Αναστασία Τουρούτογλου

O Mat McNerney είναι Βρετανός, μα μερικοί τον μπερδεύουν για Φινλανδό -λίγο λόγω του καλλιτεχνικού του ονόματος (Kvohst), λίγο λόγω της μετοίκησής του στο Ελσίνκι, όπου εδώ και χρόνια ζει. Έχει δε πλούσια διαδρομή, καθώς έχει περάσει από τους Dødheimsgard, έχει συνδημιουργήσει τους Code, έχει γράψει στίχους στους Virus και δραστηριοποιείται τακτικά με τους Beastmilk και τους Grave Pleasures.

Για κάμποσους πάντως μουσικόφιλους, είναι ο Mr. Hexvessel, με τους οποίους έχει βγάλει κάμποσους περιπετειώδεις δίσκους την τελευταία πενταετία, κάπου στα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ folk, σύγχρονου σκληρού ήχου και ψυχεδέλειας. Ο τελευταίος από αυτούς λέγεται When We Are Death και βγήκε φέτος, οπότε δημοσιεύτηκε κι ένα βιντεοκλίπ για το κομμάτι "Drugged Up On The Universe" (το βλέπετε στον σύνδεσμο παρακάτω).

«Είναι μια αναφορά στον θάνατο του κινήματος των χίπις», σχολιάζει ο Mat McNerney, αν και παραδέχεται ότι η σαμανική φιγούρα η οποία πρωταγωνιστεί μπορεί κάλλιστα να απηχεί τον Charles Manson ή μια υπερφυσική οντότητα από τη σφαίρα του Κακού. Το γύρισε πάντως ο Γάλλος σκηνοθέτης David Fitt, έμπειρος με τέτοιες θεματικές (έχει στο παρελθόν δουλέψει για τα βιντεοκλίπ του King Dude).

Εντωμεταξύ, οι Hexvessel ετοιμάζουν σιγά-σιγά και βαλίτσες για Αθήνα, αφού έρχονται στις 11 Νοεμβρίου στο Gagarin για ένα ξεχωριστό και πολύ ενδιαφέρον double bill, παρέα με τους Φινλαδούς Oranssi Pazuzu. Αν δεν τους έχετε ανακαλύψει ακόμα τους τελευταίους, ρίξτε μια ματιά (εδώ) σε όσα έγραψε ο Χρυσόστομος Τσαπραΐλης    για τον φετινό τους δίσκο Värähtelijä -σίγουρα ένα από τα άλμπουμ του 2016.

{youtube}eZrBXFYw8BI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured