φωτογραφία: Richard Young (1988)

Συνεχίζεται για όλες τις Δευτέρες του χειμώνα  το πρόγραμμα του ανανεωμένου Gimme Shelter Film Festival, του φεστιβάλ δηλαδή που ξεκίνησε το 2002 στο Gagarin (Λιοσίων 205, πλησίον μετρό Αττική) ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, θέλοντας να επιτύχει τη συμφιλίωση κινηματογράφου και rock 'n' roll.

Σήμερα 27 Νοεμβρίου, έχει την τιμητική του ο Freddie Mercury.

Στις 19.30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Freddie Mercury: The Great Pretender του Rhys Thomas, σε συμπαραγωγή BBC & Eagle Rock Productions, το οποίο είναι επικεντρωμένο στη σόλο καριέρα του και αντλεί από εκτενές αρχειακό υλικό, μα και από συνεντεύξεις φίλων και συνεργατών του σπουδαίου performer. Διάρκεια: 107 λεπτά.

Ακολούθως, στις 22.00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ των Tom Corcoran, Simon Lupton & Rhys Thomas Queen: A Night In Bohemia (2016), κινηματογραφική εκδοχή της μεγαλειώδους συναυλίας που έδωσαν οι Queen την παραμονή των Χριστουγέννων του 1975 στο Hammersmith Odeon του Λονδίνου. Το φιλμ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον Freddie Mercury και τα υπόλοιπα μέλη των Queen γύρω από τις ηχογραφήσεις του θρυλικού "Bohemian Rhapsody" και τις διαφωνίες με τη δισκογραφική τους εταιρεία, οι οποίες προβάλλονται για πρώτη φορά. Διάρκεια: 90 λεπτά.

Για τις ταινίες θα μιλήσουν ο Γιάννης «Μπαχ» Σπυρόπουλος (συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός) και ο Γιάννης Γιακουμάκης (Ραδιοφωνικός Παραγωγός Red FM).

Όλες οι προβολές γίνονται στο Gagarin (Λιοσίων 205, πλησίον μετρό Αττική), με ελληνικούς υπότιτλους.
 
{youtube}JdCzlD9MnIk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured