Δελτίο Τύπου

539wfelizol

Το Athens Open Air Film Festival, μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων, πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το καλοκαίρι του 2014 (Ιούνιος – Σεπτέμβριος), και αποκαλύπτει μέσω της κινηματογραφικής ματιάς κρυμμένες οάσεις της πόλης! Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπληρώνεται με τον Felizol να ντύνει με πρωτότυπη μουσική τις δύο ταινίες του Κένεθ Άνγκερ - ορόσημα του avant garde κιν/φου -, Scorpio Riising & Lucifer Rising.  

Οι ταινίες: Μια από τις πιο επαναστατικές στιγμές ολόκληρης της ιστορίας του σινεμά κατόρθωσε να χωρέσει σε μόλις τριάντα σχεδόν λεπτά ταινίας, απεικονίζοντας τίποτα παραπάνω από μια χούφτα μοτοσικλετιστές, καθώς προετοιμάζονται με τις μηχανές τους να ξεχυθούν στην άσφαλτο. Με το ριζοσπαστικό «Scorpio Rising», ο Κένεθ Άνγκερ δίδασκε στις μεταγενέστερες γενιές κινηματογραφιστών την τέχνη του κοφτού, επιθετικού μοντάζ, της σοφής χρήσης ποπ κομματιών σε ένα φιλμ και της πιστότερης αναπαράστασης της sex, drugs and rock'n'roll μυθολογίας στην οθόνη. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, με το «Lucifer Rising», ο Ανγκερ έμπλεκε τους θεούς της αρχαίας Αιγύπτου με κέλτικους μύθους, δαιμονολογίες, ιπτάμενους δίσκους και παραισθησιογόνα εικονογράφηση, υπογράφοντας ένα αλλόκοτο ψυχεδελικό τριπ στο οποίο εμφανίζονται μεταξύ άλλων η Μαριάν Φέιθφουλ, ο σκηνοθέτης Ντόναλντ Κάμελ και ο Τζίμι Πέιτζ των Led Zeppelin.

To live: Τις δυο θρυλικές μικρού μήκους ταινίες του Κένεθ Ανγκερ θα ντύσει μουσικά ο Felizol, ηχογραφώντας με vintage αναλογικά συνθεσάιζερ και εκτελώντας την δουλειά του live με σύγχρονα λογισμικά και hardware. Η μουσική θα κάνει τη διαδρομή από την πειραματική πρώιμη ηλεκτρονική μουσική των 60s, στον ντίσκο ηδονισμό των 70s και τα πιο ξεδιάντροπα σάουντρακ των 80s, πάντα στο punk πνεύμα των ταινιών του Άνγκερ και ψάχνοντας ένα νήμα που θα ενώσει τον φετιχισμό του «Scorpio Rising» με τον νεοπαγανισμό του «Lucifer Rising».

H είσοδος είναι ελεύθερη και η προβολή θα ξεκινήσει στις 21.00, ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Όλες οι προβολές του φεστιβάλ πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured