Δελτίο Τύπου

Ο εκπαιδευτικός φορέας SAE Athens προσκαλεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διεθνές music market development agency Sound Diplomacy, με σκοπό να παρουσιάσει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ένα σεμινάριο με θέμα το "Artist Management" και ένα εξειδικευμένο masterclass σχετικά με το "Music Export", την εξαγωγή μουσικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
 
Η Sound Diplomacy, με έδρα το Λονδίνο και γραφεία στο Βερολίνο και τη Βαρκελώνη, ειδικεύεται στη B2B δικτύωση (business-to-business) επιχειρήσεων, οργανισμών και μουσικών project με σκοπό το σχεδιασμό marketing ενεργειών καθώς και την εξαγωγή και ανάπτυξη μουσικών προϊόντων (μουσικά σχήματα, δισκογραφικές εταιρείες, festivals, artist management & promotion agencies κ.ά.). Επιπλέον, παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες (σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια) με αντικείμενο τις λειτουργίες της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας.
 
Γνωρίστε τη Sound Diplomacy και το έργο της στο sounddiplomacy.com.
 
Θεματολογία: Σεμινάριο "Artist Magement" / Masterclass "Music Export"
 
To σεμινάριο "Artist Management" στόχο έχει να παρουσιάσει βέλτιστες πρακτικές για Έλληνες καλλιτέχνες και ελληνικές επιχειρήσεις στο χώρο της Μουσικής Βιομηχανίας που θα τους επιτρέψουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους εκτός συνόρων. Οι κύριες θεματικές ενότητες είναι: Booking Agents & Europeam Touring / Working with Music PRs / Showcase Festivals. Το σεμινάριο παρουσιάζει βασικές έννοιες και πλευρές της μουσικής βιομηχανίας, εστιάζοντας στη διαχείριση ενός καλλιτέχνη που επιλέγει στρατηγικά να δραστηριοποιηθεί σε αγορές και μουσικές σκηνές εκτός Ελλάδος. Επιπλέον, προσφέρει την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται για να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει κανείς συναυλίες ή περιοδείες στην Ευρώπη, για να προωθήσει το έργο του σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές και για να συμμετάσχει σε επιλεγμένα φεστιβάλ του κλάδου, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών. 
 
Αναλυτική περιγραφή στο SoundDiplomacy_Seminar_Masterclass.pdf / http://bit.ly/1ycPbdo
Το masterclass "Music Export" απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου (δισκογραφικές εταιρείες, διοργανωτές συναυλιών/festival, management & promotion agents, αυτοδιαχειριζόμενους καλλιτέχνες κ.ά.) που επιθυμούν να μάθουν τα "μυστικά" που θα τους βοηθήσουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στη διεθνή αγορά. Η ύλη του masterclass είναι διαμορφωμένη με βάση τις ανάγκες των Ελλήνων επαγγελματιών και προσφέρει εξειδικευμένη πληροφόρηση για συγκεκριμένες περιοχές, συμβουλές για χρήση τεχνικών προώθησης, καθώς και προσωποποιημένες προτάσεις και λύσεις στους συμμετέχοντες για επαφές με συγκεκριμένες εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος ώστε η Sound Diplomacy να έχει την ευκαιρία να επικεντρωθεί στο project και τους στόχους των επαγγελματιών που θα το παρακολουθήσουν. 
 
Εισηγητές θα είναι ο Dr. Shain Shapiro, ιδρυτής της Sound Diplomacy, και o Βασίλης Παναγιωτόπουλος, μέλος της εταιρείας. Διαβάστε περισσότερα για την πορείας τους στην αναλυτική περιγραφή του σεμιναρίου και του masterclass.
 
Το σεμινάριο και το masterclass θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.
 
Κρατήσεις θέσεων
 
Οι ενδιαφερόμε  οι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν είτε το σεμινάριο, είτε το masterclass, είτε και τα δύο μαζί. Σε όλες τις περιπτώσεις οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Η κράτηση θέσης πραγματοποιείται μόνο με την ολοκλήρωση της εγγραφής. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στη γραμματεία της SAE Athens (καθημερινά 10:00-20:00), είτε εξ' αποστάσεως. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο 2103217661.
 
Κόστοι Συμμετοχής:
Σεμινάριο: 40 ευρώ / 30 ευρώ για σπουδαστές & απόφοιτους της SAE
Masterclass: 40 ευρώ / 30 ευρώ για σπουδαστές & απόφοιτους της SAE
Σεμινάριο & Masterclass: 60 ευρώ / 40 για σπουδαστές & απόφοιτους της SAE

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured