Στη χώρα μας το όνομά της πιθανότατα να μην λέει απολύτως τίποτα στην πλειοψηφία του μουσικόφιλου κοινού. Ωστόσο στην πατρίδα της θεωρείται μία από τις καλύτερες φωνές του βρετανικού πενταγράμμου.

Ο λόγος για την Eddi Reader, η οποία έπειτα από περίπου δύο δεκαετίες στο χώρο της μουσικής, αποφάσισε να αφήσει για λίγο στην άκρη τις alternative pop/rock ρίζες της και να κάνει πραγματικότητα το μεγαλύτερο όνειρό της. Το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος είναι η δημιουργία του άλμπουμ "Eddi Reader Sings The Songs Of Robert Burns", το οποίο περιέχει έντεκα διασκευές έργων του μεγαλύτερου ποιητή της Σκοτίας.

Η σκοτσέζα ερμηνεύτρια ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα του '80 με τις συνεργασίες της στα συγκροτήματα Eurythmics, Waterboys και Gang of Four. Ωστόσο έπρεπε να ακολουθήσει σόλο καριέρα, ώσπου να δει το άστρο της να λάμπει και αυτό συνέβη το 1994, όταν με τον δεύτερο προσωπικό και ομώνυμό της δίσκο έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.

Έπειτα από έξι επιτυχημένες δισκογραφικές απόπειρες, η Reader αφήνει πίσω της τους ήχους που την καταξίωσαν και αφοσιώνεται σε ένα άλμπουμ αποκλειστικά για τον εαυτό της, αλλά και για τους λάτρεις του Robert Burn. Η σκοτσέζα ερμηνεύτρια δίνει ζωή σε έντεκα έργα (γνωστότερα τα "Auld Lang Syne", "Wild Mountainside", "Ae Fond Kiss" και "Winter It Is Past") του ποιητή, κάτω από τους ήχους της κέλτικης μουσικής, ταξιδεύοντάς μας με αυτό τον τρόπο στην αγαπημένη της Σκοτία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured