Για το προηγούμενο άλμπουμ των Logh "Every Time A Bell Rings An Angel Gets His Wings" σας είχαμε μιλήσει προ μηνών, και με το νέο τους αυτό πόνημα, αποδεικνύεται ότι δεν πήγαν χαμένες οι προσδοκίες μας απ' αυτούς. Φτάνει μόνο μια ακρόαση του σινγκλ που έβγαλε ο δίσκος, του "The Contractor And The Assassin" για να αντιληφθεί κανείς την ικανότητά τους να σκιτσάρουν με αδρές ηχητικές πινελιές συνθέσεις που βρίθουν συναισθήματος και μιας ακαθόριστης αίσθησης δραματικότητας… Εκεί είναι που μπαίνεις στις σκέψεις γύρω απ' το πώς να περιγράψεις τη μουσική τους, τι είδους παράλληλες γραμμές να τραβήξεις για τον ήχο τους. Δύσκολα λοιπόν θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε μια ταμπέλα επάνω απ' τη μουσική τους, χοντρικά πάντως θα λέγαμε ότι επάνω απ' τις συνθέσεις του Mattias Friberg κάθεται ένα παχύ στρώμα κατήφειας, που σχίζεται ενίοτε από σύντομα κιθαριστικά ξεσπάσματα, σχετικά ελεγχόμενα και ελάχιστα επικίνδυνα.

Το γεγονός είναι ότι κουράστηκε πολύ το γκρουπ για να ολοκληρώσει το άλμπουμ αυτό, πέταξε ένα μέρος του ήδη ηχογραφημένο και άρχισε ξανά απ' την αρχή (με τη βοήθεια αυτή τη φορά του John Congleton στη μίξη, μέλους των Paper Chase και συνεργάτη σε κάποια φάση των Roots και των U2). Αν λέει κάτι αυτό, είναι ότι δεν σημαίνει κάτι επιπόλαιο για το κουαρτέτο απ' τη Σουηδία το να γράφει ένα άλμπουμ. Ακούστε μόνο το κομμάτι που κλείνει το δίσκο, το "Lights From Sovereign States", και σίγουρα θα τρέξετε στο τηλέφωνο να καλέσετε το ΕΚΑΒ, επειδή δεν θα σας φεύγει απ' το μυαλό η ιδέα ότι πολύ σύντομα κάποιος θα επιχειρήσει να αυτοκτονήσει!

Μα είπαμε, υπάρχουν και ορισμένες αναλαμπές αισιοδοξίας στο δίσκο, που αποτελούν όμως σταγόνα στον ωκεανό. Μπορεί να σας ενθουσιάσουν, προσέξτε πάντως στην πορεία να μην σας πάρει από κάτω, τα νερά που υπάρχουν εδώ είναι επικίνδυνα!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured