Συναντήθηκαν στο Brighton παίζοντας ποδόσφαιρο (για την ακρίβεια το γνωστό και σε εμάς πλέον πέντε-επί-πέντε) και σύντομα κατέληξαν στο στούντιο ηχογραφώντας ηλεκτρονική μουσική. Πρόκειται για τους δυο αυτούς νέους με τα περίεργα ονόματα, οι οποίοι μοιράζονται την αγάπη τους για την πρώιμη ηλεκτρονική μουσική, το krautrock και γενικά της μίνιμαλ ρυθμικές γραμμές.

Το ντεμπούτο τους Electro Karaoke in the Negative Style σε έβαζε σε σκέψεις από την ανάγνωση κιόλας του τίτλου του. Οι φρέσκιες ιδέες τους, προσέλκυσαν τα βλέμματα αρκετών προσωπικοτήτων της electro και όχι μόνο σκηνής, με αποτέλεσμα τα remix να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Έτσι αυτό που αρχικά ξεκίνησε σαν ένα περιορισμένης κυκλοφορίας δωδεκάιντσο, κατέληξε στο εν λόγω full cd με το προφανή τίτλο Remixes.

To line up των remixers είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρον. Πρώτοι και καλύτεροι οι Two Lone Swordsmen οι οποίοι δίνουν στο Electro Karaoke την δικιά τους ερμηνεία. Στο σχετικά μονότονο ρυθμό και στο τυπικό μπάσο προσθέτουν τις λεπτές εκείνες electro παρεμβάσεις τους με τις οποίες καταφέρνουν να κάνουν τα κομμάτια τους κολλητικά. Ο Wevie Stonder από την άλλη δίνει την άναρχη Skam-στυλ εκδοχή του στο King Holer, ενώ ο Cristian Vogel είναι ως συνήθως μελωδικός και ατμοσφαιρικός. Η πραγματική αποκάλυψη όμως έρχεται από την αγαπημένη Riz Maslen ή αλλιώς Neotropic η οποία εντάσσει στο remix του Shake / Diagrams όλο το κλειστοφοβικό και περιπετειώδη χαρακτήρα της μουσικής της, όπως τον έχει δώσει στους προσωπικούς της δίσκους.

To remix των Neotropic δίνει μια downtempo στροφή στο cd το οποίο για τα δυο επόμενα remix (από τους Ipambelf και Cassetteboy) παραμένει σε υπόκωφους και ολίγον σκοτεινούς ρυθμούς δίνοντας ένα ατμοσφαιρικό φινάλε. Έτσι και αλλιώς καθόλη τη διάρκεια του cd το νοσταλγικό krautrock πνεύμα υπερισχύει της όποιας χορευτικής διάθεσης, με αποτέλεσμα να έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο κατάλληλο για home listening, αντίθετα με την πλειοψηφία των συλλογών με remixes.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured