View More

Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023: Ana Tijoux

Αθήνα Ιερά Οδός 54, Αθήνα 104 47, Ελλάδα Γεωπονική Σχολή

Η φωνή της επαναστατημένης Χιλής, η φωνή ενάντια στην έμφυλη βία, Ana Tijoux live στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023, την Παρασκευή 9 Ιουνίου στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών!

09 Ιουν. 2023
20:00
112 Day(s) Ago
0.00

Γεννημένη στη Λιλ της Γαλλίας το 1977, με εξόριστους γονείς από την χούντα του Πινοσέτ στη Χιλή, δεν θα μπορούσε να μην είναι ενεργή κοινωνικά και πολιτικά ευαισθητοποιημένη. Με φεμινιστικό και ριζοσπαστικό στίχο, με δυνατούς διαλόγους υπό τη μουσική της Hip Hop, καταγγέλλει τις κοινωνικές ανισότητες, αναδεικνύει τις πολιτισμικές ταξικές διαφορές.

Υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών, τάσσεται πάντα ενάντια στην έμφυλη βία τόσο από την πολιτική της δράση όσο και μέσα από την μουσική της, με χαρακτηριστικό το άλμπουμ της «Vengo» του 2014 και το τραγούδι της «Antipatriarca» ενάντια στην πατριαρχία. Συμμετέχει επίσης, σε διεθνείς πρωτοβουλίες ενάντια στην καταπίεση και τις ανισότητες παγκοσμίως ενώ αγωνίζεται για έναν διαφορετικό πολιτισμό αντιστεκόμενη στην κυρίαρχη τάση που εκφράζεται από ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Η μουσική καριέρα της Ana Tijoux ξεκίνησε στις αρχές του 1990 στην Λατινική Αμερική, ενώ απογειώθηκε με το δεύτερο solo album της «1977». Στο πρώτο της album «Kaos» το 2007, συνδυάζει funk, soul και άλλους «μαύρους» ρυθμούς, με ένα αποτέλεσμα λυπημένων, χαρούμενων, δυναμικών μελωδιών, με στόχο την ανάδειξη ενός εύρους συναισθημάτων.

Με το άλμπουμ της «1977» το 2009, η Ana Tijoux έδειξε τις ικανότητές της μέσα από εκλεπτυσμένους ρυθμούς με στίχους, τυλιγμένοι σε μια φωνή με τζαζ πινελιές. Το άλμπουμ, που πήρε το όνομά του από το έτος γέννησής της, με εξώφυλλο μια φωτογραφία της εφηβικής της ηλικίας στη Γαλλία, αποτίει φόρο τιμής στο Hip Hop της Χιλής που την ενέπνευσε από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ενώ τον Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το τέταρτο προσωπικό της album «Vengo» που συνδυάζει διαφορετικούς ρυθμούς και πολιτισμούς. Ένα σύνολο 17 τραγουδιών, που εκτείνονται από το Tinku (Βολιβία) ως το μαχητικό Hip Hop, με instrumental αποχρώσεις, γεμάτο πολιτικά μανιφέστα, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.

Μέσα από το Vengo η Ana Tijoux μαγνήτισε τα βλέμματα παγκοσμίως, με εξαιρετικά θετικά σχόλια για παράδειγμα από τον Iggy Pop όπως και από τον Ιάπωνα συνθέτη ακτιβιστή Ryuichi Sakamoto ενώ στο παρελθόν έχει κερδίσει τα σχόλια και mainstream μέσων όπως του περιοδικού Rolling Stones, των New York Times, του Newsweek, του MTV.

Η Hip-Hop διαδηλώτρια από τη Χιλή θα είναι κοντά μας για να χορέψουμε σε λάτιν ρυθμούς την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις (9-10-11 Ιουνίου) στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/705228331284644/ 

Stay Tuned για τις ανακοινώσεις του πολιτιστικού και πολιτικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023!

Website: https://anaireseis.gr 
Facebook: anaireseis
Instagram: anaireseis.theproject
Twitter: anaireseis
YouTube: anaireseis
TikTok: anaireseis

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Γεωπονική Σχολή

Στάση Μετρό «Ελαιώνας», λεωφορεία από ομόνοια : Α 17, Β 17, 856,839, 813

avopolis_google_news

FEATURED TODAY

Λίγο πριν διεκδικήσει τα Oscar Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου, το ντεμπούτο φιλμ της Celine Song έρχεται στις ελληνικές αίθουσες. Της Ναταλίας Πετρίτη.

Στο τέλος κάθε μήνα, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει δέκα αξιόλογες κυκλοφορίες από την εγχώρια εναλλακτική ανεξάρτητη παραγωγή.

Ενόψει της παράστασης ΟΧΛΟΔΟΞΙΑ στο Gagarin 205 το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ο Μάκης Μηλάτος κάνει μια φιλική κουβέντα με τον Ζωρζ Πιλαλί, που, συνοπτικά, είναι μια κατηγορία από μόνος του.

Top