Να μιλήσουμε για την τροπή που πήρε η μουσική με το άγριο χάδι των streaming services ή καλύτερα όχι; Ας μην γκρινιάζουμε γιατί έτσι κι αλλιώς αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει πια. Θέλω να πω πως δεν μπορείς να μετράς την δύναμη ενός εδραιωμένου μουσικού στο Spotify nowadays γιατί πάντα θα βρίσκεται πιό ψηλά ο εκάστοτε Drake ή κάποιος εμ πάσει περιπτώσει που κάνει νούμερα απο τα πιτσιρίκια που ακούνε τα τραγούδια τους στα κινητά όλη μέρα. Υπάρχουν σαφώς και περιπτώσεις που σε κάνουν να νιώθεις καλά (βλέπε τους Radiohead με το Creep με 1,5 δις streams) αλλά και νέα μουσική που δειλά δειλά κάνει νούμερα χωρίς να είναι αμερικάνικη ραπ, πράγμα που σημαίνει ότι όλο και περισσότερο μουσικοί όπως ο Four Tet γίνονται γνωστοί σε μικρές ηλικίες. Και έτσι έχουμε tracks απο τον νέο του δίσκο με 2 3 millions. 

Ο μεγάλος αδερφός των Floating Points, Skrillex και Fred Again.. προσπαθεί να κρατήσει την ποιότητα που τον διακατέχει, κρατάει την μπάλα χαμηλά, κυκλοφορώντας μόνος όπως πάντα την μουσική του και κουνάει γλυκά το δάχτυλο στους νέους παραγωγούς που προτιμούν τις καλά γυαλισμένες μπότες στα dance tracks τους. Γεγονός είναι ότι ο Four Tet κατάφερε να κάνει δική του σχολή κρατώντας την ίδια αισθητική στην παραγωγή, δίνοντας dance δυναμίτες με την δική του έξυπνη και όχι τόσο λαμπερή προσέγγιση. Εδώ θα πω πως φλερτάρει με τα trip hop beats που τόσο αγαπάει εμπλουτίζοντας τα με άπειρα αναλογικά σύνθια που τα ξεζουμίζει για καλό σκοπό (βλέπε τον επίλογο του Three με τίτλο "Three Drums"). Σαφώς και δεν λείπουν οι 4 to the floor στιγμές στην μέση "Daydream Repeat" και "31 Bloom" αλλά και οι πιο Four Tet-ambient στιγμές όπως το υπέροχο "Gliding Through Everything" ενώ κομμάταρες όπως το "Skater" και "Loved" φλερτάρουν με την Yacht Rock (μη βαράτε, θα με θυμηθείτε) και το Καλοκαίρι που είναι προ των πυλών. 

Ξέρεις ότι ένας μουσικός έχει κερδίσει την καρδιά σου όταν πάντα απεγνωσμένα ανυπομονείς να ακούσεις την νέα του δουλειά και να την αποκτήσεις σε φυσικό φορμάτ. Ιδίως αν αυτό που ακούς έχει την αγάπη του παρελθόντος, βλέπε: όλα αυτά τα γοητευτικά γκλιν γκλιν του "Rounds" αλλά και τον μαγικό ρυθμό του "There Is Love In You".  Well done Mr. Hebden!

;

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured