11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Η μεγάλη γιορτή της μουσικής στην περιφέρεια έρχεται για ενδέκατη χρονιά στην πόλη της Καλαμάτας.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 23-04-2023 17:00
Τοποθεσία Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επιστρέφει, για ακόμα μία χρονιά, προσφέροντας στο κοινό συναυλίες με κορυφαίους σολίστ, ατομικά μαθήματα, διαλέξεις και masterclasses, όλα με κεντρικό άξονα την κιθάρα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντώνη Κουφουδάκη. Ασφαλώς, όπως κάθε χρονιά, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας σε τρεις κατηγορίες: παιδική, εφηβική και ενηλίκων. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το Noέμβριο 2022 μέχρι τον Ιούλιο 2023.

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

«Η φλόγα του Flamenco στην Καλαμάτα»

Πέντε καλλιτέχνες από την Ισπανία μάς ταξιδεύουν στους ήχους του Flamenco!
Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας γιορτάζει τα 11 χρόνια ζωής του με μία ολοκληρωμένη παράσταση Flamenco. O Σωκράτης Μαστροδήμος και 4 ακόμα καλλιτέχνες, όλοι κορυφαίοι στο είδος τους, θα μας ταξιδέψουν με μια μουσικοχορευτική παράσταση που θα μας μεταδώσει τη συγκίνηση, τη μαγεία και τα έντονα συναισθήματα του Flamenco! Τραγούδι (cante), χορός (baile), κιθάρα (toque), καχόν και πιάνο αγκαλιάζουν τις συνθέσεις του Έλληνα κιθαριστή, οι οποίες έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό και είναι βασισμένες στη μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας.

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

 MASTERCLASS

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Μαΐου 2023
Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Masterclass» με τον Αντώνη Κουφουδάκη

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας Αντώνη Κουφουδάκη. Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος.

Η συμμετοχή στο masterclass είναι 20€
Δηλώσεις συμμετοχής στο 6977629389