Δελτίο Τύπου

Οι Whereswilder είναι σχεδόν τόσο πρωτοεμφανιζόμενοι όσο και η six d.o.g.s records. Οι πρώτοι είναι ένα ψυχεδελικό rock κουαρτέτο από την Αθήνα. Η δεύτερη είναι η νεοσύστατη δισκογραφική εταιρεία του six d.o.g.s. Οι δυο τους γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν επί σκηνής της Αβραμιώτου 6-8. Στις 15 Δεκεμβρίου 2014 η δεύτερη κυκλοφορεί, αρχικά ψηφιακά και στη συνέχεια σε cd και βινύλιο, το, ήδη πολυσυζητημένο, ντεμπούτο των πρώτων, με τίτλο “Yearling”. 
 
Οι Whereswilder, με σήμα την κατσίκα-δημιούργημα της ομάδας “Out There”, συστήθηκαν στο ελληνικό κοινό πριν από μερικούς μήνες. Παρουσίασαν εξαιρετικά πρώτα δείγματα δουλειάς σε παραγωγή Άλεξ Μπόλπαση, που υποστηρίχθηκαν από επίσης εξαιρετικά live (σε six d.o.g.s, Gagarin, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, κ.ά.), δημιουργώντας γρήγορα buzz γύρω από το όνομά τους. Ακροβατώντας στις γραμμές του σκληρού ήχου, με αδιαπραγμάτευτη αγάπη για την ψυχεδέλεια και τον vintage ήχο, ηχογράφησαν το “Yearling” ως επί το πλείστον ζωντανά σε μπομπίνα, συνεχίζοντας επάξια την παράδοση που θέλει τις μπάντες του είδους να γράφουν μουσική σαν σύνολο. 
 
Αυτή είναι η δεύτερη κυκλοφορία της six d.o.g.s records για την Markos Series, που αφορά συγκροτήματα προσανατολισμένα στην οργανική φόρμα. Η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου του 2015 στο Gig Space του six d.o.g.s. Εκεί θα υπάρχει διαθέσιμος περιορισμένος αριθμός CDs αλλά και συλλεκτικά press tests του βινυλίου, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Φλεβάρη σε δισκοπωλεία σε όλη την Ελλάδα καθώς και μέσω παραγγελιών από το e-shop (http://shop.sixdogs.gr/ ) και το Bandcamp (http://sixdogsrecords.bandcamp.com ) της six d.o.g.s records. 
 
 
Σε ψηφιακή μορφή τo album διατίθεται από το e-shop και το Bandcamp της six d.o.g.s records, καθώς και από 200 ακόμα ηλεκτρονικά καταστήματα, ανάμεσα στα οποία τα iTunes, Spotify, Amazon, Music Google Play και Deezer.
 
Bio
Οι Whereswilder είναι ένα ψυχεδελικό ροκ κουαρτέτο. Σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2013 στην Αθήνα και μέσα σε λίγους μήνες είχαν ήδη ηχογραφήσει το υλικό του πρώτου τους δίσκου “Yearling” σε παραγωγή Άλεξ Μπόλπαση. Γρήγορα δημιούργησαν buzz γύρω από το όνομά τους, που «πάτησε» πάνω σε εξαιρετικές live εμφανίσεις, πολλές από αυτές στο six d.o.g.s. Την άνοιξη του 2014 συμμετείχαν ως support act στο θριαμβευτικό sold out live των Planet Of Zeus στο Gagarin και το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ήταν ένα απο τα 24 συγκροτήματα που έλαβαν μέρος στο μνημειώδες «24 στο Τετράγωνο» που πραγματοποιήσε το six d.o.g.s στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. 
 
 
“Yearling” Tracklist 
1. Something About Her 
2. Captain Panic 
3. Snow
4. In My Head
5. Nippon 
6. I Don’t Mind 
7. Acapulco Gold 
8. Space & Time 
9. A.F.R
10. Bo 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured