Αναστασία Τουρούτογλου

Στους πρωτοπόρους συνθέτες Ιάννη Ξενάκη και Γιάννη Χρήστου είναι αφιερωμένο το σεμινάριο που πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης & Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη (προηγήθηκε εισήγηση για τον Ανέστη Λογοθέτη, την Κυριακή 12/2).

Το σεμινάριο επικεντρώνεται στην ελληνική ταυτότητα στο έργο των 2 συνθετών και έχει ως εισηγητές τον Κωστή Ζουλιάτη (γνωστό στους καλλιτεχνικούς κύκλους ως Costinho, μουσικό και υποψήφιο διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου) και τον Αντώνιο Αντωνόπουλο, συνθέτη και μουσικολόγο στο Paris IV. Πιο συγκεκριμένα, ανιχνεύονται τα στοιχεία από την ελληνική αρχαιότητα και τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις σε διαχρονική προοπτική και ο τρόπος με τον οποίον τα εντάσσουν στη δική τους δημιουργική συνείδηση και θεώρηση του κόσμου.

Το σεμινάριο έχει δωρεάν συμμετοχή και -όπως τονίζει το συνοδευτικό δελτίο τύπου- απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε φίλους της μουσικής, μουσικούς, μουσικολόγους, σπουδαστές οργάνων και θεωρητικών της μουσικής, φοιτητές και νέους συνθέτες, χωρίς όμως να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις μουσικής θεωρίας και μαθηματικών.

Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης & Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
Διογένους 1, Πλάκα
Τηλ.: 210 3250198, 210 3254119
E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.melt.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η λαϊκή ταυτότητα και η σημασία της παράδοσης στο έργο του Γιάννη Χρήστου

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 11:00 – 14:00
Εισηγητής: Κωστής Ζουλιάτης

Η Ελληνική ταυτότητα στο έργο του Ιάννη Ξενάκη

Ιάννης Ξενάκης: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 11:00 – 14:00
Εισηγητής: Αντώνιος Αντωνόπουλος

{youtube}rtxa3BJMp-A{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured