Δελτίο Τύπου

Ο νέος δίσκος των Mechanimal "Secret Science" κυκλοφορεί σε βινύλιο με bonus cd και σε digital album στις 10 Οκτωβρίου και σε κασέτα στις 27 Σεπτεμβρίου (Cassette Store Day), ενώ είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελίες στο ψηφιακό κατάστημα της Inner Ear.
 
Δύο χρόνια μετά από την κυκλοφορία του πολλά υποσχόμενου ομώνυμου ντεμπούτου τους και λίγους μήνες μετά το 7ιντσο-προάγγελο “Obscure”, οι Mechanimal επιστρέφουν με το δεύτερο album τους που έχει τον τίτλο "Secret Science".
 
Το "Secret Science" ηχογραφήθηκε στο στούντιο του συγκροτήματος στην Καισαριανή το χειμώνα και την άνοιξη του 2014. Τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Γιάννης Παπαϊωάννου (εμπνευστής του σχήματος, με μακρά πορεία στην Ελληνική post-punk και ηλεκτρονική σκηνή) και ο ίδιος υπογράφει και την παραγωγή του album. Σαν ένα δυναμικό σύνολο με τον Freddie Faulkenberry στα φωνητικά, τον Κώστα Ματιάτο στις ηλεκτρικές κιθάρες και την Αγγελική Βρεττού στα visuals, το "Secret Science" των Mechanimal μιλάει για την ανάγκη της επιβίωσης και διηγείται ιστορίες από ένα ανήσυχο αστικό περιβάλλον. Tο κάθε τραγούδι του album, σαν λυρικό μονόπρακτο, ανοίγει νέους δρόμους στην ηχητική παλέτα του σχήματος, όπου τα αναλογικά συνθεσάιζερ, τα υπόγεια dub ρυθμικά περάσματα, οι αφηγηματικοί αφορισμοί και οι οργισμένες κιθάρες συνθέτουν τον ξεχωριστό κώδικα της "μυστικής επιστήμης" τους. Δέκα drone 'n' roll ιστορίες, από εκείνες που δεν ακούς στις ειδήσεις, αλλά περισσότερο ανακαλύπτεις στους δρόμους μιας πόλης η οποία μένει ξύπνια από τους ήχους των σειρήνων.
 
Κυκλοφορεί σε βινύλιο με bonus cd, σε κασέτα και digital album από την Inner Ear.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured