Η Joss Stone υπήρξε μία από τις μεγάλες νεο-soul ντίβες της προηγούμενης δεκαετίας και μία από τις λίγες τραγουδίστριες των καιρών μας που είδε δίσκους σαν το The Soul Sessions του 2003 (Βρετανία #4, Η.Π.Α. #39) και το Mind Body & Soul (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #11) να γίνονται πολλαπλά πλατινένιοι σε πωλήσεις.

Κάνει λοιπόν αίσθηση η απόφαση της 29χρονης (πλέον) Βρετανής να συνεργαστεί με μια ελληνική μπάντα που πρόσφατα έκανε τα πρώτα της βήματα και παραμένει έτσι σε αρκετά underground επίπεδο. Ο λόγος για τους Rebeletiko, ένα σχήμα που μόλις πέρυσι κυκλοφόρησε διαδικτυακά το ντεμπούτο του Μοναστηράκι και αποτελείται από τους Τάσο Γεωργόπουλο (λάφτα, κιθάρα, φωνητικά), Τάσος Γιαννούση (μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, φωνητικά) & Σοφία Μέρμηγκα (φωνητικά, κανονάκι).

Φαίνεται μάλιστα ότι η Stone βρήκε τυχαία κάπου στο YouTube το αντιπολεμικό τραγούδι τους "Gillem" (μουσική/στίχοι: Τάσος Γεωργόπουλος, περιέχεται στο Μοναστηράκι) και επικοινώνησε μαζί τους, ζητώντας τους να το τραγουδήσουν παρέα.

Για τον σκοπό αυτόν βρέθηκε πρόσφατα στη Χαλκιδική, όπου και έγινε πράγματι η συνεργασία. Για την ώρα υπάρχει μόνο ένα σύντομο teaser που μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, αναμένονται όμως νεότερα σύντομα. Μέχρι τότε, θαυμάστε τη Joss Stone στη φωτογραφία να μαθαίνει τζουρά. Κι αν θέλετε να μάθετε κι άλλα για τους Rebeletiko από πρώτο χέρι, η μπάντα ξεκινάει σήμερα εμφανίσεις στην Κληματαριά (πλατεία Θεάτρου 2), όπου και θα παίζει κάθε Τρίτη.

{youtube}W5zgX3abI40{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured