View More

Σπύρος Παρασκευάκος

Αθήνα Αθηναΐδος και Καλαμιωτού, Αθήνα 105 63, Ελλάδα Faust Bar Theater Arts

Ο Σπύρος Παρασκευάκος μετά την επιτυχημένη εμφάνιση του Απριλίου, επιστρέφει την Τετάρτη 1η Ιουνίου στη σκηνή του Faust, ξανά με την μπάντα του, επαναπροσδιορίζοντας το υλικό του και τον εαυτό του από την αρχή!

01 Ιουν. 2022
21:00
34 Day(s) Ago
7.00

Σκοπός ήταν πάντα τα τραγούδια!

Φέρνει τα τραγούδια στα μέτρα του και ως τραγουδοποιός, όπου είναι και η πρώτη του φύση, μας τα παρουσιάζει ερμηνεύοντάς τα ο ίδιος αυτή τη φορά.
Ηλεκτρικές κιθάρες, σύνθια, λούπες, πιάνο και πνευστά.
Από τον φυσικό ήχο στον ηλεκτρισμό.
Από τη σιωπή στη φασαρία και πάλι πίσω!

Παρέα με τα τραγούδια του Σπύρου από τα albums «Απ’ το μηδέν» και «Τρίτη έξοδος» θα ακουστούν και διασκευές τραγουδιών από την ελληνική αλλά και την παγκόσμια δισκογραφία.
Κυρίως επιλογές τραγουδιών από αγαπημένους του τραγουδοποιούς και συγκροτήματα όπως οι Παύλος Παυλίδης, Leonard Cohen, Placebo, Amy Winehouse και άλλοι.

Μαζί του η Ιωάννα Λέκκα, εξαιρετική ηθοποιός και ερμηνεύτρια. Εκτός των άλλων θα παρουσιάσουν από κοινού και το πρώτο single από το επερχόμενο album του Σπύρου με τίτλο «Τραπεζάκι σαλονιού» που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και το πιο πρόσφατο single που κυκλοφόρησε με τίτλο «Αγαπαμε» που στην εκδοχή του album ο Σπύρος το ερμηνεύει με την Πωλίνα Λεσνέβσκαγια (lead singer του συγκροτήματος "The Zero Won").

Μαζί τους οι μουσικοί Αλέξανδρος Κούρος (κρουστά), Αλέξης Στενάκης (πιάνο, κλαρινέτο, σαξόφωνο), Αντωνία Τσολάκη (μπάσο) και Ιάσονας Μαυρογεώργος (κιθάρες).

Συμμετέχει η Κλειώ, μαθήτρια του Σπύρου, με την οποία ετοιμάζει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά.

«Καθώς ετοιμάζω το τρίτο μου album με αφορά αυτό το ταξίδι, από τη μοναξιά στο μαζί.
Από το τίποτα στο μοιράζομαι.
Από την ηρεμία στο χάος.
Το ίδιο με αφορά.
Και στις επιλογές των εμφανίσεων μου.
Μερικές φορές μόνος μου με το πιάνο μου.
Εγώ και τα τραγούδια μου σε μια απόλυτη σχέση ειλικρίνειας. Όπως γεννήθηκαν.
Και άλλες φορές με όλη τη μπάντα μου, προσαρμοσμένα στα δικά μου μέτρα. Στον δικό μου κόσμο».

 

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Faust Bar Theater Arts

Από το λατινικό Faustus : «ευλογημένος», «ευοίωνος», «τυχερός».
Με τα χρόνια βέβαια μπήκε στη μέση η Αμφιβολία, λίγο πιο μετά η Γυναίκα, η Επιθυμία, πάνω απ΄όλα η Τέχνη ασφαλώς, κι έτσι τώρα πια δεν το αφήνουμε στην τύχη αλλά το κυνηγάμε κάθε βράδυ με μουσική, χορό, θέατρο κι ό,τι άλλο βοηθάει να αδειάζουν τα ποτήρια πιο γρήγορα. Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ένα τριώροφο διατηρητέο, ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων και από τον Οκτώβριο του 2011 φιλοξενεί τις δραστηριότητες μουσικής σκηνής - bar – θεάτρου και λοιπών εικαστικών εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Τηλέφωνο 2103234095

FEATURED TODAY

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο σημερινό Listomania επιλέγει και ιεραρχεί τους 20 καλύτερους δίσκους για το πρώτο μισό της χρονιάς.

Ο Ζώης Χαλκιόπουλος στο 7ο επεισόδιο του Diggin' μοιράζει Yacht Rock γνώση.

Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Βρετανών πιονέρων της IDM, Autechre, κάτω από την Ακρόπολη, στο απόλυτο σκοτάδι, κάνουμε προθέρμανση με 8 tracks - σταθμούς στα 30 χρόνια της δισκογραφικής πορείας τους. 

Top