Το όνομα του Quincy Jones είναι συνώνυμο με μια ισχυρή σφραγίδα ποιότητας, αφού θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς που δούλεψαν στη δισκογραφία του 20ού αιώνα, σμιλεύοντας με τη ματιά του αριστουργήματα σαν το Thriller του Michael Jackson, αλλά και το Reflections του Μάνου Χατζιδάκι -για να μην πούμε ότι 3 φορές βρέθηκε στα 10 πρώτα των Η.Π.Α. με δικές του δουλειές, πρώτα με το τζαζ άλμπουμ Body Heat το 1974 (#6), έπειτα με το ποπ διαθέσεων The Dude το 1981 (#10) και τέλος με το γεμάτο εκλεκτούς καλεσμένους Back On The Block το 1989 (#9).

Ο 84χρονος δημιουργός με τα 28 Grammy δεν έχει πάντως καθόλου καλή άποψη για τη ροκ μουσική, την οποία δεν θεωρεί παρά απλώς μια λευκή εκδοχή των μαύρων rhythm and blues των δεκαετιών του 1940 και 1950. Έχει δε τα χειρότερα να πει για διάφορους θρύλους σε μια νέα συνέντευξή του στον David Marchese για το New York Magazine.

Τους Beatles, ας πούμε, τους θεωρούσε ως «τους χειρότερους μουσικούς που είχε συναντήσει», ειδικά τον Paul McCartney. Τον Ringo Starr τον θυμάται ως ωραίο τύπο, αλλά άχρηστο ντράμερ όταν δούλεψε μαζί του ως ενορχηστρωτής στη σόλο διασκευή που έκανε το 1970 στο "Love Is Α Many Splendoured Thing": του σύστησε να κάνει ένα διάλειμμα για μια μπύρα και μια κρεατόπιτα, έφερε στο μεταξύ άλλον ντράμερ στην ηχογράφηση (τον Ronnie Verrell) και μετά του έπαιξε το αποτέλεσμα. Όταν ο Ringo σχολίασε ότι δεν ακουγόταν και τόσο κακό, του απάντησε «ναι ρε μαλάκα, γιατί δεν είσαι εσύ που παίζεις».

Μετά πήγε και στους U2, τον έχει λέει στην καρδιά του τον Bono, αλλά ό,τι κάνουν τα τελευταία χρόνια είναι για κλάματα. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και ο Michael Jackson, αν και εδώ απλά επανέλαβε πράγματα που έχει ξαναπεί και παλιότερα -χαρακτηρίζοντάς τον Μακιαβελικό τύπο, που έκλεβε πολλά πράγματα από άλλους καλλιτέχνες, δίχως να τους πληρώνει.

Είχε πάντως και καλά λόγια να πει, αφού επαίνεσε τους Cream και είπε πόσο σε εκτίμηση έχει τον Caetano Veloso και τον Gilberto Gil.

Τα καλύτερα, όμως, ήταν τελικά τα εξωμουσικά. Γιατί και αποκάλυψε ότι έβγαινε για λίγο με την Ivanka Trump πριν 12 χρόνια (όταν δηλαδή εκείνη ήταν 24 και αυτός 72), αλλά και ότι ξέρει ποιος σκότωσε τον Πρόεδρο Κένεντι. «Δεν πρέπει να τα λέμε αυτά δημόσια», υπογράμμισε, αλλά κατονόμασε ως ένοχο τον γνωστό μαφιόζο του Σικάγο Sam Giancana, για τον οποίον υπήρχαν φήμες ότι σχετιζόταν με τη CIA και ότι εμπλεκόταν σε ένα σχέδιο δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο.

{youtube}fXmmWBzS-_o{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured