Ένα από τα must-see events του φετινού προγράμματος είναι η σειρά ομιλιών «ICONIC TALKS Powered by Mastercard: Η εξέλιξη, οι προκλήσεις και το μέλλον της αναπαράστασης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση». Η εκδήλωση αυτή, που ρίχνει φως στις αξίες της συμπερίληψης και της αποδοχής του διαφορετικού στην τέχνη και τον κινηματογράφο, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Mastercard, Χορηγό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για 5η συνεχή χρονιά.

native_ad_branded

Παραμένοντας πιστή στις αξίες της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και του δικαιώματος όλων να είναι ο εαυτός τους, η Mastercard στηρίζει για 2η συνεχή χρονιά το βραβείο Mermaid που απονέμεται στην καλύτερη LGBTQ+ ταινία με χρηματικό έπαθλο 3.000€ (πέρσι το βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία Εγώ και το Κενό, του Αντριάν Σιλβέστρε). Παράλληλα, ως επίσημη κάρτα πληρωμών του Φεστιβάλ, δίνει την ευκαιρία σε όσους αγοράσουν τα εισιτήριά τους από τα φυσικά σημεία πώλησης του Φεστιβάλ με την Mastercard® κάρτα τους από τις 31/10 έως τις 11/11 να διεκδικήσουν 200 διπλές προσκλήσεις για τις επόμενες κινηματογραφικές προβολές!

Η εκδήλωση “ICONIC TALKS Powered by Mastercard” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 11:00 – 13:00 στην Αίθουσα «Παύλος Ζάννας» στο Ολύμπιον, θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα περιλαμβάνει ομιλίες από σημαντικά πρόσωπα του σινεμά και της τηλεόρασης στην Ελλάδα. Μέσα από βιωματικές ομιλίες, οι καλλιτέχνες θα ρίξουν φως στα βήματα που έχουν γίνει στο εγχώριο industry ως προς την ορατότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ευελπιστώντας να αναδείξουν τη συμβολή του κινηματογράφου και της τηλεόρασης προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και στη διαμόρφωση θετικής συνείδησης της ελληνικής κοινωνίας για την ίδια την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο βραβευμένος στις Κάννες σκηνοθέτης και δημιουργός του πολυαναμενόμενου "Milky Way” που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στο MEGA, Βασίλης Κεκάτος, θα μοιραστεί την προσωπική του εμπειρία σχετικά με τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στον χώρο του κινηματογράφου, ενώ η γνωστή και μη εξαιρετέα Δήμητρα Παπαδοπούλου θα μιλήσει για την εμβληματική σειρά «Απαράδεκτοι» και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε με την απεικόνιση ενός γκέι χαρακτήρα στη δεκαετία του '90. Ο ηθοποιός Δημήτρης Τσίκλης θα μιλήσει για το πώς προσέγγισε τον γκέι χαρακτήρα που υποδύθηκε στη σειρά «Άγριες Μέλισσες», ενώ ο σκηνοθέτης της ταινίας «Το καλοκαίρι της Κάρμεν» Ζαχαρίας Μαυροειδής και ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ηθοποιός και συμπρωταγωνιστής της ταινίας, θα αναλύσουν την εξέλιξη του queer σινεμά και τις αξίες της ελληνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Τέλος, η ηθοποιός και χορογράφος Φένια Αποστόλου θα επικεντρωθεί στο μεταβαλλόμενο τοπίο της ταυτότητας φύλου στη βιομηχανία του κινηματογράφου και στο τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον.

Περιμένοντας με ανυπομονησία να παρακολουθήσουμε τα όσα θα ακουστούν σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον ομολογουμένως masterclass, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο πως πρωτοβουλίες σαν κι αυτές της Mastercard, ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε, συνεισφέρουν με τρόπο ουσιαστικό στην προώθηση αξιών όπως η συμπεριληπτικότητα, η ισότητα και το δικαίωμα στην αυθεντικότητα.

Καλό φεστιβάλ!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured