Δελτίο Τύπου

six d.o.g.s records new release: 
 
Zebra Tracks: Waves
VINYL LP + DIGITAL
 
 
Η νέα κυκλοφορία της six d.o.g.s records σηματοδοτεί ταυτόχρονα την επιστροφή στην δισκογραφία μιας από τις καλύτερες μπάντες της εγχώριας αγγλόφωνης κιθαριστικής σκηνής. 
 
Το Waves είναι η νέα δουλειά των Zebra Tracks και φέρνει με χαρακτηριστική ευκολία στο νου τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της indie κιθαριστικής σκηνής των early ‘00s, πράγμα που σημαίνει πολλά για τουλάχιστον δύο γενιές μουσικόφιλων. Έπειτα από 10 χρόνια σταθερής παρουσίας παραδίδουν τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους ξεπερνώντας με αυτοπεποίθηση και άνεση τις δημιουργικές συμβάσεις του είδους. Στήνουν μαεστρικά μία στιβαρή rhythm section με τόσο στακάτα όσο και πιο pop χαρακτηριστικά που δένουν μεταξύ τους αποφέροντας εντυπωσιακά groovy αποτελέσματα. 
 
Το post-punk προσεγγίζεται με χορευτική διάθεση και ολόκληρος ο δίσκος σφύζει από μελωδίες που κολλάνε στο μυαλό, κοφτερές κιθάρες και μελετημένους motorik ρυθμούς σε τέτοιο βαθμό που από την μία μοιάζει με μία εξαιρετική συλλογή αλεπάλληλων singles και από την άλλη με μία ενιαία μουσική ενότητα, που δεν θα αφήσει κανέναν φίλο της κιθαριστικής pop ή του post-punk ανικανοποίητο.
 
Tο “Waves” κυκλοφορεί ψηφιακά από την Markos Series και είναι διαθέσιμο από το e-shop (http://shop.sixdogs.gr/) και το Bandcamp (http://sixdogsrecords.bandcamp.com) της six d.o.g.s records καθώς και από 200 ακόμα ηλεκτρονικά καταστήματα, ανάμεσα στα οποία τα iTunes, Spotify, Amazon, Music Google Play και Deezer. 
 
Στις 27 Φεβρουαρίου, ημέρα κυκλοφορίας του Waves και σε βινύλιο, οι Zebra Tracks θα το παρουσιάσουν ζωντανά για πρώτη φορά στο six d.o.g.s. 
 
Για περισσότερη μουσική και video των Zebra Tracks και άλλων καλλιτεχνών της six d.o.g.s records, επισκεφτείτε το κανάλι της δισκογραφικής στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCEaO2HDK-Ua00wXsgAaVc6g  
 
Bio
Τους βάφτισε το χειρότερο τραγούδι των Young Marble Giants. Είναι τέσσερις και τους αρέσει να 
 
μπλέκουν τους ήχους της post punk και της shoegaze. Το Silicone Valley/Borealis Fallacia ήταν το ντεμπούτο single τους που κυκλοφόρησε από την BuySomeRecords το 2006. Το 2007 ακολούθησε το ομώνυμο ΕΡ τους, ενώ το 2009 κυκλοφόρησαν τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους “A Family Picture From...” με τη στήριξη της Sonic Playground. Η οικογενειακή αυτή φωτογραφία παίρνοντας τα εύσημα των κριτικών εγκαινίασε μία δημιουργική περίοδο τριών χρόνων για τις Ζέβρες τόσο για προσωπικά projects όσο και για συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, πλάι σε ονόματα όπως οι Placebo, Faith No More, Unkle, Yeasayer, Kaiser Chiefs, A Place To Bury Strangers, The Levellers, The Subways, Long Blondes, No Age, Good Shoes, Television Personalities, The Chap κ.α. Το φθινόπωρο του 2011 οι Zebra Tracks κυκλοφόρησαν τα singles ‘Isabelle Creeps’ και ‘Bicycles’ ενώ το LP “Collective Guilt” από την ανεξάρτητη Limited Fanfare (Miami, FL) και την UNDO αναστάτωσε ευχάριστα θαυμαστές και κριτικούς της μπλογκόσφαιρας το καλοκαίρι του 2012. Τον Μάϊο του 2014 κυκλοφόρησε το EP “Grains Of Sand”, προάγγελος του Waves.
 
“Waves” Tracklist 
 
Mirage
Grains Of Sand
Indian Summer
Villa
Over My Skin
Waves
Cinammon Heart
Writing Fields
Million Faces
The Fear Of Being Afraid
 
Περισσότερες πληροφορίες:
 
six d.o.g.s records
Αβραμιώτου  6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
 

{youtube}-nVMhHDgOZ0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured