Υπήρχε μια εποχή που κανένα αγαπημένο εναλλακτικό μπαρ του κέντρου και κανένα πάρτι από αυτά που θα μας έμεναν αξέχαστα δεν παρέλειπε να παίξει σε κομβική για τη βραδιά στιγμή το Rock ‘n’ Roll Queen” των Subways, κομμάτι-πρόσκληση για ακόμα μια μπύρα «κούπα», το πέμπτο ίσως σφηνάκι Jagermeister και punk rock χορούς με τους καλύτερους φίλους και φίλες της πρώιμης νιότης μας. Οι Βρετανοί Subways είχαν καταφέρει τότε να γράψουν τον απόλυτο garage ύμνο των aughts και η συμμετοχή του κομματιού στο soundtrack του δημοφιλέστατου TheO.C., του FIFA Street 2 και φυσικά του RocknRolla του Guy Ritchie (στην πιο cool σκηνή της ταινίας) θα συνέβαλαν στην εκτόξευση της δημοφιλίας του συγκροτήματος. Όμως 24 χρόνια μετά τον σχηματισμό τους, οι Subways συνεχίζουν να είναι πολλά παραπάνω από τη μπάντα που έγραψε το “Rock ‘n’ Roll Queen” και το ελληνικό κοινό θα έχει τη χαρά να το θυμηθεί σε ακόμη μια επίσκεψή τους στα μέρη μας (θυμάστε άραγε την πρώτη στο Κύτταρο;). Αυτή τη φορά στο πλευρό των αγαπημένων Offspring και των Danko Jones στο Release Athens 2024. Ιδού λοιπόν όλοι οι λόγοι που μας κάνουν να ανυπομονούμε για τις 9 Ιουνίου, όταν και θα τους δούμε στην Πλατεία Νερού.

Ξεκίνησαν με το ιερό mentality του DIY

Οι Subways ξεκίνησαν να παίζουν μουσική σε μικρή ηλικία και just for the fun of it, ξεφεύγοντας από το art rock genre που μεσουρανούσε εκείνη την περίοδο στα εναλλακτικά charts και επιλέγοντας περισσότερο garage και punkish ήχους. Και μπορεί αυτό να ξεκίνησε από μικρά venues στο Harlow του Essex, αυτό δεν σήμαινε όμως ότι δεν είχαν φιλοδοξίες για πολύ μεγαλύτερα πράγματα. Έτσι ξεκίνησαν τότε με το ιερό mentality του DIY στο μυαλό τους να ηχογραφούν ολομόναχοι σε ένα μικρό home studio που δημιούργησαν μόνοι, κυκλοφορώντας τελικά αρκετά demos και EPs πριν καν τους «τσιμπήσει» η City Pavement & Infectious Records το 2004 και βγάλουν τελικά το επίσημο ντεμπούτο τους, Young for Eternity την επόμενη χρονιά.

Πίστεψε σε αυτούς γρήγορα ο John Peel

Λέει πολλά πράγματα για μια μπάντα όταν ο πρώτος DJ που επιλέγει να παίξει κομμάτι τους είναι ο εμβληματικός John Peel. Αυτό συνέβη φυσικά στα βρετανικά ερτζιανά με το κομμάτι τους At 1AM”.

Μας έχουν χαρίσει punk rock ύμνους που δεν σταματούν να μας ανεβάζουν τη διάθεση

Ναι, το “Rock ‘n’ Roll Queen” είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους, θυμάστε όμως όταν χορεύαμε ασταμάτητα τα Oh Yeah”, “I Want to Hear What You Have Got to Say”, “Mary”, “Girls & Boys” καιAllright”;

Έχουν επιλεχθεί ως support από μερικές από τις μεγαλύτερες μπάντες στον κόσμο

Από τους Eagles of Death Metal, Angels & AirwavesOasis και The Strokes, μέχρι τους Foo Fighters, τους AC/DC και προσφάτως τους Ash, οι Subways έχουν παίξει στο πλευρό μερικών από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο και σε φεστιβάλ από το Glastonbury και τα Reading and Leeds, μέχρι το Lollapalooza και το Rock Am ring. Καιρός λοιπόν και για το Release Athens στο πλευρό των Offspring.

Eίναι μέχρι σήμερα δισκογραφικά ενεργοί

Μπορεί να συναντήθηκαν στις αρχές του νέου millennium και να ξεκίνησαν να παίζουν μουσική σαν teenagers, οι Subways είναι ωστόσο δισκογραφικά ενεργοί ακόμα και στις μέρες μας και δεν χορταίνουν τις live εμφανίσεις σε μικρά και μεγάλα venues. Τελευταία τους δισκογραφική δουλειά είναι το Uncertain Joys του 2023, κομμάτια από το οποίο φυσικά θα παρουσιάσουν και στα μέρη μας.

Οι Subways θα εμφανιστούν στο πλευρό των Offspring στο Release Athens 2024 την Κυριακή 9 Ιουνίου. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Danko Jones.

Διάθεση εισιτηρίων:
Τηλεφωνικά στο 211770000
Online / releaseathens.gr + more.com
Φυσικά σημεία: https://www.more.com/en/physical-spots/

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured