρα από αυτό, κυρίως γιατί γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τραγουδάω».

{youtube}B5-e4qqvKck{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured