news.team

Το οριστικό τέλος σε έναν πόλεμο που μαινόταν χρόνια με τους New Order επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες ο Peter Hook, σε συνέντευξή του στη βρετανική μουσική εφημερίδα ΝΜΕ. Χαροποιώντας ιδιαίτερα τους φίλους της παρακαταθήκης των Joy Division, οι οποίοι δεν είχαν κρύψει την απογοήτευσή τους για τη διένεξη, που μέχρι πρότινος έδειχνε άλυτη.

Ακόμα κι όσοι είχαν διαβάσει τα πάντα γι' αυτήν, ωστόσο, δυσκολεύονταν να εντοπίσουν το καταλυτικό σημείο όπου ξεκίνησε η σύγκρουση. Οπωσδήποτε συνέβη μετά την αποχώρηση του Peter Hook από τους New Order (2007), μάλλον γύρω στο 2011. Το γιατί, όμως, δεν είναι σαφές. Πιάστηκε η μπάντα από το ότι ο Hook έκανε σόλο περιοδείες παίζοντας υλικό των Joy Division; Τους ενόχλησε η κίνησή του να αποκτήσει το trademark του Haçienda nightclub; Σε κάθε περίπτωση, η διένεξη κορυφώθηκε το 2015, όταν απόκτησε και νομική διάσταση (με μήνυση του Hook), με τις δύο πλευρές να σύρουν έκτοτε η μία την άλλη στα δικαστήρια.

Τώρα, λοιπόν, κηρύττουν την ειρήνη και το τέλος των εχθροπραξιών, στο όνομα των όσων σημαίνουν για χιλιάδες μουσικόφιλους τα ονόματα Joy Division και New Order.

Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι μάλλον βαρέθηκαν πια και οι ίδιοι να είναι «μια παρέα χοντρών γέρων που τσακώνεται», για να χρησιμοποιήσουμε μια περίφημη (πλέον) δήλωση του Peter Hook στη Guardian (2011), που έγινε ως απάντηση στο ερώτημα «πώς φτάσατε ως εδώ».

{youtube}zuuObGsB0No{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured