Καμία άλλη indie μπάντα δεν απόλαυσε την αποδοχή που βρήκαν στα '00s οι Arcade Fire, αφού το ντεμπούτο τους Funeral πίσω στο 2004 (Καναδάς #23, Η.Π.Α. #123, Βρετανία #33) στάθηκε υπεύθυνο για μεγάλο μέρος της αίγλης που συνέχισε να απολαμβάνει ο κιθαριστικός ήχος.

Καθώς ωστόσο συμπληρώνεται σιγά-σιγά η 2η δεκαετία του 21ου αιώνα, η μπάντα παραμένει εμπορικά ισχυρή, μα δείχνει να χάνει οπαδούς: το περσινό Everything Now (θυμηθείτε τι είχε γράψει σε μας ο Μιχάλης Τσαντίλας, εδώ) δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει το #1 σε Η.Π.Α. και Βρετανία, πάτωσε όμως στις λίστες της χρονιάς ακόμα και σε indie-friendly μέσα, ενώ οι παριστάμενοι στις συναυλίες τους μειώθηκαν αισθητά.

Ένα πάντως από τα πιο ωραία τραγούδια του Everything Now ήταν το “Put Your Money On Me”. Και πριν λίγες μέρες οι Arcade Fire έδωσαν στην ευρεία δημοσιότητα μια ακυκλοφόρητη demo εκδοχή του, που μέχρι στιγμής ήταν διαθέσιμη μόνο ως βινυλιακό b-side -το ακούτε αμέσως παρακάτω.

{youtube}bMBLwWCjDcc{/youtube}

Δύο όμως από τα μέλη τους, ο Win Butler με τη Régine Chassagne, είχαν και μια περαιτέρω έκπληξη για τους οπαδούς, στο πνεύμα της φετινής Αποκριάς.

Συνεργάστηκαν δηλαδή με την περίφημη Preservation Hall Jazz Band της Νέας Ορλεάνης -με την οποία σημειωτέον έχει βγάλει έναν ωραίο δίσκο και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης- και το συγκρότημα RAM από την Αϊτή και ηχογράφησαν το τραγούδι "Ann Ale! (Let's Go!)", το οποίο και ακούτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Ann Ale! (Let's Go!)" γράφτηκε για το αϊτινό καρναβάλι Krewe du Kanaval, ένα νέο event που έστησαν στη Νέα Ορλεάνη ο Butler με τη Chassagne, τα έσοδα από το οποίο πάνε για αγαθοεργίες.

{youtube}kXVra9vW_OY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured