Πέθανε ο μεγάλος jazz σαξοφωνίστας, James Moody.

news.team
news.team

O μεγάλος σαξοφωνίστας της jazz, James Moody έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος. Πέθανε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στο San Diego σε ηλικία 85 ετών.

Ξεκίνησε έφηβος να παίζει άλτο σαξόφωνο και μετά συνέχισε στο τενόρο ενώ βασικές επιρροές του ήταν ο Lester Young και ο Coleman Hawkins.

Ο Moody συνάντησε τον Dizzy Gillespie το 1946 και το 1948 ηχογράφησε το πρώτο του solo album για την Blue Note. H πιο γνωστή του σύνθεση ήταν το ‘Moody’s Mood For Love’, ένα κομμάτι το οποίο θα γινόταν κλασικό και θα διασκευαζόταν χρόνια αργότερα από τον George Benson. Στα τέλη των 50'ς, ο Moody άρχισε να ξεκίνησε να παίζει φλάουτο, με αποτέλεσμα να γίνει ένας απο τους καλύτερους τζαζ φλαουτίστες στο κόσμο.

Στο επίσημο site του μουσικού αναρτήθηκε την ημέρα του θανάτου του, μια δήλωση η οποία αναφέρει: «Ο κόσμος έχασε ένα πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο. Θα λείψεις σε όλους, θα σε αγαπάμε πάντα Γλυκέ Moody. Οι ουρανοί θέλησαν σήμερα, να έχουν ένα ακόμα αστέρι».
Ο James Moody άφησε πίσω του σύζυγο και τρείς γιούς.
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στην Spring Valley στην Καλιφόρνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει δίσκο με παιδικά τραγούδια «όπως θα ήθελε αυτός να

Ο πρώτος δίσκος της Popi Sem ως SØMMERDUST μόλις κυκλοφόρησε ψηφιακά. Μαζί και το βίντεο για το κομμάτι ...

Ακούστε το νέο κομμάτι της ράπερ.

FEATURED TODAY

H ιδέα της ανεξάρτητης εταιρείας, του independent label, που έδωσε και το όνομά του στην indie σκηνή.
 

8 γυναίκες που υπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη μουσική βιομηχανία, αφηγούνται στην Τάνια Σκραπαλιώρη και την Ελένη Τζαννάτου τις δικές τους

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος χάνεται στον κατάλογο της Jazzaggression και κολλάει με το Mona Lisa του Christian Reim Sextet.

Top