Ο Jamoan, κατά κόσμον Άκης Θεοτοκάτος, ανεβαίνει στη σκηνή του Κυττάρου για μια επετειακή συναυλία αφιερωμένη σε τρεις δεκαετίες μουσικής διαδρομής.
| Ημερομηνία Εκδήλωσης | 13-12-2026 21:00 |
| Τοποθεσία | Κύτταρο Live |
Αν υπήρχε ένας υπότιτλος για αυτή τη βραδιά, θα ήταν: «Ψυχή και Αξιοπρέπεια». Γιατί με αυτά πορεύτηκε ο καλλιτέχνης ως κύρια εργαλεία του.
Από την πρώτη του ηχογράφηση το 1996 με τους Active Member, στο ιστορικό τραγούδι «Φύλακας Άγγελος» από τον δίσκο «Από τον τόπο της φυγής», μέχρι τη σημερινή προσωπική του πορεία, ο Jamoan υπήρξε μια σταθερή, αθόρυβη αλλά βαθιά ουσιαστική παρουσία στην ελληνική σκηνή.
Από το 1996 έως το 2013 υπήρξε ο βασικός κιθαρίστας των Active Member και της Crystal Productions, συμμετέχοντας σε δίσκους, συναυλίες και παραγωγές που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά ακροατών. Στη συνέχεια, μαζί με τον B.D. Foxmoor, υπήρξε μέλος του project La Bruja Muerta, ενώ παράλληλα συνέχισε να δραστηριοποιείται στη μουσική παραγωγή, στη σύνθεση και στη δημιουργία μουσικής για θέατρο, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και παραστάσεις.
Η συναυλία στο Κύτταρο δεν είναι απλώς μια αναδρομή. Είναι μια γιορτή για όσα γράφτηκαν, παίχτηκαν, ειπώθηκαν και μοιράστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ταυτόχρονα και η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, καθώς θα παρουσιαστούν τραγούδια από τον νέο του δίσκο “The soundtrack of an imaginary story”.
Μετά το 2013, ο Jamoan ακολούθησε μια πιο προσωπική διαδρομή. Οι δίσκοι «Απείθεια», «Η Πτώση των Θεών» και «Ειρωνεία» διαμόρφωσαν έναν ξεχωριστό μουσικό κόσμο, στον οποίο το rock, το low bap, το hip hop, η jazz, το funk και ο κοινωνικοπολιτικός στίχος συναντιούνται με τρόπο άμεσο, σκοτεινό, εσωτερικό και αληθινό.
Στα τραγούδια του Jamoan δεν υπάρχουν ταμπέλες. Υπάρχει βάρος, εμπειρία, λόγος, συναίσθημα και η αίσθηση ενός ανθρώπου που γράφει και παίζει γιατί έχει κάτι να πει.
Στη σκηνή του Κυττάρου, ο Jamoan θα παρουσιάσει τραγούδια από τον νέο του δίσκο, αλλά και μια αναδρομή στη μέχρι σήμερα δισκογραφία του, σε ένα πρόγραμμα που θα ενώσει διαφορετικές περιόδους, ήχους, συνεργασίες και στιγμές.
Special Guests:
• Μιχάλης Σκαράκης (Magic De Spell)
• Weirdo
• Χρυσούλα Κεχαγιόγλου
• Πέτρος Βερόνης
• Brak
• Σαββέρια Μαργιολά
Στη μπάντα συμμετέχουν οι μουσικοί:
• Παναγιώτης Μπουραζάνης – μπάσο
• Αποστόλης Λυμπερόπουλος – κιθάρα
• Γιάννης Λάμπρος – κιθάρα
• Στέλιος Παύλου – τύμπανα
• Δημήτρης Ανδρονιάδης – πλήκτρα
• Δημήτρης Κουζής – βιολί
Η βραδιά «Jamoan – 30 χρόνια» είναι ένα ζωντανό πέρασμα μέσα από τρεις δεκαετίες μουσικής παρουσίας. Από το low bap και τους Active Member, μέχρι τις προσωπικές του αναζητήσεις, τις συνεργασίες, τις σκηνές, τις ηχογραφήσεις και τον νέο δίσκο που σηματοδοτεί την επόμενη μέρα.
Μια συναυλία για όσους ακολούθησαν αυτή τη διαδρομή από την αρχή.
Αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν έναν δημιουργό που επιμένει να γράφει, να παίζει και να στέκεται με ψυχή και αξιοπρέπεια.
Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε μέσω Ticketmaster.Κλείστε έγκαιρα τη θέση σας εδώ
Στην Αμερική υπήρχε το Fillmore Auditorium, στην Αγγλία το Marquee Club και το UFO και στην Ελλάδα, το Ροντέο και το…Κύτταρο. Εκεί, όπου οι νέοι της εποχής, μεσούσης της χούντας, πρωτοήρθαν σε επαφή με τα προοδευτικά ροκ ακούσματα των Velvet Underground, του Frank Zappa και του Jimi Hendrix. Εκεί, όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος, οραματιστής για μια Βαλκανική ροκ σκηνή, πάντρεψε τα Μπουρμπούλια του με τον μπερντέ του Ευγένιου Σπαθάρη, αλλά και τον Τζίμη τον Τίγρη. Ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, οι Socrates Drank The Conium, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Μαρίζα Κωχ, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας και η Δέσποινα Γλέζου είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που πρωτόπαιξαν στο Κύτταρο, ταυτιζόμενοι για τα μετέπειτα χρόνια με τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή.
Τηλ. 210.822.4134
© 1996 - 2024 Avopolis. All Rights Reserved. Powered by Brainfoodmedia
Ταυτότητα - Επικοινωνία | Όροι Χρήσης (Terms of Service) | Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy)