news.team

Λοιπόν και πάλι η μουσική έπαιξε το ρόλο της. Μοναχικά – όλο και πιο μοναχικά, ανακαλύπτουμε και ψιλοταραζόμαστε. Δεν παίρνουμε δίσκους πια, γιατί να κρυβόμαστε, μόνο τις γιορτές και το καλοκαίρι πριν φύγουμε. Τον υπόλοιπο χρόνο κατεβάζουμε σειρές, ακούμε spotify, δεν επηρεάζουμε ούτε επηρεαζόμαστε από κανέναν, γιατί αν ανακαλύψαμε εμείς κάτι πρώτοι αποκλείεται να θέλει να τα ανακαλύψει δεύτερος ο αγαπημένος μας γείτονας - και ανάποδα.
Εγώ ταράχτηκα ακούγοντας το Benji των Sun Kil Moon, θέλω κι εγώ να αφήσω όλη τη βαρεμάρα των οικογενειακών διηγήσεων να φύγει από μέσα μου σαν υγρό. Επίσης, θέλω να γίνω σαν την St. Vincent, αλλά όχι τόσο λεπτός.

Μου άρεσε πολύ ένα τραγούδι του Bahamas, τo “Can’t Take You With Me”. Ένα μεγαλειώδες τραγούδι έγραψε και ο James Yorkston, το “Guy Fawkes’ Signature”, αλλά δεν το ξέρει κανείς, γιατί να μην το ξέρει κανείς; Ο Leonard Cohen έβγαλε έναν πολύ βαρετό και μέτριο δίσκο, έγραψε όμως τον στίχο που έπρεπε να γράψει: “You want to get there soon. I want to get there last” και ξεαγχώθηκα. Η FKA Twigs έβγαλε τον πιο σπουδαίο δίσκο απ' αυτούς που κανονικά δεν μ’ ενδιαφέρουν.

Αυτό είναι ένα μέρος του κειμένου του Φοίβου Δεληβοριά που θα βρείτε στη συλλεκτική έκδοση "Sonik - Best of 2014" (μαζί φυσικά με τις λίστες και τα σχόλιά του) που κυκλοφορεί στα περίπτερα...

Η ετήσια ειδική έκδοση του περιοδικού SONIK με τα καλύτερα της χρονιάς έχει γίνει θεσμός. Πέρσι ήταν και η κορυφαία χρονιά σε πωλήσεις, με μια έκδοση συλλεκτική, σχεδόν βιβλιοπεριοδικό, και με τη συμμετοχή από portal και καλλιτεχνών. Φέτος, προσπαθήσαμε να την κάνουμε ακόμα καλύτερη, έχοντας ως βάση βέβαια τον κορμό της περσινής.

Η ετήσια έκδοση του μουσικού περιοδικού SONIK περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να θυμόμαστε από το 2014: τα κορυφαία άλμπουμ εντός και εκτός συνόρων, τα καλύτερα κομμάτια από όλα τα είδη, μαζί με τη μουσική ανασκόπηση με όλα όσα έγιναν (δισκογραφικά και συναυλιακά) μέσα στη χρονιά, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και μουσικών portal που διαβάζουμε.

Συμμετέχουν:
Avopolis.gr | Rocking.gr | Mic.gr | Mixgrill.gr | Akouauto.gr | Progrocks.gr 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Φοίβος Δεληβοριάς, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Hannah Williams & The Tastemakers, Γιώργος Κοντραφούρης, Νίκος Μπιτζένης, Π.Ε. Δημητριάδης, Marsheaux, Cyanna / Mercury, Stereo Mike, Mechanimal, Villagers Of Ioannina City, Katerine Dusk, Fotonovela, Πλέγμα, Rec, Bang La Decks, Claydee, Χρήστος Αλεξόπουλος, My Drunken HazeΣχήμα: 21x27,5 εκ. / Σελίδες: 116 / Εξώφυλλο: Velvet 300γρ. με πλαστικοποίηση matt / Τιμή: 5,90€ 

bestof2014

sonik98periexomena

 
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured