Ηχολήπτες και φωτιστές επιτέλους κατοχυρώνονται

Μία χρόνια αδικία και ένα ανεπίτρεπτο εργασιακό κενό αντιμετωπίζεται -επιτέλους- με θεσμικό τρόπο.

Μάκης Μηλάτος
Μάκης Μηλάτος

Για χρόνια, οι ηχολήπτες, οι φωτιστές και οι τεχνικοί των συναυλιών και των άλλων ζωντανών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων δεν ήταν αναγνωρισμένοι ως ειδικότητες, με αποτέλεσμα να καταχωρούνται όπως-όπως σε κάθε δουλειά και να μην μπορούν να κατοχυρώσουν ούτε επαγγελματικά αλλά ούτε και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όμως αυτό μόλις άλλαξε.

Με συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Σωματείου των εργαζομένων σε συναυλίες και εκδηλώσεις αλλά και του ΕΦΚΑ δημιουργήθηκαν 3 νέοι κωδικοί για αυτές τις ειδικότητες και πιο συγκεκριμένα:

  • Ηχολήπτες ζωντανού θεάματος ακροάματος (Κωδικός 000685)
  • Τεχνικοί ειδικών κατασκευών ζωντανού θεάματος, (Κωδικός 000686)
  • Φωτιστές ζωντανού θεάματος/ ακροάματος (Κωδικός 000687)

Έτσι, από δω και πέρα οι εργαζόμενοι αυτοί θα μπορούν να κατοχυρώσουν δικαιώματα αλλά και να παίρνουν επιδοτήσεις - όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες όπως τώρα με την πανδημία που εκατοντάδες επαγγελματίες του είδους έμειναν εκτός γιατί εμφανίζονταν με άλλους κωδικούς.

Δεν μένει λοιπόν παρά να αρχίσουν και οι συναυλίες, οι παραστάσεις και οι ζωντανές εκδηλώσεις, γιατί καλοί είναι οι κωδικοί αλλά πρέπει να υπάρχει και δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε και δείτε το "Woman" που μας κάνει να περιμένουμε τον νέο δίσκο της βρετανής ράπερ λίγο περισσότερο.

Ακούστε το "Higher Power" που ακούστηκε πρώτη φορά επίσημα μέσω διαστημικής αποστολής, με χορευτές-ολογράμματα να ...

FEATURED TODAY

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Και τον μήνα που μας έφτασε μέχρι το Πάσχα ακούσαμε μερικούς από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς ως τώρα.

Ο Μάκης Μηλάτος κάνει μια διαλογή των πιο αξιόλογων ειδικών κυκλοφοριών που μας φέρνει φέτος η γιορτή των δισκοπωλείων στις 12 Ιουνίου και τις 17 Ιουλίου.

O Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania, ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Annie Clark σε αντίστροφη μέτρηση, λίγο πριν την κυκλοφορία του Daddy's Home.

Top