View More

Νέο Στυλ από τον Αρτέμη

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

artemis752213

Ήδη από τις εποχές των Terror X Crew, αργότερα ως Α/Ε, αλλά και σαν Solo καλλιτέχνης, το ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα του Αρτέμη ωθούσε τον ήχο τις μπάντας σε ανεξερεύνητες μουσικές περιοχές, σε πρωτόγνωρα μουσικά μονοπάτια για την Ελληνική Hip Hop σκηνή.

Ένας ήχος ανοικτός σε πειραματισμούς, ο οποίος συνδύαζε ποικίλα μουσικά είδη και ύφη, ενάντια στην έως τότε πεπατημένη και στα Hip Hop στερεότυπα. Ηλεκτρονικά Big Beats και Breaks στην «Γεύση του Μένους», αρχαιοελληνικές μελωδίες και παραδοσιακά όργανα στο «Έσσεται Ήμαρ», Nu Metal κιθάρες στο «Ο Διαλεχτός της  Άρνησης κι Ο Ακριβογιός της Πίστης», βυζαντινές μελωδίες και συνθέσεις του Σταμάτη Σπανουδάκη στο «Mash Up Sessions Vol.1», Nu Skool Electro και Dubstep στον πιο πρόσφατο «Λυκόσχημο Αμνό» του 2011. Το «ΝΕΟ ΣΤΥΛ» δεν αποτελεί εξαίρεση. Σαν φυσική συνέχεια του «Λυκόσχημου Αμνού», το «ΝΕΟ ΣΤΥΛ» επιστρατεύει και συγκεντρώνει καταξιωμένους μουσικούς της ελληνικής Underground μουσικής. Η αρχική σύνθεση ανήκει σε ένα ντουέτο με μακρά πορεία στον χώρο των Breaks / Jungle / Dubstep / Drum’n’Bass ήχων, στους Junior SP. & FLeCK. Beats στα 170 ΒΡΜ, εκκωφαντικά reese, Amen Breaks, παντρεμένα με παραδοσιακούς ήχους και…μπάσο, ΠΟΛΥ μπάσο!

Το CD Single όμως θα περιέχει και μια διασκευή – συνεργασία που θα ταράξει τα νερά, καθώς την αρχική σύνθεση ανέλαβαν και κατάφεραν να κάνουν πιο ακραία, με τις βαριές κιθάρες τους, τα καταιγιστικά Riffs και τύμπανα και με τα Brutal φωνητικά τους  οι Tardive Dyskinesia, η κορυφαία ελληνική Progressive Metal μπάντα. Οι Tardive Dyskinesia μετρούν ήδη 10 χρόνια παρουσίας και έχουν τρεις ολοκληρωμένους δίσκους στο ενεργητικό τους. Με πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις εντός αλλά και εκτός συνόρων, έχουν παίξει πλάι σε σημαντικές μπάντες όπως οι Meshuggah και οι Dillinger Escape Plan, έχουν πραγματοποιήσει ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Pro-Pain και έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Αν σε όλα τα παραπάνω μουσικά στοιχεία προσθέσει κανείς το πρωτοφανώς γρήγορο (ακόμη και για τα δικά του δεδομένα) rap του Αρτέμη, με ασύλληπτο flow και επιθετική χροιά, το μίγμα είναι πραγματικά ισοπεδωτικό. Ένα κομμάτι που κάνει ακόμη και τις προηγούμενες δουλειές του Αρτέμη να ωχριούν, ένα κομμάτι που υπόσχεται να παραδώσει το «ΝΕΟ ΣΤΥΛ»! Το CD Single θα συμπληρώσει το Instrumental Version των Junior SP. & FLeCK, ενώ η διάθεσή του θα πραγματοποιείται στο Hip Hop Shop (Διονύσου 6, Μαρούσι), αλλά και με αντικαταβολή σε ολόκληρη την Ελλάδα από το www.hiphopshop.gr από την Τετάρτη 13.11.13. Τις δύο εκδόσεις του «ΝΕΟ ΣΤΥΛ» θα συνοδεύσουν και ΔΥΟ διαφορετικά Video Clips, τα οποία θα ανέβουν στο YouTube την ημέρα κυκλοφορίας του CD Single.

ΑΡΤΕΜΗΣ – ΝΕΟ ΣΤΥΛ

FORMAT : CD Single TRACKLIST : 1.ΑΡΤΕΜΗΣ – ΝΕΟ ΣΤΥΛ (Tardive Dyskinesia Version) 2.ΑΡΤΕΜΗΣ – ΝΕΟ ΣΤΥΛ (Junior SP. & FLeCK Original Version) 3.ΑΡΤΕΜΗΣ – ΝΕΟ ΣΤΥΛ (Junior SP. & FLeCK Instrumental Version)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  : Τετάρτη 13.11.13

LABEL     : Ανεξάρτητη Κυκλοφορία

ΔΙΑΘΕΣΗ     : WWW.HIPHOPSHOP.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εκδοχή τους στο "How Lucky" είναι η δεύτερη ηχογράφηση του John Prine που ακούμε μετά τον θάνατό του. 

Ακούστε το "Ghosts" που ο μουσικός κυκλοφόρησε λίγο μετά τα 71α γενέθλιά του. 

FEATURED TODAY

O αρχηγός της μπάντας από το Μπρίστολ μίλησε στην Ελένη Τζαννάτου για το νέο τους δίσκο, Ultra Mono, που αποτελεί μια ευγενική υπενθύμιση του να αποδέχεστε

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το Today των αυστραλών Babe Rainbow.

Top