Απάνεμα

Αθήνα Δεκελέων 32, Αθήνα 118 54, Ελλάδα Μουσικό Κουτί (Γκάζι)
Το μουσικό σχήμα Απάνεμα για 2 εμφανίσεις τον Νοέμβριο στο Μουσικό Κουτί. Σάββατο 2 & 23 Νοεμβρίου με συντροφιά αγαπημένα τραγούδια του χθες και του σήμερα.
23 Νοε. - 23 Νοε. 2019
22:20
234 Day(s) Ago
7.00
{Απάνεμα: το καταφύγιο από την κακοκαιρία μέσα μας}

Το μουσικό σχήμα Απάνεμα γεννήθηκε έναν Αύγουστο, στην Αμοργό, που έγινε «σπίτι» από την πρώτη στιγμή.  Δημιουργοί του οι Γιάννης Οικονόμου & Γιώργος Ντινάκος, δυο φίλοι που έμελλε να γίνουν και σταθεροί συνεργάτες. Η αγάπη τους για το έντεχνο λαϊκό τραγούδι ήταν η πυξίδα για να φέρουν στο προσκήνιο μουσικά ακούσματα του παρελθόντος μέσα από την δική τους προσωπική πινελιά. Αυτοσχεδιασμός και αυθορμητισμός με “2 κιθάρες και 2 φωνές”.

Στοιχεία καντάδας, μπαλάντας και λαΪκού πάλκου. Επιιλογές ασμάτων απο κλασσικούς δημιουργούς που ανακατεύονται περίτεχνα με συνθέσεις νέων καλλιτεχνών. Τραγούδια που άγγιξαν χιλιάδες ανθρώπους και τους έκαναν να τραγουδήσουν από την καρδιά τους, είτε μόνοι, είτε μαζί.

Ο Γιάννης Οικονόμου ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική τα τελευταία 15 χρόνια. Ως βασικός τραγουδιστής του σχήματος αποσκοπεί με την φωνή του αλλά και με την κιθάρα του να κάνει τον κόσμο μια παρέα, πάντα με Ψυχή & Γκρούβα. Έχει δημιουργήσει και επιμεληθεί αρκετά καλλιτεχνικά σχήματα που έχουν «ζωντανέψει» σε διαλεχτούς χώρους έκφρασης τέχνης.
Παράλληλα μέσω της εταιρείας του, δραστηριοποιείται στην διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, την προώθηση και επικοινωνία δημιουργικών χώρων αλλά και την προώθηση/εκπροσώπηση διαφόρων καλλιτεχνών. Αδιάκοπα δημιουργεί νέες ιδέες αντλώντας έμπνευση από την καθημερινότητα και από την τέχνη εν γένει.

Ο Γιώργος Ντινάκος είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους μουσικούς της γενιάς του, με καθολική αποδοχή του ταλέντου του τόσο από συναδέλφους μουσικούς όσο και από δημιουργούς και ερμηνευτές με τους οποίους κατά καιρούς έχει συνεργαστεί. Μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας όπως ο Μίμης Πλέσσας αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως ο Al Di Meola φιγουράρουν στο βιογραφικό του σε επίπεδο συνεργασίας ή επιβεβαίωσης των ικανοτήτων του. Η ατελείωτη φαντασία του μπορεί να «χωρέσει» μέσα σε μία μουσική φράση στοιχεία ανατολής, jazz, ευρωπαϊκής μουσικής και ελληνικής παράδοσης. Η δεξιοτεχνία και η συνεχώς αυξανόμενη μουσική του παιδεία αποτυπώνεται στο παίξιμό του.

Οι «Απάνεμα» ενώθηκαν για να επικοινωνήσουν μια πρόταση που τιμά και σέβεται το αυθεντικό έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Φειδωλά και με αγάπη το χρησιμοποιούν για να μοιραστούν τις δικές τους προσωπικές σκέψεις και αξίες.

Γιάννης Οικονόμου: κιθάρα/τραγούδι - επιμέλεια προγράμματος
Γιώργος Ντινάκος: κιθάρα/μπουζούκι - ενορχηστρώσεις

Επί σκηνής τους συνοδεύουν οι:
Βασίλης Δεφίγγος: σαξόφωνο/φλάουτο/ταραμπούκα
Δρόσος Σκυλλάς: κρουστά
Νίκος Αργυρίου: μπουζούκι
Χρήστος Κουμούσης: πιάνο

Είσοδος: 7€
(ένα πολιτιστικό γεγονός των ΕΝ.Π.ΑΝ.)

FB link: https://www.facebook.com/events/436546136875841/
Απάνεμα: https://www.facebook.com/apanema/
FB page: https://www.facebook.com/apanema/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCyU4XtoxF4TZNV5yUnSi1qw
mail: apanemalive@hotmail.com

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Μουσικό Κουτί (Γκάζι)

HOT STORIES

Ακούστε το νέο single της μπάντας από το Μπρίστολ που συνεχίζει να μας προθερμαίνει για το Ultra Mono που έρχεται το Σεπτέμβριο.

Top
0
Shares