Η αλήθεια είναι ότι μόλις διαβάσεις στο εξώφυλλο του άλμπουμ την ονομασία του συγκροτήματος (Γιούπι Φλου), τότε βάζεις στοίχημα ότι πρόκειται για το πλέον χαζοχαρούμενο pop σχήμα. Τουλάχιστον αν δεν έχεις ακούσει προηγούμενες δουλειές τους… Ένα στοίχημα που ωστόσο χάνεται πολύ εύκολα! Αρκεί να βάλεις το cd τους στο player και οι μαγικές μελωδίες των Yuppie Flu από τον δίσκο τους "Days Before The Day" κατακλύσουν το χώρο σου.

Το νέο άλμπουμ - και πέμπτο κατά σειρά από το 1997 όπου πραγματοποίησαν την πρώτη τους δισκογραφική εμφάνιση με το "Automatic But Static" - των πέντε μουσικών από την Ανκόνα διακρίνεται για τα ατμοσφαιρικά ταξίδια του μυαλού.

Η αλά Mercury Rev εισαγωγή τους με το "Drained by Diamonds" δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις των Yuppie Flu, ενώ ακούγοντας τα - συνολικά - δέκα νέα κομμάτια τους (με τα "I feel lucky", "All that shines" και "Silverdeer" να ξεχωρίζουν), συνειδητοποιείς το άψογο "πάντρεμα" μεταξύ διαφορετικών στοιχείων. Όπως η αρμονική συνύπαρξη της indie με την ελαφρά electro, των κλασσικών οργάνων (βλέπε βιολί, τσέλο) με τους ηλεκτρικούς ήχους, της μελαγχολίας με την ευφορία και των seventies με το σήμερα.

Ένα μουσικό αποτέλεσμα που στάθηκε αρκετό για να τους χαρίσει - πέρα από την ευρωπαϊκή αναγνώριση - την θέση του support group στην συναυλία που θα πραγματοποιήσουν οι REM στο festival της Νάπολης τον Ιούλιο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured