Plisskën Festival 2023: IDLES and special guests Αθήνα Πλατεία Αναγνωσταρά, Ελλάδα Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
Ένα εκρηκτικό φεστιβαλικό διήμερο με τους IDLES, που έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, μαζί με ένα συναρπαστικό και πολυσυλλεκτικό lineup.
Βασικοί πρωταγωνιστές στο Main Stage και τις δύο ημέρες, μία από τις πιο σημαντικές και συζητημένες rock μπάντες αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως, οι IDLES.
DO YOU HEAR THAT THUNDER? THAT’S THE SOUND OF STRENGTH IN IDLES
Μοναδικές live εμφανίσεις από τη πρωτοποριακή Καναδή καλλιτέχνιδα της electro-pop Alice Glass, το πολλά υποσχόμενο Βρετανικό post punk τρίο Grandmas House, το dark synth/pop δίδυμο των Tempers, τη χαρισματική indie - rock μπάντα Pillow Queens, τον εντυπωσιακό Αμερικανό ράπερ Cakes Da Killa, την ανατρεπτική περσόνα της διεθνούς underground hip hop σκηνής Mykki Blanco, το δυνατό one man show του ασυμβίβαστου Mazoha, το ρετρό-φουτουριστικό synthpop project του Rhumba Club και την coldwave/New Beat και σύγχρονη EBM ενέργεια των Ultra Sunn.
«like being punched and hugged at the same time»
The Guardian
«Idles became the preeminent life coaches of modern post-punk.»
Pitchfork
«a life-affirming punk band who will rock the post-pandemic era»
The Times
«The UK’s most incendiary post-punks»
Kerrang
LINEUP
29 Σεπτεμβρίου 2023
Main Stage
I D L E S
ALICE GLASS
GRANDMAS HOUSE
ULTRA SUNN
Republic Stage
MAZOHA
CAKES DA KILLA
RHUMBA CLUB
30 Σεπτεμβρίου 2023
Main Stage
I D L E S
MYKKI BLANCO
PILLOW QUEENS
TEMPERS
Republic Stage
MAZOHA
CAKES DA KILLA
RHUMBA CLUB
➤ Δίκτυο προπώλησης:
Online: www.viva.gr/tickets/music/idles/
Τηλεφωνικά: 11876
➤ Σημεία προπώλησης:
Public // Καταστήματα Nova // Viva Spot Τεχνόπολης
➤ Πληροφορίες:
Facebook: www.facebook.com/plisskenfestival // Instagram: www.instagram.com/plisskenfest/
Twitter: www.twitter.com/plisskenfest // Website: www.plisskenfestival.gr
Χώρος
FEATURED TODAY
Ο φωτογράφος Δημήτρης Μυλωνάς συζητά με τον Θανάση Μήνα για το φωτογραφικό λεύκωμα “The Last Drive: Overloaded” που κυκλοφορεί σε απλή αλλά και σε συλλεκτική έκδοση 300 αντιτύπων από τις εκδόσεις Οξύ.
Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συνεχίζει την Πελώρια Ανασκόπηση του 2023, με μια λίστα που χωρά από aggressive industrial metal και afrobeat psych jazz rock, μέχρι Arctic Monkeys, Imagine Dragons και Sam Smith.
Η ιδιαίτερα χαμηλή ένταση του ήχου ήταν αντιστρόφως ανάλογη της έντασης των συναισθημάτων που βίωσαν όσοι περίμεναν χρόνια ολόκληρα να δουν την μπάντα από τη Βοστώνη από κοντά.