View More

Eklipsis Vocal Ensemble: 'Ave Generosa'

Αθήνα Οδός Σίνα 68, Αθήνα 106 72, Ελλάδα Γερμανική Εκκλησία Αθηνών

Με αφορμή τον ερχομό των Χριστουγέννων, θα παρουσιαστεί συναυλία με το φωνητικό σύνολο Eklipsis, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη, στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018.

08 Δεκ. 2018
23:00
652 Day(s) Ago
10.00

Θα ακουστούν έργα μεγάλων συνθετών, όπως J.Verdi, G.Holst, J.Brahms, J.Rutter, O.Gjeilo, P.Casals, E.Morricone, Δ.Μηνακάκη. κ.ά., που υμνούν την Παρθένο και τη γέννηση του Χριστού, αλλά και έργα εορταστικού περιεχομένου μεγάλων διασκευαστών της φωνητικής μουσικής για γυναικείο φωνητικό σύνολο.

Ave Generosa (Χαίρε, ευγενής)
Χαίρε, ευγενής, δοξασμένη και αμόλυντη νέα, εσύ με το βλέμμα της αγνότητας, εσύ, ουσία αγιότητας, που είναι αρεστή στο Θεό.
- Hildegard von Bingen (1098-1179)

Συντελεστές:

Eklipsis Vocal Ensemble
Soprani: Μυρτώ Ακρίβου, Ελευθερία Βουτσινά, Βαλεντίνη Διαμαντοπούλου, Έλενα Καντάρη, Αφροδίτη Κασούτα, Βασιλική Παπαδοπούλου, Γιώτα Σανγβινάτσου, Στεφανία Τσαμαντάκη
Alti: Έφη Γκανά, Αθηνά Εμβαλωματά, Ναυσικά Μακράκη, Άντζυ Μπάγιου, Δομνίκη Μπάγιου, Κατερίνα Μπουζιωτοπούλου, Τζήνα Πασχαλίδου, Ρία Σπύρου, Σοφία Τζιφάκη

Πιάνο: Ανδριάνα Κάνδυλα

Μουσική Διεύθυνση: Ματθαίος Λεγάκης

Διάρκεια: 80’ με διάλειμμα

Γενική είσοδος: 10€, 8€ (Παιδικό, Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ)
Τηλ. Κρατήσεων: 2106755226

Προπώληση Εισιτηρίων:
www.viva.gr/tickets/music/germaniki-ekklisia/ave-generosa

Links:
www.eklipsis.gr
www.facebook.com/EklipsisVocalEnsemble

Eklipsis Vocal Ensemble
Το φωνητικό σύνολο Eklipsis, δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2000, με σκοπό την προβολή και την ανάδειξη της σύγχρονης αλλά και κλασικής μουσικής δημιουργίας. Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες εμφανίσεις και συνεργασίες, σε θέατρα και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα με προγράμματα υψηλών απαιτήσεων, έχει ηχογραφήσει για το Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ, έχει κυκλοφορήσει CD με χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο και έχει πάρει χρυσό μετάλλιο στο 3ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορωδιών στο Ναύπλιο το 2016. Μια από τις μεγαλύτερες του συνεργασίες ήταν με τον οργανισμό ΑΘΗΝΑ 2004, στις τελετές υποδοχής των αθλητών στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Γερμανική Εκκλησία Αθηνών
Χώρος διοργάνωσης συναυλιών, με υψηλές προδιαγραφές, στον οποίο παρουσιάζεται πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων. Το αρχιτεκτονικό στυλ του Bauhaus, πάνω στο οποίο είναι χτισμένος ο ναός με ύψος άνω των 10 μέτρων, καθώς και οι επιφάνειες όπου δεν έχουν στοιχεία που εμποδίζουν την αντήχηση στο χώρο, δίνουν ένα ιδιαίτερο χάρισμα στον ήχο προσφέροντας μοναδική ακουστική εμπειρία στο φιλοθεάμον κοινό. Η εκκλησία διαθέτει το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο σε ναό στην Αθήνα. Κατασκευάστηκε το 1933 από το διάσημο γερμανικό εργοστάσιο Steinmeyer και διαθέτει εξαιρετική ποιότητα ήχου.

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Γερμανική Εκκλησία Αθηνών

FEATURED TODAY

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής αναρωτιέται πώς γίνεται τη στιγμή που ο Iggy Pop παίζει στο BBC Radio 6 μια garage μπάντα από την Αθήνα (Nerrves), ...

Ακριβώς 50 χρόνια μετά το θάνατο του σπουδαίου κιθαρίστα, ο Άγγελος Κλειτσίκας ψάχνει ανάμεσα στις ρίμες και βρίσκει τα samples του Jimi Hendrix που ...

HOT STORIES

Από 21 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για την Αττική.

Ένα ασυνήθιστο live ετοιμάζουν οι My Wet Calvin, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Είσοδος δωρεάν.

Top
0
Shares