Αναστασία Τουρούτογλου

Αν και ο χαρακτηρισμός «μπλουζίστες της Σαχάρας» εξυπηρετεί περισσότερο τις ταμπέλες των δισκοπωλείων παρά την ακρίβεια, οι Τουαρέγκ Tinariwen από το βόρειο Μάλι (δυτική Αφρική) είναι σίγουρα ένα από τα βαριά ονόματα της σύγχρονης world σκηνής -για το γιατί, μπορείτε να ανατρέξετε στην ενδελεχή κριτική του Βαγγέλη Πούλιου για το Emmaar του 2014 (εδώ), άλμπουμ που βρέθηκε και στις 25 καλύτερες διεθνείς κυκλοφορίες του 2014, σύμφωνα με την τότε ψηφοφορία των συντακτών μας (περισσότερα εδώ).

Οι Tinariwen ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι έχουν πια σχεδόν έτοιμο τον νέο τους δίσκο: θα τιτλοφορείται Elwan (Οι Ελέφαντες) και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου 2017. Ως promo, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα καταπληκτικό animated βιντεοκλίπ σε σκηνοθεσία Axel Digoix για το ολοκαίνουριο κομμάτι "Ténéré Tàqqàl" -μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Στο Elwan, μάλιστα, θα έχουν και εκλεκτή παρέα, με την οποία μάλλον επιχειρούν ένα άνοιγμα προς το indie κοινό της σημερινής Δύσης: όπως ανακοίνωσαν, θα συμμετέχουν ο Mark Lanegan, ο Kurt Vile και ο γνωστός από τις συνεργασίες του με τον Bonnie Prince Billy τραγουδιστής/κιθαρίστας Matt Sweeney.

{youtube}boiiiVh52v4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured