Αναστασία Τουρούτογλου

Με την ποίηση του Κωστή Παλαμά διάλεξε να αναμετρηθεί ο Γιάννης Χαρούλης στον νέο του δίσκο, δίσκο πολυαναμενόμενο μάλιστα από το κοινό του, αφού έχουν πια περάσει 4 χρόνια από τις Μαγγανείες (δείτε εδώ την κριτική του Γιώργου Τζαγάκη), στα οποία κυκλοφόρησε μόνο το ζωντανά ηχογραφημένο στον Λυκαβηττό άλμπουμ Χίλια Καλώς Εσμίξαμε και σύμπραξε με τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τη Μαρία Φαραντούρη στο Φύλαξα Τ' Όνειρο (δείτε την κριτική του αρχισυντάκτη μας Χάρη Συμβουλίδη, εδώ).

Πιο συγκεκριμένα, ο Λασηθιώτης μουσικός και τραγουδιστής ερμηνεύει τον περίφημο Δωδεκάλογο του Γύφτου (12 αποσπάσματα, για την ακρίβεια, τα οποία γίνονται 12 τραγούδια), την κορωνίδα δηλαδή των ποιητικών έργων του Παλαμά, που αποτυπώνει πολλά από όσα ζούσε η Ελλάδα την περίοδο 1899-1906, τα οποία ίσως δεν διαφέρουν και πολύ από ό,τι βιώνουμε στα δικά μας ταραγμένα χρόνια.

Τη μελοποίηση του Δωδεκαλόγου έχει αναλάβει ο Λουκάς Θάνος και τον τίτλο του ποιητικού έργου δανείζεται και ο δίσκος, που κυκλοφορεί επισήμως από τη MINOS-EMI.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση, ακούγοντας το "Σπίτι Που Γεννήθηκα". Αναμένονται βέβαια και σχετικές συναυλίες του Χαρούλη, για τις οποίες όμως ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση. 

{youtube}KX2TYoa47zI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured