Αναστασία Τουρούτογλου

Πέρυσι, ήταν η χρονιά τους: το 3ο τους άλμπουμ Meliora τους χάρισε το 2ο νούμερο 1 τους στην πατριδα Σουηδία και πέτυχε την πολυπόθητη διεύρυνση του κοινού, «σκοράροντας» ένα εντυπωσιακό #8 στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα #23 στη Βρετανία -μπήκε μάλιστα ψηλά και στα καλύτερα διεθνή άλμπουμ της χρονιάς, όπως τα ψήφισε η συντακτική μας ομάδα (δες εδώ).

Κρατώντας τα πράγματα «ζεστά», οι Ghost ανακοίνωσαν τώρα ένα καινούριο ΕΡ 5 κομματιών με τίτλο Popestar, το οποίο και κυκλοφορεί από τη Spinefarm και τη Loma Vista.

Το EP κρύβει διάφορες εκπλήξεις, αφού βρίσκει τους Σουηδούς να συνεργάζονται με τον Tom Dalgety (παραγωγός για τους Pixies, Opeth και Royal Blood) και να δοκιμάζονται σε ευφάνταστες διασκευές: συγκεκριμένα, στο "Nocturnal Me" των Echo And The Bunnymen, στο "Bible" των Imperiet, στο "Missionary Men" των Eurythmics και στο "I Believe" των ...Simian Mobile Disco!

Έχουν όμως και ένα ολοκαίνουριο δικό τους τραγούδι, το "Square Hammer", το οποίο και αναλαμβάνει το promo για το νέο ΕΡ -μπορείτε να δείτε το βιντεοκλίπ του στον σύνδεσμο παρακάτω.

Εκτός από μεμονωμένη κυκλοφορία, το Popestar EP θα περιέχεται και ως bonus υλικό στη deluxe επανέκδοση του Meliora, η οποία αναμένεται να δώσει εξτρά ώθηση στη μεγάλη -και καθοριστική, για το μέλλον- περιοδεία των Ghost στις Ηνωμένες Πολιτείες.

{youtube}OyYA8FlfBd0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured