Make Me Happy Records. Τι φωτεινό και χαμογελαστό όνομα. O Ίαν Σκιαδάς και η ομάδα του ξεκίνησαν το όλο πρότζεκτ το 2017, με μια νοσταλγική συλλογή με ακυκλοφόρητα αγγλόφωνα indie pop των 80s και 90s και λίγα χρόνια αργότερα τελικά βρέθηκαν να συντηρούν κανονικό label και να συστήνουν στο κοινό ολόφρεσκες indie και shoegaze μπάντες, τρεις από τις οποίες (Youth Valley, Royal Arch και Sugar for the Pill) βρέθηκαν μάλιστα και στη σκηνή του Release Athens Festival το 2022. Η ιστορία από μόνη της είναι ένα happy story, ωστόσο, ενόψει του διήμερου Meet Up Festival που διοργανώνει το label για να γιορτάσει τα επτά του χρόνια, σκεφτήκαμε να «στριμώξουμε» τις έξι μπάντες που θα εμφανιστούν live στο φεστιβάλ και να κάνουμε σε όλες τις εξής δύο ερωτήσεις: 

  1. What Makes you Happy σχετικά με την Make Me happy Records;
  2. What Makes you Happy στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή;

 Ιδού οι απαντήσεις τους:

 

One Night Suzan

suzan-warehouse-6

1. Επιτέλους βρέθηκε μια εταιρεία που πιστεύει στην indie pop και προσπαθεί να την κάνει γνωστή σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Όσον αφορά εμάς, ήταν χαρά μας που είδαμε επιτέλους να εκδίδονται σε βινύλιο πολλά ακυκλοφόρητα τραγούδια μας και να έχουν απήχηση μετά από 20 και βαλε χρόνια...

2. Χαιρόμαστε για την πολυφωνία και την έντονη δραστηριότητα της ανεξάρτητης σκηνής. Αν και είμαστε ανενεργοί εδώ και πολλά χρόνια, είναι συγκινητικό να βλέπουμε νέες μπάντες που με τον ήχο και τη στάση τους συνεχίζουν από εκεί που σταματήσαμε στα τέλη των 90s.

 

Next Time Passions

 nexttimepassions_photo

1. Ο τρόπος με τον οποίο γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον σε ότι αφορά την Ελληνική αγγλόφωνη pop σκηνή. Η καλλιτεχνική ελευθερία που δίνει στις μπάντες και η πίστη στο υλικό τους.

2. Είναι καλύτερη από ποτέ! Η πληθώρα συγκροτημάτων, η ενέργεια που βγάζουν και η αφοσίωση στην τέχνη τους. 

 

 

Sugar For The Pill

 sugar-for-the-pill-band-photo

1. Η Make Me Happy Records είναι πρωτίστως για εμάς μια μουσική οικογένεια. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε περάσει βράδια ακούγοντας μουσική, πίνοντας ποτά , κάνοντας τα ψυχογραφήματά μας.  Άκουσαν και εκτίμησαν από τους πρώτους , μαζί με την Shelflife Records USA, το ντεμπούτο μας Wanderlust δίνοντάς μας την ευκαιρία να το μοιραστούμε με όλους εσάς . Όλα αυτά λοιπόν μας κάνουν να νιώθουμε ιδιαιτέρως Happy που συνεργαζόμαστε με αυτούς τους ανθρώπους!

2. Είμαστε Happy γιατί την ελληνική  ανεξάρτητη σκηνή, ειδικά τα τελευταία χρόνια, την εκπροσωπούν πολύ αξιόλογες μπάντες. Πλέον η μουσική μας περνάει τα ελληνικά σύνορα και είμαστε χαρούμενοι που συμπορευόμαστε  με τόσο δυνατά συγκροτήματα, ισάξια και κάποια καλύτερα συγκροτημάτων του εξωτερικού.  

 

 

Ta Toy Boy

tatoyboy

1. Η  Make Me Happy μας καταλαβαίνει και την καταλαβαίνουμε.

2. Στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή βλέπουμε ότι πλέον υπάρχει σημαντική και σοβαρή δραστηριότητα προφανώς από τους καλλιτέχνες αλλά και από τις εταιρείες. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι υπάρχει υποστήριξη από τον κόσμο κυρίως και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε.

 

 

The Model Spy

the-model-spy_band-pic

1. Το όραμα του label να διατηρήσει ζωντανό ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής indie σκηνής το οποίο μοιράζεται κάποια κοινά διακριτά χαρακτηριστικά είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό. Η αγάπη, η ζεστασιά και η εμπιστοσύνη με την οποία αγκαλιάζει η Make Me Happy τις μπάντες της είναι παροιμιώδης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όταν ετοιμάζαμε ως συγκρότημα το "Serenest (A Long Play on Truth, Deceit and Souvenirs)" και ήμασταν σε αναζήτηση δισκογραφικού label όταν η MMH μας προσέγγισε και μας προσέφερε δισκογραφική στέγη χωρίς καν να ακούσει προηγουμένως κάποιο δείγμα από την επικείμενη δουλειά μας. Αυτή είναι η Make Me Happy! Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε στην αγκαλιά της.

2. Η ανιδιοτέλεια με την οποία τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που κινούνται και δημιουργούν υπό την σκέπη του όρου «ελληνική ανεξάρτητη σκηνή» είναι περίπτωση case study. Όταν, μάλιστα, συγκεκριμένα ως the Model Spy στηρίζουμε την ύπαρξη του συγκροτήματος σε συνεργασίες με ανθρώπους και μέλη της σκηνής (από τους My Wet Calvin, τον ΜΕΤΑΜΑΝ και τον Αναστάση των Spiral Trio, στην Κατερίνα των Tango With Lions, στην Δεσποινίς Τρίχρωμη, στον Jef Maarawi, στον Leon of Athens,στην VASSIŁINA και σε νέες συνεργασίες που σύντομα θα έρθουν) τότε δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευτυχισμένοι που λειτουργούμε ως κομμάτι αυτής της σκηνής.

 

Youth Valley

youth-valley-by-artemis-blitsa-jpeg

1. Η επαφή σίγουρα. Πάντα χαιρόμαστε ειλικρινά να μιλάμε μαζί και να τους βλέπουμε. Φυσικά αυτό δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν υπήρχε και το υπόβαθρο άψογου επαγγελματισμού να στηρίζει μια τόσο καλή σχέση. Αλλά το να περνάς ουσιαστικά καλά και να εισπράττεις θετική ενέργεια σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να νιώθεις την εταιρεία σαν φίλο σου, είναι πολύ σπάνιο! 

2. Η Make Me Happy Records σίγουρα και το ότι υπάρχουν εξαιρετικοί μουσικοί με επιμονή και αφοσίωση.

 

 

Οι Ta Toy Boy, Next Time Passions, One Night Suzan, The Model Spy, Sugar For The Pill και Youth Valley εμφανίζονται live  το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην Death Disco, στο πλαίσιο του διήμερου Meet Up Festival  που διοργανώνει η Make Me Happy Records, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων παρουσίας στο ευρύτερο indie pop  - post punk - shoegaze - new wave εγχώριο μουσικό τοπίο  Περισσότερα εδώ.

ig-post-mmh-muf

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured