Die, die, die my darling: Οι θάνατοι του Game of Thrones

Απ’ τη ζωή στο θάνατο είναι εφτά σεζόν

Λίγες σειρές έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με το αίμα και τον θάνατο όσο το Game of Thrones, το οποίο επιστρέφει από 14 Απριλίου, μόνο στη Nova, για τον όγδοο και τελευταίο κύκλο του. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων επτά σεζόν, όσοι από το πολυπληθές cast επιβίωσαν, ένιωσαν για τα καλά την ανάσα του αγγέλου του θανάτου στο σβέρκο τους. Σε κάθε σεζόν θρηνούμε θύματα και δεν ήταν λίγοι οι ήρωες που ο χαμός τους μας συγκίνησε, μας συγκλόνισε ή ακόμα και μας ενθουσίασε…

Το ξεκλήρισμα των Stark

Πρώτος όλων ο Ned Stark, ο πάτερ φαμίλια του οίκου Stark και βασικός πρωταγωνιστής της πρώτης σεζόν, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο επικό «GOT Boxset» του Nova On Demand έως 30 Ιουνίου. Αν και με τον Sean Bean στον ρόλο ήταν κάτι που όλοι θα έπρεπε να περιμένουμε, η ιδιοφυής ιδέα να σκοτώσεις έναν πρωταγωνιστή στην πρώτη σεζόν μας έδωσε τον τόνο για το τι θα ακολουθούσε. Ο Ned καταδικάστηκε για προδοσία και εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. 

robb.jpg

Ούτε ο διάδοχός του, όμως, είχε καλύτερη μοίρα. Ο Robb Stark, η εγκυμονούσα σύζυγός του, αλλά και η μητέρα του Catelyn δολοφονούνται αγρίως από τον Walder Frey στον γνωστό πλέον «Κόκκινο Γάμο». Αδιαμφισβήτητα από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές που μας χάρισε η σειρά, τόσο λόγω της βιαιότητας της ύπουλης δολοφονίας αλλά και από άποψη πλοκής, μιας και έτσι η οικογένεια Stark έμεινε ουσιαστικά ακέφαλη. Άτυχος ήταν και ο μικρός γιος της οικογένειας, Rickon, τον οποίο «έφαγε» ο Ramsay Bolton μπροστά στα έντρομα μάτια του αδερφού του Jon Snow, ο οποίος στο τέλος της 5ης σεζόν πήγε… και γύρισε.

Red Wedding.jpg

Για όσους δεν θυμούνται πώς, φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Nova μας δίνει τη δυνατότητα να θυμηθούμε όλες αυτές τις επικές στιγμές που ζήσαμε προβάλλοντας έως 31 Μαΐου έναν κύκλο κάθε εβδομάδα, με 2 επεισόδια τις καθημερινές, στο νέο κανάλι «Nova Thrones HD».

Η θεία δίκη για τους Lannister

Ούτε, όμως, ο οίκος των περήφανων λεόντων Lannister, έμεινε ανέγγιχτος από το χέρι του Χάρου. Εδώ τα μεγαλύτερα θύματα ήταν τα παιδιά της Cersei και του Jamie. Ποιος δεν ενθουσιάστηκε όταν ο σαδιστής Joffrey επιτέλους μας άφησε;  Ποιος δε λυπήθηκε με την άδικη δηλητηρίαση της Myrcella ή την αυτοκτονία του Tommen, μετά την εντυπωσιακή ανατίναξη του Great Sept από τη μητέρα του, όπου σχεδόν το μισό cast της σειράς αναχώρησε για τον Κάτω Κόσμο;  

Tommen Death.jpeg

Ούτε, όμως, το μαύρο χιούμορ έλειψε από τη σειρά. Αρκεί να θυμηθούμε τον θάνατο του Tywin Lannister,  η έπαρση του οποίου ξεπληρώθηκε με έναν ατιμωτικό θάνατο --στην τουαλέτα, όπως ο Έλβις- από το χέρι του ίδιου του του γιου, Tyrion. Ρόδα είναι και γυρίζει λοιπόν.

Στους μαραθωνίους του κάθε κύκλου που θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο στο Nova Thrones HD, με πρόσθετο υλικό όπως fillers, backstage κτλ., θα φανεί ξεκάθαρα πως οι συγγραφείς της σειράς δε διστάζουν να παίξουν με τα συναισθήματά μας. Όπως στην περίπτωση του Oberyn Martell, που δεν κατάφερε να βγάλει την 4η σεζόν -μας χάρισε όμως την καλύτερη μονομαχία της σειράς απέναντι στο Βουνό. Χαραγμένος στη μνήμη μας ως ο πιο αηδιαστικός θάνατος, καθώς ο τερατώδης αντίπαλός του συνέθλιψε το κεφάλι της Κόκκινης Οχιάς με τα ίδια του τα χέρια, παρόλο που μερικές στιγμές νωρίτερα ο Martell είχε δείξει έλεος.

mountain.jpg

Για ακόμη μια χρονιά, θα δούμε την αγαπημένη μας σειρά αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική, από τη Nova. Μετά την ολοκλήρωση του 8ου κύκλου, αυτός θα προβληθεί και στο κανάλι Nova Thrones HD και θα είναι διαθέσιμος, μαζί με τους προηγούμενους κύκλους, για να ξαναθυμηθούμε όλες τις επικές στιγμές από την άνεση του σπιτιού μας. 

Η τελική μάχη έφτασε! Καλή προβολή! 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured