Ασφαλώς και δεν περιμέναμε από τους Strokes και τους Interpol να μας υπενθυμίσουν ότι η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη που δεν σταμάτησε ποτέ να βγάζει υπέροχη μουσική, το παραπάνω ίσχυσε για όσους ασχολούνται με τα μουσικά τεκταινόμενα όποτε κι αν κάποιος ανυποψίαστος μουσικοκριτικός τους το βροντοφωνάξει (κι αυτό επειδή κι εκείνου τώρα του στείλανε το σχετικό δελτίο Τύπου κι ενθουσιάστηκε ο κακομοίρης).

Είναι πάντως καιρός να αναβιώσει για τα καλά (μιας και υπόνοιες πάντοτε υπήρχαν) το No Wave κίνημα, έτσι όπως το διατύπωσαν μια χούφτα μπάντες με αναρχικές μουσικές ιδέες και το καλούπωσε ο πολύς Brian Eno με την αξεπέραστη συλλογή "No New York" του 1978. Το δρόμο προς τα εκεί δείχνουν να χαράζουν οι Die Monitr Batss (γιατί; θα σας ρωτήσουν πώς θα ονομάζονται;), με τούτη την εκσπερμάτωση δημιουργίας που αποτελεί αυτή η παρθενική τους δουλειά - μια μάζωξη από κομμάτια που είχαν κυκλοφορήσει σε επτάιντσα παρέα με κάποια καινούργια.

Εννέα κομμάτια λοιπόν περιέχονται στο παρόν cd και δεν καταλαμβάνουν περισσότερα από 15 λεπτά μουσικής, οπότε στην ουσία δεν μπορούμε να μιλάμε καν για άλμπουμ! Ίσως και να μην χρειάζεται όμως : λες και ακολουθούν τακτικές αντάρτικου της πόλης, ρίχνουν με μανία μερικές ηχητικές βόμβες μολότωφ και κατόπιν φεύγουν μακριά για να θαυμάσουν τα αποτελέσματα!

Σπασμένοι ρυθμοί και κακοφωνίες που ισοπεδώνουν κάθε κανόνα αισθητικής, αγκαζέ μ' ένα σαξόφωνο που δεν λέει να παίξει κάτι συμβατικό και ηχεί σαν κόρνα μέσα σε μποτιλιάρισμα, ο δίσκος είναι ένα θεϊκό πάντρεμα της πανκ αισθητικής με το No Wave, σαν η Lydia Lunch να αξιώθηκε επιτέλους να μπει στο στούντιο με το φιλαράκι της απ' τα παλιά James Chance (και με τους Mars σε συμβουλευτικό ρόλο)! Θυμίζουν ελαφρά τις τακτικές που εφαρμόζουν πρόσφατα οι Jackie O Motherfucker, και όπως και μ' αυτούς, μετά την ακρόαση ενός δίσκου τους νοιώθεις λες και έφαγες ένα μικρό χαστούκι!

Και παρότι πιθανόν να νοιώσετε ότι ακόμη κι όλα αυτά κάπου τα έχετε ξανακούσει, δεν μπορείτε να αρνηθείτε πως η αξία του να σοκάρεις, έστω και προσωρινά, δεν έχει χάσει την πολυτιμότητά της!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured