Paul Goodman, Μανωλία Κοκολογιάννη

Αθήνα Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα 113 61, Ελλάδα Orfeas Bar Cafe Restaurant
Ο Paul Goodman στο σάζι και τη λύρα, με τη συνοδεία της Μανωλίας Κοκολογιάννη στη λύρα παρουσιάζει προσωπικές του συνθέσεις που συνδυάζουν τους ήχους των παλιών τρόπων και οργάνων, εκφέροντας ένα σύγχρονο άκουσμα οργανικής μουσικής.
15 Ιουλ. 2020
21:30
29 Day(s) Ago
0.00
Ο Paul Goodman είναι συνθέτης και ενεργός ερμηνευτής του σαζιού και την Κρητικής λύρας. Μεγαλώνοντας στην Ιρλανδία σε ένα μουσικό περιβάλλον άρχισε να μαθαίνει όργανα και να δίνει συναυλίες από νεαρή ηλικία. Στα τέλη του 1990 άρχισε να εξερευνά τις μουσικές παραδόσεις και τους ιδιοματισμούς της Ελλάδας (ειδικά της Κρήτης), της Τουρκίας, των Βαλκανίων και άλλων περιοχών γύρω και πέρα από την Μεσόγειο. Αυτή η έρευνα τον οδήγησε στο “Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος” στην Κρήτη, όπου του δώθηκε η ευκαιρία να μάθει απευθείας και συχνά να παίξει με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως ο Ross Daly, ο Mehmet Erenler, ο Omer Erdoğdular, ο Habil Aliev, ο Ustad Rahim Kushnawaz, ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης, η Κέλυ Θωμά και ο Γιώργος Ξυλούρης κ.α.
Έχει πάρει μέρος στο θρυλικό Houdetsi Music Festival στο Χουδέτσι Hρακλείου στην Κρήτη, κάθε χρόνο για τα 7 χρόνια διεξαγωγής του. Το Adriatiko Mediterraneo Festival στην Ανκόνα, Ιταλία, το Ethno Fusion Fest στο Βελιγράδι, Σερβία και το Festib’ Alzen στην Αλζάν, Γαλλία είναι μερικά από τα αξιοσημείωτα φεστιβάλ στα οποία έχει συμμετάσχει. Έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και την Σερβία με δικά του project και συχνά ως προσκεκλημένος σολίστας.
Στις συνθέσεις του ακούγονται διάφορα στοιχεία των επιρροών του, μέσα από το μοναδικό του μουσικό πρίσμα. Σκοπός του δεν είναι να εξυπηρετήσει μια συγκεκριμένη παράδοση αλλά μάλλον να δημιουργήσει μια νέα και αξιόλογη ακουστική εμπειρία, μέσω του διαλόγου με πολλές από τις εκφάνσεις της μουσικής.
Η πρώτη του προσωπική παραγωγή με τίτλο “Strangely Familiar” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015 και έλαβε πολύ θετικές κριτικές. Η δεύτερη συλλογή του με τίτλο “Yet” κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019 και επίσης λαμβάνει πολύ καλές κριτικές. Στην σύγχρονη δισκογραφία έχει συνεργαστεί με τους Yurodny, τους LocoMondo, τις Trio Tzane, τον Νίκο Παπαχρήστου και άλλους. Επίσης η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί ως soundtrack σε ντοκυμαντέρ.

Paul Goodman – σάζι, λύρα
Μανωλία Κοκολογιάννη – λύρα 

Επιμέλεια προγράμματος Μαρία Σταύρακα

Γενική είσοδος για το live €5

Τηλέφωνο για κρατήσεις 210 8668544 – 6939 187511

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Orfeas Bar Cafe Restaurant

Τηλ. 21 0866 8544

FEATURED TODAY

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Η Τάνια Σκραπαλιώρη θα ...

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Ο Μάκης Μηλάτος διαλέγει να

HOT STORIES

Το οποίο είναι όσο λαμπερό αρμόζει στο πρώτο single από την επερχόμενη δουλειά της που λέγεται -πώς αλλιώς;- Disco.

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Top
0
Shares