View More

ConAnima Ensemble

Αθήνα Χελιδονούς 28, Αθήνα 1564, Ελλάδα Πολυχώρος Τέχνης Galerie Δημιουργών

Το μουσικό σύνολο conAnima ιδρύθηκε το 2015 από μουσικούς καταξιωμένους στο χώρο της Παλιάς Μουσικής.

10 Φεβ. - 10 Φεβ. 2023
22:30
41 Day(s) Ago
10.00

Τα μέλη του, εκτός από την προσωπική καλλιτεχνική πορεία τους σε αυτό το χώρο, συμμετείχαν σε γνωστά σύνολα του είδους, όπως ήταν το “Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής” και το “Σύνολο Κέλσος”.

Οι εμφανίσεις τους είναι πολυάριθμες: συναυλίες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ειδικές εκδηλώσεις σε ιστορικούς χώρους και Μουσεία, συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου στο ενετικό κάστρο της Φορτέτσας, το Φεστιβάλ Ναυπλίου στην ιστορική αίθουσα του “Βουλευτικού”, το Φεστιβάλ Παλιάς Μουσικής του Bodrum (Τουρκία) στο Κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών της Αλικαρνασσού, το 20o Διεθνές Φεστιβάλ Σμύρνης (Τουρκία) στη Ρωμαϊκή Βιβλιοθήκη του Κέλσου, στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου και έχουν δεχθεί άριστες κριτικές και θερμή υποδοχή από το κοινό, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Το Σύνολο μελετά και ερμηνεύει ρεπερτόριο που περιλαμβάνει έργα από την Ευρώπη του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Επεκτείνεται από τα τραγούδια των Τροβαδούρων, των Σταυροφόρων και τους μεσαιωνικούς χορούς του 13ου και 14ου αιώνα, τραγούδια, μουσική θεάτρου, σονάτες, καντσόνες, χορευτικές και εορταστικές σουίτες του 15ουκαι 16ουαιώνα, έως τους μεγάλους συνθέτες μπαρόκ του 17ου αιώνα.

Εκτός από τυπικό ρεπερτόριο των συνόλων παλιάς μουσικής, το σύνολο “conAnima ensemble” ανιχνεύει τη μουσική αυτή πορεία μέσα στη μουσική παράδοση των λαών της Ευρώπης, όπως τις κέλτικες μελωδίες, τις αγγλικές μπαλάντες, τη σεφαραδίτικη παράδοση, τις ταραντέλες του ιταλικού Νότου, και γενικότερα τον θησαυρό της ευρωπαϊκής παράδοσης που έχει φτάσει ως τις μέρες μας σαν απόηχος της Παλιάς Ευρωπαϊκής Μουσικής στο σήμερα.
Αρκετό μέρος του ρεπερτορίου είναι προσαρμοσμένο ενορχηστρωτικά στις ανάγκες των οργάνων από το ίδιο το σύνολο, ενώ ένα άλλο σημαντικό μέρος αποτελείται από συνθέσεις αυθεντικά γραμμένες γι’ αυτά τα όργανα από συνθέτες εποχής.

Επίσης, με την πεποίθηση ότι η παλιά μουσική μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά μας απ’ όσο νομίζουμε, στον κύκλο “Σύγχρονα τραγούδια …σαν παλιά μουσική” ερμηνεύει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε πρωτότυπες διασκευές για τα όργανα του συνόλου.
Το σύνολο ερμηνεύει με όργανα εποχής όπως είναι τα φλάουτα με ράμφος, η θεόρβη (λαούτο μπαρόκ) και η βιόλα ντα γκάμπα, πιστά αντίγραφα των αυθεντικών.

Τα μέλη του συνόλου είναι: Φαίνη Νούσια (σοπράνο), Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο με ράμφος), Ελλη Τσενέ (φλάουτο με ράμφος), Σταύρος Κατηρτζόγλου (θεόρβη), Σταύρος Παργινός (βιόλα ντα γκάμπα), Γιάννης Ευσταθόπουλος (κρουστά).

Το Σύνολο συνεργάζεται και προσκαλεί συχνά αφηγητές και ηθοποιούς όπως η Ράνια Βισβάρδη, η Λήδα Δημητρίου και η Έφη Παπαθεοδώρου και συγγραφείς όπως η Ιστορικός Τέχνης Χαρά Παπαθεοδώρου στο αναγεννησιακό παραμύθι «Ο Πρίγκηπας Αριόστο».

YOUTUBE ΒΙΝΤΕΟs:
https://www.youtube.com/watch?v=_GXcAF4-Z2M 
https://www.youtube.com/watch?v=PQcOQW4wM7I 

Ώρα Προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 6251732

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Πολυχώρος Τέχνης Galerie Δημιουργών

Τηλ. κρατήσεων: 210 6251732

avopolis_google_news

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin ο Ζώης Χαλκιόπουλος ξεκινάει από το Ανδρομέδα FM και προσγειώνεται σε μια πιο άγρια εκδοχή του από τα Γιάννενα του 1990 με τις σκοτεινές ευλογίες της δεκαετίας του '80. 

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του album Γεννηθήκαμε Χθες  και λίγο πριν την πρώτη ζωντανή παρουσίαση του στο ΙΛΙΟΝ Plus στις 24 Μαρτίου ο Μπάμπης Παπαδόπουλος μας μιλάει για την ποίηση, τη μελοποίηση και κάποια σημεία των καιρών και της τέχνης. 

Με αφορμή την επιστροφή της στον αγγλικό στίχο, εννέα ολόκληρα χρόνια μετά το Secret In The Dark, η Monika μιλά στην Εύη Χουρσανίδη για το τι σημαίνει για εκείνη αυτό το comeback, για τη χορτάτη ζωή της σε Ελλάδα και Αμερική, για περηφάνεια και προκαταλήψεις, για το high της επιτυχίας και για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η μητρότητα.

Top