Αναστασία Τουρούτογλου

Υλοποιώντας μια ιδέα που τριγυρνούσε εδώ και κάποιον καιρό στο μυαλό του, ο συντάκτης μας και μουσικολόγος Γιώργος Μυζάλης στήνει τις Συναντήσεις Ακροάσεων του Παληού Καιρού, προτρέποντάς μας να αφιερώσουμε 4 Παρασκευές του Φλεβάρη σε 4 παρεΐστικες μουσικές συναντήσεις, που έχουν ως κύριο στόχο να επαναφέρουν κάτι από το πνεύμα της ακρόασης δίσκων μιας άλλης, προ-ίντερνετ εποχής, όταν οι ρυθμοί ζωής ήταν χαλαρότεροι και μαζευόμασταν ο ένας σπίτι του άλλου αφιερώνοντας χρόνο στην ακρόαση νέων δίσκων από αγαπημένους καλλιτέχνες.

Το νέο αυτό μουσικό workshop στήνεται στο  Fårö με μότο του το «4 εβδομάδες, 4 διαφορετικοί τραγουδοποιοί, 4 διαφορετικές ακροάσεις: ένα εισιτήριο για 4 εμπειρίες». Και προσφέρει την ευκαιρία να ακούσουμε δίσκους παρουσία 4 αγαπημένων στο κοινό εγχώριων τραγουδοποιών, οι οποίοι θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμοι να απαντήσουν σε κάθε απορία σχετικά με τις συνθήκες δημιουργίας τους. Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, είναι μια πρωτοβουλία που «απευθύνεται σε όσους αγαπούν την ελληνική μουσική σε βάθος και τους ενδιαφέρει να παραβρεθούν σε κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο, σε μια βραδυά παλαιάς κοπής».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής

Παρασκευή 3/2: ακούμε ξανά τη Νεροποντή (2009), παρουσία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, για να ανακαλύψουμε κι άλλες πτυχές της, αφανέρωτες.

Παρασκευή 10/2: ακούμε το ομώνυμο ντεμπούτο των Σωτήρες παρουσία του Φώτη Σιώτα, ενός δημιουργού που έχει στιγματίσει το ελληνικό ηχοτοπίο  με τα δεξιοτεχνικά και εμπνευσμένα παιξίματά του.

Παρασκευή 17/2: ο Μπάμπης Στόκας παρουσιάζει τον ακυκλοφόρητο μέχρι τώρα νέο δίσκο του, σε μουσική Λεωνίδα Μπαλάφα και στίχους Πάνου Δημητρόπουλου.

Παρασκευή 24/2: η Ειρήνη Σκυλακάκη φέρνει το νέο της άλμπουμ Matterless σε παραγωγή Danton Supple.

Χορηγός νοσταλγικών και γνώριμων γεύσεων, το χιώτικο περιβόλι Citrus (http://www.citrus-chios.gr/), που θα κεράσει τους παρευρισκόμενους λουκούμια, γλυκό του κουταλιού, φρουτόπιτες και σουμάδα για να ενισχύσει τη γλύκα των συναντήσεων, καθώς και δώρα συμμετοχής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ 3, 10, 17 & 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017
Fårö
Έβρου 14, Ιλίσια

ώρα διεξαγωγής: 17.00-20.00

Τιμή workshop και για τις 4 βραδιές:

100€ + ΦΠΑ μέχρι και 27 Ιανουαρίου 2017 (early bird)

120€ + ΦΠΑ από 28 Ιανουαρίου μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2017

Κράτηση θέσης με κατάθεση προκαταβολής

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Οι βραδιές θα βιντεοσκοπηθούν για αρχειακούς λόγους

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις ενδιαφέροντος:

210 7717544
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.faro.gr

{youtube}Wv_l0IX0r3Q{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured