Δελτίο Τύπου

Ο Ελληνικός φεστιβαλικός θεσμός της σύγχρονης μουσικής είναι εδώ!

Για 14η συνεχόμενη χρονιά, η Θεσσαλονίκη γίνεται το επίκεντρο και το Reworks Festival ο θεσμός που της δίνει παλμό.

Η άτυπη εκκίνηση του φετινού φεστιβάλ έγινε χθες Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη στο Labattoir Project με το εργαστήριο «Μουσική Παραγωγή, Ableton Live & Push» το οποίο παρουσίασε ο παραγωγός AND.ID, δείχνοντας στους συμμετέχοντες πώς μπορούν να φτιάξουν μουσική με τον υπολογιστή, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία Ableton Live και Push.

Την Κυριακή 16 Αυγούστου, θα στηθεί το φετινό Reworks Agora, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: ένα μονοήμερο διαθεματικό και πολυδύναμο forum (ώρα έναρξης 12 το μεσημέρι), το οποίο παρουσίαζει κεντρικούς ομιλητές, συζητήσεις, μουσικά performances και προβολές από κορυφαίους ειδικούς και πρωτοπόρους της δημιουργικής οικονομίας, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της σύγχρονης σκέψης. Δείτε όλο το πρόγραμμα και τους ομιλητές στο www.reworksagora.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου & Παραλία

ώρα έναρξης: 21.00
εισιτήρια: 10 ευρώ, 5 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι)

Προπώληση

www.ticketmaster.gr

Στο μουσικό σκέλος του, το Reworks Agora θα παρουσιάσει τους Grandbrothers σε μια σύμπραξη με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ένα από τα πιο ταλαντούχα σύνολα στο χώρο της σύγχρονης κλασσικής μουσικής οι Grandbrothers θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά παγκοσμίως την πολυαγαπημένη τους μουσική τους με ένα Ορχηστρικό σύνολο 18 οργάνων ειδικά για το Reworks.

Το μουσικό υπόβαθρο και οι φιλοσοφίες των Erol Sarp και Lukas Vogel συνδέθηκαν μαζί για να σχηματίσουν τους Grandbrothers. Οι δυο τους συνδυάζουν την κλασική σύνθεση με τους μοντέρνους, πειραματικούς τρόπους παραγωγής και ηχητικού σχεδιασμού.

Το δίδυμο έχει διαφορετικούς ρόλους: ο Sarp, εκπαιδευμένος μουσικός της τζαζ, παίζει πιάνο, ενώ ο Vogel βρίσκεται δίπλα διαμορφώνοντας και σμιλεύοντας επιδέξια τον ήχο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα που ο ίδιος σχεδίασε. Οι μοναδικές εμφανίσεις των Grandbrothers αναπαράγουν τη διαδικασία με την οποία το ντουέτο δημιούργησε τα δυο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα. Το αντισυμβατικό στήσιμο επί σκηνής δημιουργεί την αίσθηση ότι παρακολουθείς μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε πιάνο. Καμία εμφάνιση δεν είναι ίδια με την άλλη.

Κλασικό, αλλά προσανατολισμένο προς το μέλλον, εκφραστικό και συναισθηματικό, το ακαταμάχητο μουσικό σύμπαν των Grandbrothers θα αποκαλυφθεί φέτος σεμια από τις πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις στην ιστορία του Reworks Festival και Reworks Agora.

Ακολούθως, θα διεξαχθεί το βασικό τετραήμερο του φετινού φεστιβάλ, το οποίο θα φέρει στη Θεσσαλονίκη βαριά «χαρτιά» της ηλεκτρονικής μουσικής έκφρασης, με διαπιστωμένη πορεία και δημοφιλία μέσα στα χρόνια.

ΜΕΡΑ 1 - ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Red Bull Music Pop Up!
Ύψιλον
Εδέσσης 5

17.30 - 20.30: Pale Penguin & Larry SKG (GR)
20.30 - 21.30: Territroy (GR)
21.30 - 23.00: Kuniyuki (JP)
23.00 - 00.00: Sworr. (GR)
00.00 - 02.30: Charlotte Bendiks (NO)
02.30 - 03.30: Echo Canyon (GR)
03.30 - τέλος: Scot Dech & Unickue (GR)

Pale Penguin & Larry SKG

Η Shango Records δημιουργήθηκε στα μεσα του 2015 απο τους παραγωγούς/dis Larry SKG και Pale Penguin και απο τον graphic designer Αντωνη Γιαννοπουλο. Με κύριο στόχο να προσφέρει ποιοτική afrotropical/Downtempo/Electronically/World μουσική για το dance floor αλλα και για home listening το label κατόρθωσε μεσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναρριχηθεί στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής με ποιοτικές κυκλοφορίες απο Έλληνες και ξένους παραγωγούς, εξεζητημένο design και μερικά άκρως επιτυχημένα label parties/showcases.

Σήμερα η Shango Records αποτελεί ενα απο τα κορυφαία labels του Electronica/Downtempo/World ήχου παγκοσμίως και μέτρα 39 singles, 5 συλλογές, 2 EPs στην σειρα Orishas, μεγάλη επιτυχία στα charts των διαδικτυακών καταστημάτων, παρουσιάσεις απο πλήθος ιντερνετικών ραδιοφώνων και blogs, εξεζητημένο merchandising και μοναδικών parties σε Ελλάδα και εξωτερικό που πολλες φορές συνδυάζονται με εκθέσεις των artworks της εταιρίας που αποτελούν και σημείο αναφοράς για πολλούς στην World μουσική σκηνή.

Στα dj sets τους ο Larry SKG back2back με τον Pale Penguin ξεδιπλώνουν όλο το ηχητικό φάσμα του label περνώντας απο Latin, Caribbean, Brazilian, Cumbia, Afro ηλεκτρονικούς και παραδοσιακούς ήχους που εξιτάρουν το dancefloor.

Territroy

Ένα νέο προτζεκτ από δυο αποφοίτους του Red Bull Music Academy.

Ο Στάθης Καλατζής, γνωστός ως Mr.Statik και ο Παναγιώτης Μελίδης γνωστός ως Larry Gus, συνταντώνται για να δημιουργήσουν μουσική που αντανακλά τις κοινές ευαισθησίες τους για ασυνήθιστους ήχους και ακαταμάχητα grooves. Έχοντας ξεχωριστές μουσικές διαδρομές και ποικίλα μουσικά γούστα ως δημιουργοί κι ερμηνευτές – free jazz από τις αρχές των ’70s , psych-pop μελωδίες, techno, breakbeats κι όχι μόνο – οι δυο τους είχαν ατομική επιτυχία παγκοσμίως.

Τώρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πρώτη τους εμφάνιση ως Territroy στην Ελλάδα και το Reworks Festival, ενόψει και της κυκλοφορίας του άλμπουμ τους που αντανακλά τους ηχητικούς κόσμους και των δυο.

Kuniyuki

O Kuniyuki αποτελεί ένα από τα καλύτερα κρυμένα μυστικά της Ιαπωνίας. Η μοναδική μουσική αίσθηση που διαθέτει, δε γνωρίζει σύνορα κι έχει αποθεωθεί από παραγωγούς και DJs σε όλο τον κόσμο. Joe Clausell, Dego, DJ Cosmo, Jimpster και πολλοί ακόμη, έχουν λατρέψει τις παραγωγές του από την πρώτη στιγμή. Πλέον, οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν κυκλοφορήσει δείγματα της σπουδαίας δουλειάς του μέσω των δικών τους labels.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά και σε Ευρώπη, Ν. Αφρική κι όχι μόνο, όπου το ιδιαίτερο live στυλ του περιλαμβάνει ένα ισχυρό συνδυασμό αυτοσχεδιασμού και χορευτικής μουσικής. Μην χάσετε την ευκαιρία να ακούσετε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής μας, τον πάντα συνεπή και εντυπωσιακά δημιουργικό παραγωγό από το Σαππόρο της Ιαπωνίας, Kuniyuki Takahashi, στο Reworks την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Sworr.

Σχηματίστηκαν το 2014 και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθιέρωσαν τη θέση τους σε μια Αθήνα που αλλάζει συνεχώς. Μεταμορφώνοντας τις δυσκολίες τις εποχής σε μελωδίες και λέξεις, μακριά από στείρα grooves, οι Sworr. δημιούργησαν το μοναδικό ηχητικό τους μοτίβο: ένα συναισθηματικό μείγμα από soulful electronica, εναλλακτική pop και κιθαριστικούς ήχους που ξαφνιάζουν. Όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται αποτυπωμένα στο ντεμπούτο άλμπουμ τους «Sworr.», που κυκλοφόρησε από την Fair Weather Friends Records.

Σε παραγωγή του αναγνωρισμένου Cayetano, το άλμπουμ κλίνει προς μια μελαγχολική ατμόσφαιρα πυροδοτημένη από δυναμικά φωνητικά και ζεστό λυρισμό. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι Sworr. προσεγγίζουν την οραματική αισθητική των Darkside που φαίνεται να είναι η κύρια έμπνευση τους. Χωρίς να παραμένει στάσιμο αλλά γεμάτο ζεστές και συγκινητικές στιγμές και ιδέες, το άλμπουμ αποτελεί μια δυναμική πύλη για τον εξερευνητικό ήχο του γκρουπ και τις πεποιθήσεις τους ενάντια σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η διαστρεβλωμένη αντίληψη για το άτομο. Αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο αξιόλογες δουλειές που έφτασαν στα αυτιά μας τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η νέα ηλεκτρονική μουσική σκηνή της Ελλάδας εκπροσωπείται στο Reworks από λαμπρά ονόματα όπως οι Sworr. Μην τους χάσετε.

Echo Canyon

Πίσω από το πρότζεκτ Echo Canyon βρίσκεται ο Δημήτρης Πατσαρός, παραγωγός και καλλιτέχνης του ήχου από την Αθήνα. Αποκαλύπτωντας μια ικανότητα στο να υλοποιεί αφηρημένες χορευτικές δομές, ενώ εκτοξεύει πολυρυθμικά ξόρκια μέσω ηχογραφήσεων πεδίου και ηχοτοπίων θορύβου, σε ένα διαλυμένο και αβέβαιο dancefloor. Παραγωγές του έχουν κυκλοφορήσει σε labels οπως Untitled-1 και Numb Capsule Records.

Charlotte Bendiks

H Charlotte Bendiks θεωρείται μια από τις σημαντικότερες DJ του Tromsø στη Νορβηγία, ταξιδεύοντας συνεχώς στη χώρα της αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Πέρα από την καριέρα της ως DJ, έχει καταφέρει να εδραιώσει την φήμη της ως μια πολύ ικανή παραγωγός με σημαντικές κυκλοφορίες όπως το ντεμπούτο EP, Afterhours που κυκλοφόρησε στην Love OD Communication και το Aurora EP.

Στις παραγωγές της αντικατοπτρίζεται το γούστο της ως DJ, με υψηλές επιρροές από την πρώιμη House του Chicago και Latin beats. Ο ήχος της Charlotte έχει μια έντονη φυσική αίσθηση, που ταιριάζει άψογα σε ένα ζεστό, οικείο dancefloor. Minimal και οργανική, με αγνή μορφή, η μουσική της εστιάζει στα ουσιώδη στοιχεία της dance μουσικής: beats & bass.

Scot Dech & Unickue

Οι Scot Dech και Unickue διανύουν μια εξελικτική πορεία τα τελευταία χρόνια στην πόλη τους Λάρισα,  διοργανώνοντας το Outer Walls, ένα ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον event που δίνει βαρύτητα σε καλλιτέχνες με έντονη προσωπικότητα και κουλτούρα.

Τα dj set τους  χαρακτηρίζονται από ένα μείγμα σύνθετων κατηγοριών καθώς μιξάρουν φρέσκους ήχους από slo-mo techno, ιδιόρρυθμη disco, διάφορα voodoo  και gloomy hippy house ανάμεσα σε πολλά άλλα, σε εμφανίσεις τους στα πιο εκκεντρικά σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εκτός από την εφαρμογή πάρα πολλών live streams σε διάφορους χώρους και με διαφορετική πάντα προσέγγιση, ο Scot Dech ξεχώρισε με το κομμάτι του ‘’Electric Power’’  που κυκλοφόρησε το 2014, δίπλα σε ονόματα όπως The Hacker μέσα σε μία hybrid συλλογή στην εταιρεία Clouded Vision.

ΜΕΡΑ 2 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Πολυχώρος Φιξ
26ης Οκτωβρίου 15

εισιτήρια: 29 ευρώ (προπώληση), 35 ευρώ (ταμείο), 70 ευρώ (τριήμερο πάσο), 50 ευρώ (διήμερο πάσο για Παρασκευή-Σάββατο)

Προπώληση

ONLINE:
Ticketmaster: www.goo.gl/Ucexzi 
Festicket: www.goo.gl/2SY5WV   

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Δίκτυο καταστημάτων PUBLIC.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Owl Clothes (Βαλαωρίτου 4, 4ος Όροφος)
Underground SkateShop (Πλ.Ναυαρίνου & Αγιας Σοφίας)
Stereodisc Record Shop (Πλ. Αριστοτέλους 4 )
Copyhouse (Κλεάνθους 9 & Παπαναστασίου)
Lotus Record Shop (Σκρα 7)
Καταστηματα Edward Jeans
Λυκίσκος (Συνταγμ. Δαβάκη 65, Σταυρουπολη 2311 241 863)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Vintage Showroom (14ης Μαιου)

ΒΕΡΟΙΑ
Floretta Cfe Bar (Μητροπολεως 54)

ΒΟΛΟΣ
Action Fun Shop (Δημητριαδος 150)

ΔΡΑΜΑ
Angolo Cafe (Γ.Παπανδρεου 20)

ΕΔΕΣΣΑ
ProLogos (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 40)

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Blues & Soul Records Shop (Αγ. Λαύρας 17)

ΛΑΡΙΣΑ
Bekouti (Μανδηλαρα 20)
Motel Street Boutique (Πατροκλου 4)

ΞΑΝΘΗ
Κυβερνειο (Β.Σοφιας 7Α)

22.00 - 23.30: Paul Anthonee (GR, στο Warehouse)
23.00 - 00.00: Teo Mavropoulos (GR, στο Factory)
23.00 - 00.00: Atsou & Le Croque (GR, στο Air Stage)
23.30 - 00.30: ArKI (GR, στο Warehouse)
23.30 - 00.30: Volkova (GR, στο Lab)
00.00 - 02.00: Alinka (US, στο Factory)
00.30 - 01.30: Marsha (GR, στο Air Stage)
00.30 - 01.30: Pollux Rose (GR, στο Lab)
00.30 - 02.30: Tijana T (SB, στο Warehouse)
01.30 - 03.00: Kerala Dust (UK, στο Air Stage)
01.30 - 03.00: Guy Andrews (UK, στο Lab)
02.00 - 04.30: Mano Le Tough (IE, στο Factory)
03.00 - 04.00: Bjarki (IS, στο Lab)
03.00 - 06.00: Viken Arman (FR, στο Air Stage)
04.00 - 06.00: Inga Mauer (RU, στο Lab)
04.30 - τέλος: Maceo Plex (US, στο Factory)
06.00 - 07.00: Viton (GR, στο Air Stage)
06.00 - 07.00: Senka (GR, στο Lab)
06.00 - 07.00: Redshape (DE, στο Warehouse)

Paul Anthonee

Ο Αντώνης Παυλίδης aka Paul Anthonee, γεννήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου ενώ στην πορεία βάση του έγινε η Θεσσαλονίκη. Γρήγορα κατάφερε να εδραιώσει το καλλιτεχνικό του moniker στην τοπική σκηνή χάρη στα skills & την ποιότητα της δουλειάς του ως DJ & Παραγωγός.

Στην δράση του ως DJ, βρέθηκε ως βασικός κρίκος σε line ups από major festivals & main events καθώς επίσης και σε σημαντικά venues σε Ελλάδα & Κύπρο. Πέραν αυτής της δράσης του, ο Paul Anthonee συμμετείχε ενεργά σε projects όπως ο Extreme Radio (Gr) με airplays στο Ibiza Global Radio, και άλλους σταθμούς της Ευρώπης, ενώ πρόσφατα ανέλαβε χρέη resident του κορυφαίου ραδιοφώνου της Θεσ/νικης, Fly 104 καθημερινά μεταξύ 5-7μμ.

Στοχεύοντας σε ένα variety από Electronica προς Deep House & Techno στα πειράματα στο studio του, η μουσική του έγινε αυστηρά προτεινώμενη & έλαβε υποστήριξη κορυφαίων καλλιτεχνών όπως Dubfire, Coyu, Victor Ruiz, Jerome Isma-Ae, Third Son, Pete Oak, Danny Tenaglia κ.α., μέσα από groundbreaking κυκλοφορίες σε labels όπως Suara, Beatfreak, Lapsus, Go Deeva, Movement, κ.α.

Παραμένοντας ένα βασικό feature στα Beatport Top20-50 charts σχεδόν σε κάθε τελευταία κυκλοφορία του, ο Paul Anthonee κάνει focus σε φρέσκα δισκογραφικά gems καθώς και πλάνα για τα πρώτα του artist tours σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή, κα ως υπερήφανο μέλος της Movement Bookings.

Με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες στον ορίζοντα, το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για τον Paul Anhtonee και είναι χαρά μας τον φιλοξενούμε στο Reworks Festival 2018.

Teo Mavropoulos

Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από την βεροια στα τέλη του 90's.Με μουσικές Disco - house - Techno και επιρροές από Funky - soul και rock εμπλουτίζει τα set του.

Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς dj's όπωςMiss Kittin, Enzo siragusa , Nastia , Primiesku , Rick Maia ,San Proper, matt sassari,Robosonic κ.ά. καθώς και με πολλούς dj's της εγχώριας σκηνής.

Έχει επίσης συνεργαστεί με γνωστά bars και clubs της Αθήνας όπως και της Θεσσαλονίκης. Είναι ο δημιουργός του project The Gathering Mountain Festival.

Atsou & Le Croque

Oι resident DJ's του Madorasindahouse

O atsou δέν άκουγε house απο τα 12.Δέν έπαιζε σε σχολικά parties,ούτε εκανε mixtapes στα κρυφά το βράδυ.Απο το 2007 όμως που είχε την πρώτη του επαφή με την clubbing κουλτούρα,απέκτησε όνειρο να γεμίσει όλο του το σπίτι με δίσκους,και να τους παίζει.Παντού.Disco, deep, techno, δεν έχει σημασία το είδος,αρκεί να είναι αρκετά εκκεντρικό και να έχει ψυχή.

O Le Croque είναι πλέον οικεία φιγούρα στην ελληνική house σκηνή, ακολουθώντας τις πιο deep και soulful εκφάνσεις της κατά την τελευταία δεκαετία. Έχει παίξει και στο εξωτερικό, στο Watergate (Βερολίνο), στο Djoon (Παρίσι) και στο 4cento (Μιλάνο).

ArKI 

Η ArKI έκανε τα πρώτα της βήματα σε ηλικία μολις 19 ετών , όταν βίωσε την εμπειρία του “πως είναι να βρίσκεσαι πίσω απο ένα Dj Booth”. Mέσα απο τις εκμπομπές της σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως Safari Fm 107.1 & 91.1 Venus Fm , μεγάλωσε το πάθος της για μουσική , διευρύνοντας τις γνώσεις της ακόμα περισσότερο. Αρκετές εμφανίσεις της σε σημεία της Θεσσαλονίκης καθώς και σε πόλεις εκτός αυτής, καθιέρωσαν το όνομα της ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της minimal, deep house & techno μουσικής.

H συμμετοχή της τα τελευταία 5 χρόνια στο Reworks festival, σηματοδοτεί την πιο παραγωγική της περίοδο, καθορίζοντας το στυλ της σε ενα ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Με εμφανίσεις πλέον και εκτός Ελλάδος, η ArKI συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες γυναίκες Djs της χώρας.

Volkova

Εμπνευσμένη από τη βιομηχανική ζώνη της Σιβηρίας ο διαστρεβλωμένος κόσμος της Volkova είναι βυθισμένος στη μουσική . Σε μια συνεχή αναζήτηση των βαθύτερων, σκοτεινότερων πτυχών του ήχου.

Alinka

Η Alinka ανήκει στο είδος DJ για την οποία σου μιλάνε άλλοι DJs. Πρόκειται για μια από τις πιο πολυταξιδεμένες προσωπικότητες στον χώρο της house. Έχοντας προηγουμένως residency στο Smart Bar του Σικάγο για επτά ολόκληρα χρόνια, αυτό τον καιρό βρίσκεται στο Βερολίνο όπου έχει ενσωματωθεί στο line up του Panorama Bar.
Μαζί με τον φίλο της, Shaun J. Wright έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από μοναδικά club tracks. Τα γούστα της αγγίζουν μια μεγάλη γκάμα από house, acid, techno, έχοντας την τάση να βασίζεται σε ιδιαίτερους ήχους. Στις πιο πρόσφατες δουλειές της περιλαμβάνονται κυκλοφορίες στην Crosstown Rebels και το δικό της label Twirl Recordings.

Από το ξεκίνημα της, η Twirl έχουν συμπεριληφθεί σε Mixmag, DJ Mag, XLR8TR, BBC Radio 1, Kiss FM UK και αμέτρητες ραδιοφωνικές εκπομπές κι εκδόσεις. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η Twirl Recordings βρέθηκε στο προσκήνιο κερδίζοντας υποστήριξη από εξέχοντες καλλιτέχνες όπως Heidi, Robert Owens, Annie Mac, Groove Armada, και Art Department.

Η δύναμη που εμπνέει στα decks, την κάνει να ξεχωρίζει από τις μάζες παραμένοντας στραμμένη αποφασιστικά στην πρώτη της αγάπη – την House μουσική. Όπως ο Terry Matthew (5Magazine) λέει: «Υπάρχουν λίγα άτομα στον χώρο που είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την House μουσική, ιδιαίτερη. Η Alinka του Σικάγο είναι ένα από αυτά. »

Σε μια εποχή ομογενοποιημένης χορευτικής κουλτούρας, να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε μια μοναδική ψυχή που δεσμεύεται να «κρατήσει τα πράγματα ιδιαίτερα», την Alinka. Η επιθυμία της να ωθήσει τα όρια, σε συνδυασμό με την αφοσίωσή της στην underground χορευτική μουσική, συνεχίζει να την κινεί προς τα εμπρός αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα.

Marsha

H Marsha καταφέρνει να πει ιστορίες μέσα από την μουσική έχοντας ως πειποίθηση ότι οι άνθρωποι χρειάζονται μουσική, ιστορίες και μαγεία όπως τα φυτά έχουν ανάγκη τον ήλιο και τη βροχή.

Σπούδασε marketing όμως το πάθος της για τη μουσική την προέτρεψε στο να παρατήσει τον τομέα της και να κυνηγήσει το πάθος της για τη μουσική. Το κίνητρο και η φιλοδοξία της την οδήγησαν στο πρώτο της gig στην Αθήνα, κερδίζοντας αμέσως τη θέση της ως resident. Από τότε έχει εμφανιστεί με μεγάλα ονόματα όπως Timo Maas, Bedouin, Behrouz, Rampue, YokoO, Viken Arman, Armen Miran, Stavroz, Agoria, Kate Simko, Magda, Gardens of God κα.

Παράλληλα τρέχει κι το δικό της πρότζεκτ, «Marsha Invites». Μια σειρά από events όπου η Marsha προσκαλεί αγαπημένους της DJs να μοιραστούν ιστορίες και ιδιαίτερες στιγμές μαζί της. Το πρότζεκτ είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους Αθηναίους clubbers. Την συναντάμε επίσης ως ραδιοφωνική παραγωγό στο Home 89.1 κάθε Παρασκευή στις 23.00, με την μουσική της να καλύπτει ένα φάσμα από ambient, downtempo έως deep house και dub techno.

Pollux Rose

Ο Νίκος Μουχαλεμπής, ένας δημιουργός με πολύπλευρη προσέγγιση στη μουσική είναι ο άνθρωπος πίσω από το Nicola Regulus. Στα 18 ξεκίνησε η καριέρα του στην ηλεκτρονική μουσική, όταν τον ανακάλυψε ο GummiHz και συμπεριλήφθηκε η μουσική του στο «Essentials» (2014) και στο «Five Years Claap» (2016) που κυκλοφόρησαν από την Claap Records στο
Βερολίνο. Μιξάρει από jazz, disco, funk μέχρι house, breaks και techno, σε eclectic χαρακτήρα.

Είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης, στην οποία φοιτεί για πτυχίο στη φαρμακευτική, ενώ είναι και άρτια εκπαιδευμένος πιανίστας, ιδιότητα που χρησιμοποιεί στα live projects, πιο πρόσφατα με το ψευδόνυμο «Pollux Rose». Το project αυτό κινείται σε πιο ambient και πειραματικούς ήχους που συνδυάζεται με διάφορα είδη ηλεκτρονικής μουσικής.

Τον Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησε στην Numb Capsule το ντεμπούτο άλμπουμ του ως Pollux Rose, με τίτλο «Daisy». Η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή του στο Reworks αποδεικνύει την συνεχή ανοδική του πορεία και την ασταμάτητη δημιουργικότητα του.

Tijana T

Η Tijana T αποτελεί μια διακεκριμένη φιγούρα στη μουσική σκηνή του Βελιγραδίου, μια χαρισματική παρουσία κι ένα από τα σπάνια ταλέντα της Σερβίας, με διεθνή φήμη.

Πρόκειται για την κινητήρια δύναμη της dance σκηνής στη χώρα της, έχοντας φιλοξενήσει σε δικά της πάρτι ονόματα όπως Ben Klock, Nina Kraviz, Redshape, Black Madonna και πολλούς άλλους, ενώ έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση για τα μηνιαία μαραθώνια σετ στο 20/44 του Βελιγραδίου.

Διαθέτει μια μοναδική αίσθηση του χώρου και γνωρίζει πολύ καλά πώς να βρίσκεται στο επίκεντρο, κερδίζοντας το κοινό με τα γεμάτα ενέργεια σετ της. Οι ικανότητές της ως DJ την έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή του χώρου, με αποκορύφωμα την εμφάνιση στο περίφημο Berghain/Panoramabar του Βερολίνου και το πρώτο της Boiler Room session.

Αποτελεί πλέον μόνιμη καλεσμένη των Afterlife events στην Ίμπιζα και σε όλο τον κόσμο, με πιο πρόσφατη την συμμετοχή της στο πρώτο Afterlife Athens τον περασμένο Μάρτιο.

Λίγες γυναίκες έχουν καταφέρει να έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στον χώρο της Techno σκηνής. Θα την απολαύσουμε στην δεύτερη συμμετοχή της στο Reworks Festival μετά την περσινή της εμφάνιση όπου κέρδισε τις εντυπώσεις.

Kerala Dust

Οι Kerala Dust καταφέρνουν να γεφυρώσουν την ηλεκτρονική μουσική με τον παραδοσιακό τρόπο γραφής μουσικής. Το Λονδρέζικο τρίο έχει καταφέρει να γίνει talk of the town με υπνωτικές μελωδίες που κερδίζουν αμέσως και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, το ‘Chain’ των Fleetwood Mac, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα για την υψηλή αισθητική που διαθέτουν.

Οι λάτρεις του Nicola Jaar θα βρουν σίγουρα  το καινούργιο αγαπημένο τους σχήμα.

Guy Andrews

Ο Guy Andrews, παραγωγός με βάση το Λονδίνο, είναι γνωστός για την δημιουργία υφαντικής ηλεκτρονικής μουσικής, που συνδυάζει ένα πεδίο επιρροών από την post-rock, techno, ambient και afrobeat.

Στο πέρασμα των χρόνων εξερευνά το πού μπορεί να φτάσει η minimal, τα ambient ηχοτοπία με το πρότζεκτ Moving Dawn Orchestra και τα  πιο μελαγχολικά, τζαζ όρια της post-rock υπό το όνομα iambic. Όμως, οι μεγαλύτερες επιτυχίες του έχουν επιτευχθεί χρησιμοποιώντας το πραγματικό του όνομα και με παραγωγές έτοιμες για το dancefloor σε labels όπως Hotflush και Pennyroyal.

Αποτελεί μέλος της Houndstooth, το label που βρίσκεται υπό την διαχείρηση του πασίγνωστου κι εμβληματικού club στο Λονδίνο, fabric.

Ένας λαμπρός παραγωγός που η μουσική του έχει κερδίσει αναγνώριση και υποστήριξη από μεγάλα ονόματα όπως Massive Attack, Scuba και Anne Hobbs. Το μέλλον του Andrews μοιάζει πέρα για πέρα υποσχόμενο και η χαρά μας είναι μεγάλη να φιλοξενούμε έναν τόσο ανερχόμενο καλλιτέχνη στο Reworks 2018.

Mano Le Tough

Η μουσική του Mano Le Tough βρισκόταν ανέκαθεν ένα βήμα μπροστά, ως αποτέλεσμα του πάθους και της απόλυτης αυτοσυγκέντρωσης στη δουλειά. Στο μυαλό του Mano Le Tough, το DJing είναι μια μορφή τέχνης και ως εκ τούτου θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν. Το εκλεκτικό στυλ του, το οποίο συχνά περιλαμβάνει στοιχεία από ποικίλα είδη της house, techno, disco, new wave και άλλα, πηγάζει από τις πολλές και μακριές νύχτες του στο dj booth, για να μην αναφέρουμε την απόλυτη αφοσίωση του στην τέχνη.

Tο ταλέντο του στη μουσική παραγωγή κατάφερε να “ανθίσει” με τα πρώτα του 12-ιντσα για labels όπως Internasjonal του Prins Thomas, Mirau των Tensnake και Buzzin’ Fly του Ben Watt. Λίγο αργότερα, θα τραβήξει το ενδιαφέρον της Permanent Vacation, το label που θα κυκλοφορήσει τα δυο του άλμπουμ, “Changing Days” το 2013 και “Trails” το 2015, ενώ θα αναπτύξει σταθερή σχέση με το πιο επιδραστικό label της δεκαετίας, την Innervisions. Παράλληλα, το 2012 ξεκίνησε το δικό του label, Maeve, με τη βοήθεια των καλών του φίλων, The Drifter και Baikal, έχοντας ήδη εδρεώσει τη θέση του στο χώρο ως ένα αξιόπιστο «σπίτι» για την σκεπτόμενη, μελωδική dance σκηνή.

Έχει αισίως φτάσει στο σημείο να εμφανίζεται σταθερά τόσο σε εμβληματικούς χώρους όπως το Berghain και Panorama Bar, όσο και σε μεγάλα φεστιβάλ. Η ελαστικότητα και η προσαρμοστικότητά του, έχει αυξήσει κατακόρυφα τις κλήσεις για τις DJ υπηρεσίες του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα, διατηρεί την έδρα του στην Ελβετία απ’ όπου μετακινείται για gigs σε όλο τον κόσμο και έχοντας σταθερό πλασάρισμα στις λίστες του Resident Advisor με τους καλύτερους DJs. Το 2018 αναμένεται συναρπαστικό για τον Ιρλανδό που έχει καταξιωθεί ως ένας από τους κορυφαίους κι εμείς χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την μεγάλη επιστροφή του στο Reworks.

Bjarki

Ο Bjarki φιγουράρει ανάμεσα στα πιο συναρπαστικά ονόματα που αναδείχτηκαν τα τελευταία χρόνια στον χώρο της techno. Ο ίδιος διατηρούσε χαμηλό προφίλ όσον αφορά τις παραγωγές μέχρι τις κυκλοφορίες του στην δισκογραφική της Nina Kraviz, трип (Trip). Η μουσική του με σαφείς επιρροές από Αphex Twin είναι γεμάτη επινοήσεις, εκπλήξεις και ενέργεια.

Eίναι φανερό ότι ο Bjarki δεν ενδιαφέρεται πολύ η τήρηση κανόνων και δεν δίνει σημασία για τις κατηγορίες μουσικής. Η υπνωτική αλλά και δυναμική techno του είναι κάτι που πρέπει να γευτείς. Έχει εδραιώσει τον εαυτό του ως πρωτοπόρο, οδηγώντας μια μερίδα διεθνών καλλιτεχνών που επαναπροσδιορίζουν τους μελλοντικούς ήχους της techno και κάνουν δική τους τη σκηνή. Αναμφισβήτητα, μια από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις των τελευταίων ετών.

Η εμφάνιση του στο Reworks αναμένεται να κερδίσει μια θέση στο πάνθεον του φεστιβάλ.

Viken Arman

O Viken Arman ανήκει στη γενιά των καλλιτεχνών που επανεφευρίσκουν την ηλεκτρονική μουσική, αντλώντας έμπνευση από το παρελθόν για να ανακαλύψει νέους ορίζοντες. Για αυτόν, η μουσική είναι ένας καθρέφτης συναισθημάτων. Ευπροσάρμοστος και αόριστος, δεν περιορίζει τον εαυτό του σε ένα συγκεκριμένο μουσικό σύμπαν.

Ταλαντούχος πιανίστας που έφερε στην Γεωργία τους ήχους της τζαζ και κλασσικής μουσικής, ο Viken Arman στοχεύει στο να καταρρίψει τα πολιτιστικά στεγανά  μέσω της μουσικής.

Η μουσική του είναι εμπλουτισμένη με ethnic επιρροές αποκαλύπτοντας τον παθιασμένο εξερευνητή που κρύβει μέσα του. Για τη συνέχεια, αυτός ο ονειροπόλος εξακολουθεί να αγκαλιάζει τον κόσμο αναζητώντας νέες φιλοδοξίες και φέτος τα μονοπάτια μας διασταυρώνονται στη Θεσσαλονίκη και το Reworks.

Inga Mauer

Την υποδεχόμαστε από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. H νεοεμφανιζόμενη Inga Mauer έχει καταφέρει αρκετά σύντομα να τραβήξει την προσοχή.

Η μουσική της είναι πραγματική απόλαυση, ένα δελεαστικό μείγμα από ατμόσφαιρες και σκοτεινά συναισθήματα που φλερτάρουν με μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών, από industrial techno μέχρι new wave.

Πέρα από εξαίρετη DJ, η Inga είναι επίσης μια σκληρά εργαζόμενη παραγωγός χωρίς μουσικούς συμβιβασμούς. Η συμμετοχή της στο Reworks μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μην χάσετε αυτή την ανερχόμενη καλλιτέχνιδα που θα σας κατακτήσει από το πρώτο άκουσμα.

H Inga Mauer παρουσιάζεται σε συνεργασία με το c/o pop festival στα πλαίσια του We Are Europe.

Recondite

Το κορυφαίο live act για το 2014 και νούμερο δύο για τις χρονιές 2015 και 2016, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να ακούσεις και να δεις.

Έχοντας κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ κι ένα EP 6 κομματιών στην Afterlife, στο πρώτο μισό του 2018, ο Recondite επιστρέφει στο Reworks μετά την εκθαμβωτική περσινή του εμφάνιση που συζητήθηκε. Ο παραγωγός με βάση το Βερολίνο τελειοποιεί συνεχώς το διαλογιστικό είδος techno που καλλιεργεί και καταφέρνει να δημιουργεί συνθέσεις που είναι ικανές όχι μόνο να κινήσουν το σώμα αλλά και να συγκινήσουν την καρδιά.

Από τα βασικά χαρακτηριστικά του Recondite είναι η ιδιαίτερη ευαισθησία για τη βαθύτερη και μελαγχολική πλευρά της ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ η παρουσία του πάνω στη σκηνή είναι σκοτεινή, ατμοσφαιρική και γεμάτη μελωδίες.

Ο Recondite, ή κατά κόσμον Lorenz Brunner, κατάγεται από το Rottal-Inn, μια αγροτική περιοχή στη Βαυαρία. Έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2011 με 200 αντίτυπα ενός EΡ στο δικό του label Plangent και από τότε η πορεία προς την κορυφή ήταν αδιάκοπη. Μέχρι το 2017 ακολούθησαν και άλλα πολλά EΡs και albums σε δισκογραφικές όπως Hotflush, Dystopian, Midnight Shift, Trolldans και Innervisions.

Δείγμα της δουλειάς του έχει περάσει και στην τηλεόραση, ντύνοντας μουσικά τη διάσημη σειρά «The Young Pope», γεγονός που αποδυκνείει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της μουσικής του.

Η παρουσία του στη σκηνή είναι σκοτεινή και ατμοσφαιρική, γεμάτη μελωδίες. Δημιουργώντας ένα υπέροχο οπτικοακουστικό σύνολο μπορεί να κάνει και τον πιο απαιτητικό ακροατή να χορέψει. Οι live εμφανίσεις του είναι sold out σε όλο τον κόσμο και είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος θα μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά στο Reworks Festival 2018, μετά την εκπληκτική πρώτη του συμμετοχή πριν από ένα χρόνο.

Richie Hawtin

O Richie Hawtin έχει αφήσει το στίγμα του στην ηλεκτρονική μουσική παραμένοντας εφευρετικός και καινοτόμος.

Με περισότερα από 25 χρόνια εμπειρίας ως DJ, o Hawtin έχει ηγηθεί των μεγαλύτερων φεστιβάλ και clubs σε όλο τον κόσμο συνεχίζοντας πάντα να καθορίζει ο ίδιος τις μουσικές τάσεις παρά να τις ακολουθεί. Ένας καλλιτέχνης που κάθε χρόνο περιοδεύει σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Παρόλη την Καναδική του καταγωγή, το όνομα του είναι συνδεδεμένο με την τοποθέτηση του Detroit στον παγκόσμιο χάρτη της dance μουσικής. Ως DJ, παραγωγός, ιδιοκτήτης label και φυσικά πρωτοστάτης της underground σκηνής του Detroit δημιούργησε έναν ήχο συνώνυμο της πόλης. Minimal, όμως πέρα για πέρα χορευτικός. Με έδρα το Γουίντσορ του Οντάριο, κυριάρχησε απόλυτα στην techno των ’90s, για να μετακομίσει στο Βερολίνο λίγο μετά την αυγή της νέας χιλιετίας.

Εκεί, συνέχισε το έντονο ενδιαφέρον για την minimal, ένα εντελώς “γυμνό” στυλ techno στο οποίο ο Hawtin πρωτοπόρησε και αποκάλυψε μέσω της MINUS. Ένα κύμα που ενεργοποίησε ολόκληρη την club κουλτούρα φέρνοντας την dance μουσική πίσω στις γεμάτες σύγκρουση ρίζες της, αφαιρώντας όποια cheesy στοιχεία υπήρχαν εκείνη την εποχή. Οι βραδιές της Cocoon του Sven Vath τον έκαναν να ερωτευτεί την Ibiza σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας εποχής.

Μεταξύ 1993 και 2003, το πρότζεκτ του Plastikman έδωσε μερικά εκπληκτικά δείγματα δουλειάς που έγραψαν ιστορία, που επέκτειναν τις διαστάσεις της Detroit techno και επανακαθόρισαν τις δυνατότητες της ίδιας της χορευτικής μουσικής.

Το 2012, δημιούργησε το περίφημο ENTER. στο Space της Ίμπιζα, ένα απόσταγμα του δικού του οράματος, μια περιπέτεια σε πέντε διαφορετικούς χώρους, άψογα σχεδιασμένους ώστε να προσφέρουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία clubbing. Για 12-14 εβδομάδες σε τέσσερα χρόνια, περισσότεροι από 7000 εραστές της μουσικής έζησαν την εμπειρία του ENTER. που ταυτόχρονα ταξίδεψε σε πόλεις όπως το Άμστερνταμ, Τόκυο, Λονδίνο, Μαδρίτη και Μεξικό.

Το 2016 δημιούργησε την εταιρία Play Differently, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τον μίκτη Model 1. Ένα δικό του δημιούργημα, ένα πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια κάθε επιδέξιου dj ή live performer επεκτείνοντας την δημιουργικότητα τους. Ακόμα ένα δειγμα της ασταμάτητης προσφοράς του στην εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής, αξιοποιώντας πάντα την τεχνολογία προς όφελος των δημιουργών.

Η κυκλοφορία της μουσικής του ως Plastikman, η δημιουργία του Final Scratch που οδήγησε στη μεγάλη μετάβαση του DJing στην ψηφιακή εποχή, η συμμετοχή στην ίδρυση του Beatport και πιο πρόσφτατα του αναλογικού Model 1, ξεχωρίσουν ως σημεία αναφοράς στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής.

Οι New York Times έχουν αναφερθεί σε αυτόν χαρακτηρίζοντας τον “μια από τις πιο επιδραστικές δυνάμεις στην ηλεκτρονική μουσική παγκοσμίως». Παρόλη την αναγνώριση και τις διακρίσεις, ο Hawtin εξακολουθεί να αναπτύσεται ως καλλιτέχνης και είναι σίγουρο ότι θα μας προσφέρει ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Reworks Festival 2018.

Maceo Plex

H καριέρα του Eric Estornel, ευρύτερα γνωστoύ ως Maceo Plex, ενός από τους πιο σκληρά εργαζόμενους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής, μοιάζει πραγματικά εκθαμβωτική.

Έχοντας ξεκινήσει ως DJ σε ηλικία 16 ετών στο Ντάλας του Τέξας και ακονίζοντας τις ικανότητες του στην μουσική παραγωγή από τα 19, η μουσική μηχανή που ονομάζεται Maceo Plex έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 70 singles και EPs, πέντε άλμπουμ, ενώ έχει εμφανιστεί σε πάνω από 40 διαφορετικές χώρες.

Ως ιδιοκτήτης του καταξιωμένου label, “Ellum”, έχει πετύχει αμέτρητες επιτυχίες σε ένα ευρύ φάσμα ήχου. Από τις πρώτες εντυπωσιακές deep κυκλοφορίες όπως το «Ain’t That Love”, μέχρι το ρεμίξ στο “Crossfade” των GusGus που βρέθηκε στην πρώτη θέση των charts, ο Eric το έχει κάνει να μοιάζει υπερβολικά έυκολο.

Η μουσική του σοφία έχει αποκαλυφθεί επίσης και μέσα από άλμπουμ όπως το “Life Index” στην Crosstown Rebels το 2011 και το πιο πρόσφατο “Solar” στην Ellum το 2017. Οι ασταμάτητες παραγωγές του Maceo, κινούνται πάντα γύρω από την αφοσίωση  του στον φουτουρισμό  και χειροποίητους ήχους που εξακολουθούν να εκτοξεύουν τα dancefloors σε όλο τον κόσμο, ενώ ο εντυπωσιακός αριθμός των τριών Essential Mix στο BBC ξεχωρίζει ως ένα σημαντικό επιτευγμα στην dance κουλτούρα.

Σήμερα, θεωρείται δεδομένο ότι ο Maceo Plex έχει καθιερωθεί ως ένας πρωτοπόρος της techno. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, τον υποδεχόμαστε στο Reworks τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, μετά την εκπληκτική του εμφάνιση πριν από δυο χρόνια.

Viton

Dj, remixer, παραγωγός, compiler, promoter, event manager, ιδιοκτήτης club. Ο Viton έχει συνδέσει το όνομά του με την club κουλτούρα της Αθήνας, ως πρωτοπόρος στην dance κοινότητα για περισσότερα από 18 χρόνια.

ιδρυτής της Playground, της ομάδας που βρίσκεται πίσω από μεγάλα events με καταξιωμένους διεθνείς djs, μέλος του ντουέτου AFXS με κυκλοφορίες σε Moan, Set About, Recycle ltd, Azul, Jekos μεταξύ άλλων και ιδιοκτήτης του περίφημου club Terraza στην Αθήνα που αποτελεί το πιο hype spot από το 2012.

Πάνω απόλα, ο Viton είναι DJ και από το 1999 παρουσιάζει dance grooves που κάνουν το κοινό να χορεύει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η καριέρα του εκτείνεται κι εκτός συνόρων με εμφανίσεις σε πόλεις όπως Βαρκελώνη (Pacha – City Hall- Off Sonar), Μαϊάμι, Μπράιτον, Βερολίνο, Βιέννη και Πράγα.

Senka

Senka σημαίνει σκιά. Από το Μεσαίωνα, οι σκιές συμβολίζουν τη σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων. Την πλευρά εκείνη, στην οποία μπορούν να ξεφύγουν και να βρουν την απόλυτη ελευθερία δράσης και δημιουργίας. Το μέρος εκείνο όπου γίνονται ο πραγματικός τους εαυτός και αποκαλύπτουν την πιο ξεκάθαρη εκδοχή της φύσης τους. Στον κόσμο του Senka τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το μυστήριο και την πειραματική techno. Ποιος χρειάζεται μια φωτεινή προσωπικότητα όταν πρόκειται για underground σκοτεινή techno; Μόνο μέσα από μια σκιά μπορεί να αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο και ο Senka είναι ακριβώς αυτό. Αφεθείτε στη σκιά. Εκεί βρίσκεται η μαγεία.

Redshape

Συνειδητά μυστηριώδης, πίσω από την κόκκινη μάσκα του, o Βερολινέζος Redshape εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2006 με την παρθενική του κυκλοφορία στην περίφημη Delsin Records.  To «Shapedworld EP» τον εισήγαγε στην διεθνή techno σκηνή, κερδίζοντας γρήγορα την υποστήριξη όλων των μεγάλων DJs από την πρώτη μέρα. Σύντομα, ο Redshape ανέπτυξε την δική του οπτική πάνω στη μοντέρνα dance μουσική και έμελλε να αφήσει το στίγμα του στην techno.

Αντλώντας έμπνευση από ένα βαθύτατο ενδιαφέρον για οποιοδήποτε είδος μουσικής, με ιδιαίτερη αδυναμία στους πρώιμους ήχους του Detroit και του Chicago και έχοντας κατά νου το πάθος για την μηχανική ήχου, δημιουργεί μουσική συνδεόντας το παρελθόν με το σήμερα. Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται σε πολλαπλές κυκλοφορίες υπό την σκέπη περίφημων labels όπως Running Back, Delsin Records αλλά και την δική του ετικέτα, Present.

Στις live εμφανίσεις του γινόμαστε μάρτυρες της μοναδικής ηχητικής αισθητικής του, γεμάτες ενέργεια και πάντα απρόβλεπτες, ως αποτέλεσμα ενός αγνού μουσικού αυτοσχεδιασμού.

Έχοντας συνεισφέρει με το όραμα του στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Redshape συνεχίζει και θα συνεχίσει να προσφέρει, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας.

O Redshape παρουσιάζεται σε συνεργασία με το c/o pop festival στα πλαίσια του We Are Europe.

ΜΕΡΑ 3 - ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Πολυχώρος Φιξ
26ης Οκτωβρίου 15

εισιτήρια: 29 ευρώ (προπώληση), 35 ευρώ (ταμείο), 70 ευρώ (τριήμερο πάσο), 50 ευρώ (διήμερο πάσο για Παρασκευή-Σάββατο)

Προπώληση

ONLINE:
Ticketmaster: www.goo.gl/Ucexzi
Festicket: www.goo.gl/2SY5WV

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Δίκτυο καταστημάτων PUBLIC.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Owl Clothes (Βαλαωρίτου 4, 4ος Όροφος)
Underground SkateShop (Πλ.Ναυαρίνου & Αγιας Σοφίας)
Stereodisc Record Shop (Πλ. Αριστοτέλους 4 )
Copyhouse (Κλεάνθους 9 & Παπαναστασίου)
Lotus Record Shop (Σκρα 7)
Καταστηματα Edward Jeans
Λυκίσκος (Συνταγμ. Δαβάκη 65, Σταυρουπολη 2311 241 863)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Vintage Showroom (14ης Μαιου)

ΒΕΡΟΙΑ
Floretta Cfe Bar (Μητροπολεως 54)

ΒΟΛΟΣ
Action Fun Shop (Δημητριαδος 150)

ΔΡΑΜΑ
Angolo Cafe (Γ.Παπανδρεου 20)

ΕΔΕΣΣΑ
ProLogos (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 40)

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Blues & Soul Records Shop (Αγ. Λαύρας 17)

ΛΑΡΙΣΑ
Bekouti (Μανδηλαρα 20)
Motel Street Boutique (Πατροκλου 4)

ΞΑΝΘΗ
Κυβερνειο (Β.Σοφιας 7Α)

21.00 - 22.30: Future Of Matter (GR, στο Warehouse)
22.45 - 23.45: Rival Consoles (UK, στο Warehouse)
23.30 - 00.30: Vaso (FYROM, στο Lab)
23.30 - 01.00: Voices Of Valley (GR, στο Air Stage)
00.00 - 01.00: Tendts (GR, στο CU Club)
00.00 - τέλος: Body & Soul w/ François K, Joe Claussell & Danny Krivit (US, στο Factory)
00.00 - 03.00: Nina Kraviz (RU, στο Warehouse)
00.30 - 01.30: Guy Andrews (UK, στο Lab)
01.00 - 02.00: Hill Of Vision (GR, στο Air Stage)
01.00 - 03.00: Daphni (CA, στο CU Club)
01.30 - 03.30: Kangding Ray (DE, στο Lab)
02.00 - 04.00: Kiasmos (IS, στο Air Stage)
03.00 - 05.00: Agoria (FR, στο CU Club)
03.00 - 06.00: Laurent Garnier (FR, στο Warehouse)
03.30 - 06.00: Francois X (FR, στο Lab)
04.00 - 06.00: Blond:ish (CA, στο Air Stage)
05.00 - τέλος: KiNK (BG, στο CU Club)
06.00 - τέλος: Ison (GR, στο Air Stage)
06.00 - 07.00: åsger (GR, στο Lab)

Future Of Matter

Η ιστορία των Future Of Matter είναι γεμάτη πάθος για βαθιά συγκινησιακή και συναισθηματική ηλεκτρονική μουσική. Έχοντας ως βάση τη Θεσσαλονίκη, ήταν η αγάπη για τη μουσική που έφερε κοντά τον Χάρη Γιαχάνο και τον Δημήτρη Μυτιληναίο, οδηγώντας τους σε αυτό το μουσικό ταξίδι.

Κάθε σετ από τους Future Of Matter έχει έμφαση στη μελωδία κάνοντας σε να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε μια άλλη διάσταση. Παρόλο που βρίσκονται μαζί από το 2016, κατάφεραν να βρεθούν επί σκηνής με ονόματα όπως Tale of us, Ame, Monoloc και Pisetzky, ενώ πέρυσι έκαναν το ντεμπούτο τους στο Reworks Festival, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η πρώτη τους κυκλοφορία στο βερολινέζικο label Steyoyoke Black, σε συνεργασία με τον Symmetric κι ένα δυνατό remix από τον Aquiver, έτυχε θερμής υποδοχής και μαζί με το πιο πρόσφατο «We Need To Escape» στην Ellora, κατάφεραν να βρουν τη θέση τους στα σετ κορυφαίων ονομάτων όπως οι Tale Of Us και τα μεγαλύτερα dancefloors του κόσμου.

Είναι τα νεότερο μέλος της NON και περιμένουμε με λαχτάρα να δούμε τι μας έχει ετοιμάσει για φέτος το ταλαντούχο δίδυμο που με σκληρή δουλειά οδεύει χρόνο με το χρόνο προς την εγχώρια και διεθνή καταξίωση.

Rival Consoles

Ο Rival Consoles, γνωστός για την ικανότητά του στο να μεταμορφώνει τα συνθεζάιζερ κάνοντας τα να ακούγονται ανθρώπινα και ατμοσφαιρικά, αναμένεται να προσφέρει ένα ειδικό οπτικοακουστικό show, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το δικό του μουσικό σύμπαν, μια πραγματική εξερεύνηση με ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες και ρυθμικά κύματα.

Έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αφήσει το στίγμα του στην ηλεκτρονική μουσική, με ‘σκεπτόμενη’ electronica που εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα ιδεών και πιο πρόσφατο δημιούργημα του, το άλμπουμ Persona που αποθεώθηκε από τα εγκυρότερα μουσικά site του πλανήτη.

Ο μουσικός κόσμος του Rival Consoles προσανατολίζεται στην εύρεση ισορροπίας ανάμεσα στην μουσική για ακρόαση στο σπίτι και σε αυτήν που είναι ιδανική για μεγαλύτερους χώρους και φεστιβάλ. θα το διαπιστώσετε οι ίδιοι στο Reworks Festival 2018.

O Rival Consoles παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Sonar Festival στα πλαίσια του We Are Europe.

Vaso

Μια έκπληξη από την club σκηνή των Σκοπίων.

Voices Of Valley

Τους Voices Of Valley συνθέτουν ο Βαλάντης  Λυκοστράτης και ο Γιώργος Τριανταφυλλάκης. Στις παραγωγές τους γεννιούνται σκοτεινές και μελωδικές οντότητες, που πάντοτε μεταβαίνουν ανάμεσα σε ένα ενδοσκοπικό ταξίδι ανακούφισης και έντασης, αφηρημένες μορφές που παίρνουν σχήμα ενώ εκφράζονται με αιθέρια synths συνεχούς εξέλιξης.

Οι Voices Of Valley συνθέτουν την ταυτότητα ενός εξαιρετικού διδύμου που ακτινοβολεί διάφορες παραλλαγές της techno.

Tendts

Οι Tendts καταφέρνουν να παρασύρουν τον ακροατή στο πολυεπίπεδο μουσικό τους σύμπαν με διαθέσεις και ηχοχρώματα που εναλλάσσονται συνεχώς. Το δίδυμο καταφέρνει με τις παραγωγές και τις γνώσεις του να επιβεβαιώνει συνεχώς τη θέση του ως ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική σκηνή της electronica.

Body & Soul w/ François K, Joe Claussell & Danny Krivit

Το Reworks  υποδέχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το εμβληματικό πρότζεκτ  Body&SOUL, καλωσορίζοντας τους τρεις θρύλους της Νεοϋορκέζικης house σκηνής, François Kevorkian, Danny Krivit και Joe Clausell.

Το Body&SOUL ιδρύθηκε το 1996 από τους  François K. και John Davis. Το απογευματινό Κυριακάτικο πάρτι στο κλαμπ Vinyl της περιοχής Tribeca στη Νέα Υόρκη, κέρδισε πολύ σύντομα  το σεβασμό του κοινού. Οι τρεις DJ, Danny Krivit, Joaquin ‘Joe’ Claussell και François Κ παρουσίασαν ένα μοναδικό μείγμα οργανικών και πνευματικών χορευτικών ρυθμών και έγιναν οι βασικοί φορείς της Νεοϋορκέζικης house.  Κάθε Κυριακή στο Body&SOUL, άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, μέρη, φυλές, σήκωναν τα χέρια τους στον αέρα, τιμώντας την δύναμη που κάθε εβδομάδα, σταθερά, τους ένωνε: τη μουσική!

Πλέον, για λίγες φορές τον χρόνο και μονάχα σε ειδικές περιπτώσεις, ενώνονται για ένα τριπλό b2b με διάρκεια όλη την νύχτα, ταξιδεύοντας το κοινό σε όλη την ιστορία της house, με περάσματα από ’70s ντίσκο και την πρώιμη house των ’80s & ’90s μέχρι την house του σήμερα. Η φετινή τους επίσκεψη στο Reworks αναμένεται να γραφτεί στην ιστορία του φεστιβάλ ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές του.

Nina Kraviz

Η Nina Kraviz καταφέρνει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του χώρου της ηλεκτρονικής μουσικής, ξεπερνώντας τις όποιες προκαταλήψεις και τα κλισέ. Η εφευρετική dj και παραγωγός από τη Ρωσία, έχει αφήσει το δικό της μουσικό αποτύπωμα χάρη στα αψεγάδιαστα σετ της, τις παραγωγές που πήγαν ένα βήμα παραπέρα το είδος και την ακατάπαυστη αγάπη με την οποία εξερευνά την techno και dance μουσική.

Σε κάθε της σετ, η Nina επιβεβαιώνει το παγκόσμιο κύρος της, ενώ ταυτόχρονα επιδυκνείει την πρόθεση της να προσφέρει πάντα κάτι μοναδικό. Χάρη στην αξιοθαύμαστη εξωστρέφειά της, καταφέρνει να διατηρεί ένα τόσο ισχυρό δεσμό με το κοινό που βρίσκεται στο dancefloor, όσο λίγοι. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φίλοι της από όλο τον κόσμο την ακολουθούν και την θαυμάζουν με περίσσια αφοσίωση.

Πέρα από τις δυο κυκλοφορίες mix (σε Fabric και το θρυλικό DJ Kicks) η Nina έχει ξεκινήσει το δικό της label, Trip ή αλλιώς трип, όπου πέρα από τις δικές της παραγωγές και συλλογές, έχει δοθεί βήμα σε νέους παραγωγούς που γρήγορα γνώρισαν την καταξίωση, όπως ο Bjarki.

Οι εποχές όπου εξασκούσε το επάγγελμα της οδοντοτεχνικού και φοιτούσε ως πρωτοετής στο Red Bull Music Academy το 2006, μοιάζουν μακρινό παρελθόν. Η Nina είναι αυτή τη στιγμή μια ηγετική μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής κι όχι άδικα.

Είμαστε υπερήφανοι για την επιστροφή της στο Reworks μετά από την αξέχαστη εμφάνισή της, το 2014.

H Nina Kraviz παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Sonar Festival στα πλαίσια του We Are Europe.

Guy Andrews

Ο Guy Andrews, παραγωγός με βάση το Λονδίνο, είναι γνωστός για την δημιουργία υφαντικής ηλεκτρονικής μουσικής, που συνδυάζει ένα πεδίο επιρροών από την post-rock, techno, ambient και afrobeat.

Στο πέρασμα των χρόνων εξερευνά το πού μπορεί να φτάσει η minimal, τα ambient ηχοτοπία με το πρότζεκτ Moving Dawn Orchestra και τα  πιο μελαγχολικά, τζαζ όρια της post-rock υπό το όνομα iambic. Όμως, οι μεγαλύτερες επιτυχίες του έχουν επιτευχθεί χρησιμοποιώντας το πραγματικό του όνομα και με παραγωγές έτοιμες για το dancefloor σε labels όπως Hotflush και Pennyroyal.

Αποτελεί μέλος της Houndstooth, το label που βρίσκεται υπό την διαχείρηση του πασίγνωστου κι εμβληματικού club στο Λονδίνο, fabric.

Ένας λαμπρός παραγωγός που η μουσική του έχει κερδίσει αναγνώριση και υποστήριξη από μεγάλα ονόματα όπως Massive Attack, Scuba και Anne Hobbs. Το μέλλον του Andrews μοιάζει πέρα για πέρα υποσχόμενο και η χαρά μας είναι μεγάλη να φιλοξενούμε έναν τόσο ανερχόμενο καλλιτέχνη στο Reworks 2018.

Hill Of Vision

Μέλος της ομάδας Overdriven

Daphni

Πρόκειται για το alter ego της ιδιοφυϊας πίσω από τους Caribou, Daniel Snaith. Ένα πρότζεκτ στο οποίο ο ίδιος θέλησε να ικανοποιήσει το πάθος του για την αμεσότητα και την ενέργεια του dancefloor.

Έχοντας δείξει τις προθέσεις του με ορισμένα μοναδικά 12-ιντσα, ολοκλήρωσε το ντεμπούτο άλμπουμ του, “Jiaolong”, που ήταν μια από τις πιο απροσδόκητες κι κοινώς αποδεκτές κυκλοφορίες του 2012. Ένα μίγμα ακαταμάχητου funk, afro beats και κρουστά που σε κέρδιζαν από την πρώτη στιγμή. Το τελευταίο του άλμπουμ, “Joli” το 2017, περιείχε extended εκδοχές του εξαιρετικού Fabriklive Mix που κυκλοφόρησε νωρίτερα εκείνη τη χρονιά. Ανάμεσα σε αυτές κυκλοφορίες, ο Daphni μας έδωσε επιτυχημένα remix και edits, επιβεβαίωνοντας τη θέση του στην παγκόσμια underground σκηνή.

Τα κομμάτια του Daphni έχουν συμπεριληφθεί στα σετ των πιο προοδευτικών DJs της dance σκηνής του σήμερα, ενώ παράλληλα η φήμη του ίδιου ως DJ, έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, με ποικίλα και εκτεταμένα σετ σε ορισμένα από τα καλύτερα clubs του κόσμου και παρουσίες στα σημαντικότερα φεστιβάλ. Αναμφισβήτητα, αυτή η περσόνα του Daniel, έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην εξέλιξη της χορευτικής μουσικής, προσδίδοντας της ποικιλία, χάρη σε παραγωγές που είναι πλούσιες σε ήχους, απρόβλεπτες και γεμάτες ενέργεια.

Ισορροπώντας τον χρόνο του ανάμεσα στον Daphni και τους Caribou, οι εμφανίσεις του είναι κάτι που δεν συναντάς καθημερινά και ως εκ τούτου, ένα σετ από τον Daphni είναι πάντα μια ιδιαίτερη υπόθεση.

O Daphni παρουσιάζεται σε συνεργασία με το TodaysArt Festival στα πλαίσια του We Are Europe.

Kangding Ray

Λίγοι μουσικοί έχουν καταφέρει να εξερευνήσουν τα συγκλίνοντα σημεία ανάμεσα στην techno και τον πειραματισμό τόσο επιτυχημένα όσο ο David Letellier ή Kangding Ray.

Δημιουργώντας μουσική εδώ και μια σχεδόν δεκαετία, οι παραγωγές του έχουν κυκλοφορήσει αποκλειστικά στα επιδραστικά techno labels Raster-Noton και Stroboscopic Artefacts. Η αισθητική των δυο αυτών labels είναι η επιτομή του περίπλοκου ήχου του Kangding Ray. Ένας ήχος που δοκιμάζει τα όρια, με ακούραστη εξερεύνηση σε υφή, ρυθμό και ηχητικό σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει ένα ευρύ μουσικό υπόβαθρο που μαρτυράται από τον ακριβή και δεξιοτεχνικό τρόπο που «παντρεύει» ατμοσφαιρικά ηχοτοπία με αργά εξελισσόμενους ρυθμούς.

O Kangding Ray παρουσιάζεται σε συνεργασία με το TodaysArt Festival στα πλαίσια του We Are Europe.

Kiasmos

Αρκεί ένα μόνο άκουσμα της μουσικής των Kiasmos προκειμένου να μαγνητιστείς από το μελωδικό, σκοτεινό και γεμάτο συναίσθημα κόσμο τους. Το Ισλανδικό ντουέτο αποτελεί το τέλειο παράδειγμα δυο καλλιτεχνών που προέρχονται από δυο διαφορετικά μουσικά background και βρίσκουν μαζί ένα αλάνθαστο κοινό έδαφος πάνω στο οποίο δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό.

Αποτελούμενοι από τον βραβευμένο με BAFTA Ισλανδό συνθέτη Ólafur Arnalds, γνωστός για το μοναδικό μείγμα μινιμαλιστικού πιάνο και έγχορδων συνθέσεων με ηλεκτρονικούς ήχους και τον Janus Rasmussen, την ιδιοφυία πίσω από το electro-pop σχήμα, Bloodgroup, έχουν αμφότεροι ένα πλούσιο καλλιτεχνικό background που φαίνεται αποτυπωμένο στην ποιότητα της δουλειάς τους.

Έχοντας ως βάση το Reykjavik, οι δυο τους μοιράστηκαν το πάθος για την minimal πειραματική μουσική όταν ο Arnald εργαζόταν ως μηχανικός ήχου σε διάφορα πρότζεκτ του Rasmussen. Το 2014 αφοσιώθηκαν πλήρως στην εξερεύνηση των πιο ακουστικών, πιάνο ήχων του πρώτου και τον συνδυασμό με την synth elecro pop του δέυτερου. Έτσι, προέκυψε ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ της δεκαετίας – με τον ομώνυμο τίτλο, Kiasmos – αποτέλεσμα της αμοιβαίας αγάπης τους για την ηλεκτρονική μουσική.

Το ομώνυμο άλμπουμ των Kiasmos το 2015 ήταν η εναρκτήρια δύναμη για την έκρηξη αποδοχής που ακολούθησε από το κοινό και τα διεθνή μουσικά μέσα. Ένα LP γεμάτο συγκινησιακά tracks, όλα τους διαμάντια, ένα προς ένα.

Λίγους μήνες αργότερα ήρθε το EP Swept, ενώ μετά από δυο χρόνια συνεχούς περιοδείας σε όλο τον κόσμο και με στάση στο Reworks το 2016 όπου πραγματοποίησαν μια αξέχαστη εμφάνιση, επανήλθαν στα τέλη του 2017 με το Blurred. Όπως δηλώνει ο Rasmussen, επρόκειτο για μια νέα αρχή στον ήχο τους.  Ένα EP στο οποίο το ντουέτο σκόπευε να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στην σκοτεινή τους πλευρά και το οποία κατέληξε να είναι η πιο φωτεινή τους κυκλοφορία μέχρι σήμερα, η οποία μας κατέκτησε.

Οι λυρικές μελωδίες των Kiasmos καταφέρνουν να προκαλέσουν μια πληθώρα συναισθημάτων και αυτό αντικατοπτρίζεται στις κυκλοφορίες που ακολούθησαν.

Agoria

Ως DJ και παραγωγός, ο Agoria έχει περάσει ανάμεσα από διαφορετικές γενιές, καταφέρνοντας πάντα να έχει μια φρέσκια προσέγγιση στην ηλεκτρονική και χορευτική μουσική.

Πολύ νεαρός για να προλάβει την ηλεκτρονική pop στις αρχές των ‘80s, με γκρουπ όπως Depeche Mode και New Order, όμως -σε αντίθεση με νεότερους DJs – έχει ζήσει την μεγάλη άνθιση της house και techno από την γέννηση τους. Η πορεία από τα μικρά πάρτι που διοργάνωνε με φίλους στη Λυών, μέχρι τις εμφανίσεις μπροστά σε 25.000 θεατές είναι λαμπρή και αξιοζήλευτη.

Σήμερα, ο Agoria βρίσκεται στο πιο ώριμο στάδιο της καριέρας του. Ενθουσιώδης, έξυπνος, με μια τρομερή ικανότητα να σπάει προσεκτικά τα στεγανά ανάμεσα στα μουσικά είδη και πάντα διαθέσιμος να ζήσει την καθημερινότητα, την μοναδική αληθινή έμπνευση για κάθε καλλιτέχνη.

Ξεκινώντας να κυκλοφορεί την δική του μουσική το 1999, γνώρισε διεθνή αναγνώριση κι επιτυχία με μια σειρά 12-ιντσων στην PIAS Recordings το 2002, ενώ δεν άργησε να ακολουθήσει το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο “Blossom” ένα χρονο αργότερα, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Ακόμη τρια σπουδαία άλμπουμ ακολούθησαν, το “The Green Armchair” (2006), μια αδιαμφισβήτητη διαχρονική επιτυχία στον συνδυασμό πολλών ήχων, το soundtrack “Go Fast” (2008) και το «Impermanence» (2011). Καθένα από αυτά τεκμηριώνει το εξαιρετικό ταλέντο του Agoria στο να δημιουργεί deep και μελωδικές techno παραγωγές.

Επιπλέον, ο Agoria έχει δημιουργήσει τέσσερα mix-cds που επιδεικνύουν την μοναδική του ικανότητα στο να ταιριάζει διαφορετικά είδη μεταξύ τους, φέρνοντας τα στο ίδιο επίπεδο με δημιουργικούς τρόπους που προκαλούν δέος. Δίκαια, το Resident Advisor αναγνώρισε την συνεισφορά του στην σειρά “At The Controls” το 2007, χαρακτηρίζοντας τα ως μια από τις καλύτερες μιξαρισμένες συλλογές της περασμένης δεκαετίας.

Εδώ κι ένα χρόνο, ο Agoria έχει αφοσιωθεί στην ανάπτυξη του δικού του label, Sapiens, που ξεχώρισε για την κυκλοφορία πολύ επιτυχημένo ρεμιξ στο κλασικό «Domino» του φίλου και συνεργάτη του για πολλά χρόνια, Olivier Raymond, γνωστού σε όλους μας ως Oxia. Παράλληλα, εργάζεται πάνω σε νέες παραγωγές και πειραματίζεται σε διάφορα καλλιτεχνικά πεδιά, από τον κινηματογράφο μέχρι sound design και σύγχρονες τέχνες. Στην επιστροφή του στο Reworks μετά από 2 χρόνια έχει σίγουρα πολλές και νέες μουσικές ιστορίες για να διηγηθεί και να μας παρουσιάσει.

Laurent Garnier

Ο Laurent Garnier κάνει τον πλανήτη να χορεύει εδώ και 30 χρόνια. Ένας από τους πρωτοπόρους της dance μουσικής σκηνής, έχει καταφέρει να διαδώσει το μήνυμα του σε όλο τον κόσμο, από πάρτι σε αποθήκες και clubs μέχρι μεγάλα φεστιβάλ. Αναμφισβήτητα ένας καλλιτέχνης με πολλά πρόσωπα και τέτοιο αντίκτυπο στη μουσική σκηνή που δύσκολα μπορεί να πλησιαστεί. Πάνω απόλα όμως είναι ένα DJ, ένα αληθινός DJ: μεταμορφωμένος από την μουσική, παθιασμένος με το κοινό.

Ταυτόχρονα, είναι ένας εξερευνητής παλιών και νέων ήχων με απίθανα πλούσια μουσική κουλτούρα. Στον ελεύθερο του χρόνο εξερευνά παλιά δισκοπωλεία, τσεκάρει τα μουσικά blogs, ακολoυθεί τις πιο άγνωστες μουσικές τάσεις στο ίντερνετ και ακούει κάθε ένα από τα κομμάτια που του αποστέλονται. Η μουσική, ο παλμός του πλανήτη, είναι το Άγιο Δισκοπότηρό του.

Ο Laurent Garnier είναι ένας καλλιτέχνης που δε μένει ποτέ στάσιμος. Διαθέτει ακούραστο ενθουσιασμό και εμφανίζεται πάντα με νέες ιδέες και πρότζεκτ. Στις αρχές των ’90s, ο Laurent βρέθηκε πίσω από το μικρόφωνο, παίζοντας δίσκους σε Radio FG, Maxximum, Fun Radio και Radio Nova, όπου παρέμεινε για 18 ολόκληρα χρόνια.

Πέρα από DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Laurent Garnier εξελίχθηκε επίσης σε έναν αξιοσέβαστο παραγωγό. Οι πρώτες του επιτυχίες (Acid Eiffel και Wake Up), αμφότερες υπήρξαν το soundtrack της έκρηξης της dance μουσικής στην Γαλλία, άνοιξαν τον δρόμο για μια σειρά από περίτεχνα και πολυδιάστατα albums. Στο διάστημα έξι επιτυχημένων albums, ο Laurent Garnier διέσχισε μια απίθανη διαδρομή. Οι τελευταίες κυκλοφορίες του είναι σε label όπως Ed Banger, Kompakt, MCDE, 50 weapons και Hypercolour. Πέρα από τα albums και singles, o Laurent Garnier είναι συνθέτης για τον κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο.

Το μουσικό του ταξίδι περιγράφεται στο βιβλίο Electrochoc, που ο Garnier έγραψε μαζί με τον δημοσιογράφο-συγγραφέα David Brun-Lambert (κυκοφόρησε το 2003 και το 2013 σε αναβαθμισμένη έκδοση), καταφέρνοντας να πουλήσει 25.000 αντίτυπα μόνο στη Γαλλία. Σε αυτή τη βιογραφία, διηγείται την επική ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής μέσα από τις εμπειρίες του. To Electroshoc υπήρξε εκδοτική επιτυχία και ως συνέπεια μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες όπως Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιαπωνικά, Ρώσικα, Ιταλικά και Κροατικά.

Ύστερα από 30 χρόνια αφοσίωσης στη μουσική, ο Laurent χρίστηκε Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής, το 2017.

Όλα αυτά, μας κάνουν να αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την άφιξη ενός ζωντανού θρύλου της ηλεκτρονικής μουσικής στο Reworks Festival 2018.

O Laurent Garnier παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Sonar Festival στα πλαίσια του We Are Europe.

Francois X

Ο Francois X αποτελεί μια φυσιογνωμία κλειδί στην underground σκηνή του Παρισιού. Το ακαταμάχητο μείγμα techno που αποτυπώνεται στις παραγωγές του, τον καθιστά επάξια ως έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Γαλλίας από τον χώρο της techno.

Από το ξεκίνημα του, το 2009, έχει καταφέρει να εδραιώσει ένα αμίμητο μείγμα techno που αποτυπώνεται ανάγλυφα σε κυκλοφορίες όπως αυτές στο δικό του label, την DEMENT3D. Η γρήγορη καθιέρωσή του στο χώρο τον έφερε να είναι resident στο εμβληματικό Concrete στο Παρίσι, για να μην αναφέρουμε τις τακτικές εμφανίσεις του σε χώρους όπως Berghain (Βερολίνο), fabric (Λονδίνο) και Robert Johnson (Φρανκούρτη).

DJ και παραγωγός που καταφέρνει με το μοναδικό μουσικό του στυλ να τοποθετήσει τον ακροατή σε μια υπνωτική έκσταση με τους κινηματογραφικούς και ζωντανούς ήχους του. Καταφέρνει να ψυχαγωγήσει και τους πιο απαιτητικούς με παιχνιδιάρικη ασάφεια και ανησυχητικές αλλά αισθησιακές ατμόσφαιρες.

Έχοντας καθιερώσει τον εαυτό του ως πρωταγωνιστή στο εκκολαπτόμενο κίνημα της παριζιάνικης techno, o Francois X είναι έτοιμος να κατακτήσει το κοινό στο Reworks 2018.

Blond:ish

Ως μέλη της περιβόητης οικογένειας της Kompakt, η Anastascia και η Vivie-Ann έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στον χώρο, χάρη στον αυθεντικό τους ήχο και τον εξωφρενικό, διασκεδαστικό τους χαρακτήρα.

Τα τελευταία χρόνια, οι Blond: ish έχουν δημιουργήσει μια μοναδική συνταγή παραγωγής που επικεντρώνεται στην τέχνη της δημιουργίας μουσικής που είναι οργανική και πολυδιάστατη. Οι προκλητικές basslines αντιπαραβάλλονται με τις ομαλές υφές και τα εθιστικά φωνητικά που αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν ένα είδος house που δύσκολα μπορεί να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη κατηγορία.

Έχουν να επιδείξουν πλούσιες μουσικές γνώσεις και αψεγάδιαστη τεχνική με τις διαφορετικές προσωπικότητες των δυο κοριτσιών να κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την περίπτωση τους.

Η απίστευτη συμπεριφορά και οι δημιουργικοί σπινθήρες της Anastascia συναντούν την μεθοδική δεξιότητα της Vivie-Ann σε έναν ανεμοστρόβιλο έμπνευσης και αντίθεσης. Το αποτέλεσμα είναι μια δύναμη κι ένα vibe που αβίαστα βγαίνει από το στούντιο, πίσω από το booth και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, στο dancefloor.

KiNK

Ο ΚiΝΚ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση δημιουργού που διαπρέπει όχι μόνο με τις άρτιες παραγωγές του αλλά και με το εντυπωσιακό live performance που όμοιο του δεν έχουμε συναντήσει. Η άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό είναι από μόνο του ένα στοιχείο που τον καθιστά έναν από τους πλέον αγαπητούς ανθρώπους του χώρου και τον καλύτερο live performer του κόσμου με σταθερό πλασάρισμα στην πρώτη θέση της λίστας των live acts από το Resident Advisor.

Mετά την εμφάνιση στο Reworks πριν από δυο χρόνια που εντυπωσίασε παίζοντας για 5 σχεδόν ώρες γνωρίζοντας την αποθέωση, επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη. Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, ο Βούλγαρος καλλιτέχνης ξεσηκώνει με εκρηκτικές εναλλαγές από house σε techno και από tech house σε acid house, ενώ η δυνατότητα να επεξεργάζεται ήχους στον «αέρα», δίνει έναν χαρακτήρα show στην ερμηνεία του.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια μπάντα αποτελούμενη από έναν μόνο άνθρωπο, με τον ρυθμό που χειρίζεται τον μικρό «στρατό» από μηχανήματα που έχει μπροστά του, να είναι πραγματικά αστραπιαίος. Ως παραγωγός, έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες κυκλοφορίες σε labels όπως η Rush Hour Rec, Cocoon, Clone ενώ το ρεμίξ του στο Pop Culture του DJ Dozia που κυκλοφόρησε στην Ovum και βρέθηκε στα charts δεκάδων καλλιτεχνών, υπήρξε μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες του 2015.

Ison

Ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Reworks Festival εδώ και 14 χρόνια

åsger

Κατά την αρχαία νορβηγική μυθολογία ο åsger σημαίνει το δόρυ του Θεού.

Ο åsger παρουσιάζει τον εαυτό του σαν μια άγνωστη ύλη του σύμπαντος όπου βρίσκεται σε διαρκή διαστρικό ταξίδι.

O åsger ασχολείται με τη μυστικιστική πλευρά της techno με σκιώδη και υπνωτική συμπεριφορά.

Αφεθείτε στο ταξίδι μαζί του.

ΜΕΡΑ 3 - ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

The Met Hotel
26ης Οκτωβρίου 48

εισιτήρια: SOLD-OUT

16.00 - 18.30: Andreas Athineos (GR)
18.30 - 20.30: Matthew Herbert (UK)
20.30 - 22.30: Michael Mayer (Kompakt, DE)
22.30 - 00.00: secret closing Reworks set

Andreas Athineos

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Ανδρέας Αθηναίος είναι ένας από τους Dj της νέας γενιάς που πρέπει να προσέξουμε. Μεγαλωμένος μέσα σε ήχους disco, jazz και soul, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, να είναι πλέον μέλος των ΝΟΝ όπως αναφέρει . O ήχος του ανάμεσα σε deep house & afro tech. Με ένα γεμάτο πρόγραμμα εμφανίσεων στα καλύτερα σημεία στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο Αθηναίος θεωρείται δίκαια ανάμεσα σε εκείνους τους DJ που προσφέρουν σταθερά ποιοτικά σετ που δεν απογοητεύουν ποτέ. Στην φετινή του εμφάνιση θα ανοίξει την τελευταία ημέρα του Reworks με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Matthew Herbert

Ακούραστος καινοτόμος, μάγος του sampling, εκπαιδευμένος πιανίστας, παραγωγός και συγγραφέας, ο Matthew Herbert είναι από τους πιο ευπροσάρμοστους και γόνιμους καλλιτέχνες της εποχής μας.

Γράφει μουσική με διαφορετικά ονόματα (Doctor Rockit, Plat Du Jour, Wishmountain κ.α.) και βρίσκεται πίσω από 26 άλμπουμ, δεκάδες singles και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Serge Gainsbourg, Quincy Jones, R.E.M, Bjork, Roisin Murphy, Moloko, Roy Ayers κ.α. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων έργων που εκτείνεται από πολυάριθμα άλμπουμ μέχρι μουσική για ταινίες, θέατρο, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Σχημάτισε με την αισθητική του την βρετανική προσέγγιση γύρω από τον Μινιμαλισμό σχεδιάζοντας παράλληλα την σύνδεση της με την House. Άλλοτε ως DJ, άλλοτε με μεγάλες ορχήστρες – συμπεριλαμβανομένης της μπάντας του που αποτελείται από 18 όργανα – ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, από την Όπερα του Σίδνεϊ μέχρι το Hollywood Bowl.

Μετά από δυο επιτυχημένα άλμπουμ με την μπάντα του, ο Herbert, αυτό το διάστημα ασχολείται με το επόμενο που αποτελεί απάντηση στη Βρετανική κυβέρνηση και το Brexit. Ένα πρότζεκτ δυο ετών, μια αποθέωση για την καλλιτεχνική και μουσική συνέργεια αλλά και κοινωνίες εκτός συνόρων. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το 2019, ακριβώς την στιγμή που η Μ. Βρετανία θα αποχαιρετήσει την ΕΕ και θα περιλαμβάνει ήχους που οποιοσδήποτε μπορεί να ανεβάσει διαδικτυακά μέσω της ειδικής εφαρμογής Brexit Sound Swap. Σκοπός είναι να ακούγεται ταυτόχρονα η ηχητική συνεισφορά έως και 1000 ανθρώπων.

Ο Herbert φτιάχνει μουσική από αντικείμενα, όργανα, custom made hardware, ακόμη και φαγητό. Το άλμπουμ του Bodily Functions συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των καλύτερων και πιο σημαντικών άλμπουμ της ιστορίας της ηλεκτρονικής μουσικής.

Ένας πρωτοπόρος, πολύπλευρος και εξαιρετικά παραγωγικός καλλιτέχνης για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μια από τις σημαντικότερες ιδιοφυΐες των τελευταίων δεκαετιών, στο line up του Reworks 2018.

Michael Mayer

Ο Michael Mayer, ο λαμπρός ηγέτης της Kompakt, το εμβληματικό label που οδηγεί τις εξελίξεις στην ηλεκτρονική μουσική και πρωτοπορεί εδώ και 25 χρόνια, επιστρέφει φέτος στο Reworks. Παραμένοντας στον πυρήνα της dance μουσικής στη Γερμανία και όχι μόνο,  ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο έχοντας καταφέρει στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του να εμφανιστεί μπροστά σε εκατομμύρια θεατών.

Ως συνιδιοκτήτης της εμβληματικής Kompakt, μέσα στις αρμοδιότητες του είναι η επιλογή των νέων κυκλοφοριών, καθώς και η διοίκηση του τεράστιου δικτύου διανομής της Kompakt που έχει υπό την σκέπη της περισσότερα από 50 διαφορετικά label.

Οι αρκετά τακτικές επισκέψεις του στο στούντιο έχουν αποτέλεσμα ορισμένες καταπληκτικές παραγωγές δικών του συνθέσεων και ρεμίξ σε όνόματα όπως Depeche Mode, Pet Shop Boys και Foals. Πάντα, δίνοντας τίποτα λιγότερο από το 100% της καρδιάς και της ψυχής του σε οτιδήποτε κάνει.

O Michale Mayer παρουσιάζεται σε συνεργασία με το c/o pop festival στα πλαίσια του We Are Europe.

{youtube}4p_WxAA-OcQ{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured