Το σεξτέτο των Miracle Chosuke έχει πολλά κοινά στοιχεία με τους Die Monitr Batss, και όχι μόνο κοινή δισκογραφική στέγη. Το δικό τους άλμπουμ περιέχει επίσης εννέα κομμάτια, διαρκεί όμως ακόμη λιγότερο, μόλις 13 και μισό λεπτά.

Ομοίως μ' εκείνους, δεν χρειάζονται περισσότερα για να πουν αυτά που έχουν ανάγκη, μιας και εξίσου, η δική τους στάση ακολουθεί πρακτικές γνωστές μας από παλιότερους εξτρεμιστές της ροκ αισθητικής, όπως ο Captain Beefheart και ο Frank Zappa για παράδειγμα. Ασυνήθιστοι ρυθμοί, ενίοτε δύσκολοι να τους παρακολουθήσεις, που κάποτε συγκλίνουν στο να μοιάζουν με το ρομποτικό βάδισμα κομματιών από τους Devo, όπως ξεκάθαρα μας δείχνει το εναρκτήριο "Gonk".

Οι Miracle Chosuke προδίδουν την αγάπη τους προς έναν ήχο που χαρίζει μια περίοπτη θέση σε ηλεκτρονικά στολίδια, πρώιμης '80ς αισθητικής βέβαια και όχι σύγχρονης εξαντλητικής επεξεργασίας. Θα τους συγκρίναμε με τους MX-80 Sound, αφού κι αυτοί διακρίνονται από μια επιθετική άποψη επάνω στην ποπ φόρμα και δεν διστάζουν να κάνουν ότι είναι εφικτό για να την φέρουν στα μέτρα μιας παλιότερης, περισσότερο αγνής στις προθέσεις της, εποχής.

Θυμάστε το μεγαλείο της νεοκυματικής επιτυχίας "Where's Captain Kirk?" των Spizzenergi; Εκεί με παραπέμπει η δουλειά αυτή, και πραγματικά εύχομαι να γινόταν να μπορούσαμε να γυρίσουμε για λίγο τα ρολόγια μας πίσω, ώστε ένας τέτοιος δίσκος να μην περνούσε εντελώς απαρατήρητος.

Τις ιδέες του και τη μορφή του τις έχουμε ακόμη ανάγκη γιατί εξακολουθούν και παραμένουν ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ροκ μουσικής.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured