Πριν η Carrere του Freddy Cannon τους προσφέρει το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο (1979), οι Saxon κέρδισαν την πρώτη-πρώτη τους φήμη ανοίγοντας συναυλίες άλλων ονομάτων, κυρίως των Motörhead.

Εκείνα τα χρόνια αποτιμούν λοιπόν στο νέο τους τραγούδι "They Played Rock And Roll", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας και το επίσημο βιντεοκλίπ που το συνοδεύει, με footage από αφίσες, αποκόμματα εφημερίδων και στιγμιότυπα από τη ζωή στη Βρετανία το διάστημα 1979-1980.

Το "They Played Rock And Roll" προέρχεται από το νέο άλμπουμ των Saxon, Thunderbolt, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μόλις μέρες. Είναι το 22ο στούντιο πόνημα της καριέρας τους και διαδέχεται το Battering Ram του 2015 (Βρετανία #50, Γερμανία #12).

«Οι στίχοι μιλάνε για την πρώτη μας περιοδεία με τους Motörhead, το 1979» διευκρινίζει ο Biff Byford, «θέλαμε να δώσουμε στο κοινό μια γεύση για το πώς είχαν τότε τα πράγματα».

Κατά τα λοιπά οι Saxon ετοιμάζονται για την πρώτη φάση της περιοδείας με την οποία θα υποστηρίξουν το Thunderbolt, που θα ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου από το Κάρντιφ της Ουαλίας. Περιμένουμε πώς και πώς να ανακοινωθούν όλοι οι σταθμοί τους ανά την Ευρώπη ελπίζοντας ότι θα συμπεριλάβουν και την Ελλάδα, για ακόμα μία φορά.

{youtube}qaYK1SoXuQI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured