Αναστασία Τουρούτογλου

Νέα, επείγουσα εγκύκλιο κοινοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους δήμους της χώρας, με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Κώστα Πουλάκη. Όπως γράφει σε ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της για το taxydromos.gr η Βάσω Σαμακόβλη, η εγκύκλιος αυτή ανακαλεί προηγούμενο (2014) έγγραφο του Υπουργείου προς την ΑΕΠΙ, με το οποίο της δινόταν η δυνατότητα να βεβαιώνει διοικητικές παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, διαφοροποιεί σημαντικά εγκύκλιο του 2007, που όριζε τα της εφαρμογής νομοθεσίας σχετικά με την χορήγηση αδειών μουσικών οργάνων.

Η νέα εγκύκλιος, που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, θεωρείται ως ανάσα για τους καταστηματάρχες και προκύπτει ύστερα από γνωμοδότηση (293/2015) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο έκρινε πως κακώς είχαν εκχωρηθεί εξουσίες δημόσιας ελεγκτικής αρχής σε έναν ιδιώτη, καθώς κάτι τέτοιο ήταν αντίθετο στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγµατος.

Ως προς το δεύτερο τώρα σκέλος της απόφασης, το Υπουργείο εξηγεί στους δήμους ότι «δεν µπορούν να ορίζουν µε κανονιστικές αποφάσεις τους τη χρονική διάρκεια των αδειών χρήσης µουσικών οργάνων, αφού αυτή έχει οριστεί ως αορίστου διαρκείας ήδη από το 2011», παραθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα. Μόνη εξαίρεση σε αυτό, προκύπτει από το αν ο ενδιαφερόμενος έχει ο ίδιος αιτηθεί για μικρότερη διάρκεια. 

{youtube}Hs3iCXJ9Xlk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured